Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Имам чести главоболки ...
    Никогаш толку чести не биле , досега ретко сум патела од главоболка ама таа ме држела и по цел ден .Сега речиси секој ден се будам со главоболка . Освен тоа порано ми помагаше апче на пример Аналгин сега кога ќе земам апче дејството е краткотрајно за некои 2-3 саати болката се враќа . Инаку болката е целосна не дел туку буквално осеќам главата ко тон да ми тежи :tmi: .
    Почнав да паничам :worried: :worried: :worried: имате идеја од што може да биде има некој ваков проблем .И да ми препорачате апчиња поефикасни .

2. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Венди, ако имаш проблем со некој заб веднаш да одиш и да го исклучиш проблемот, можеби од тоа ја чувствуваш главоболката. И во друг случај, ако си метеопат, можно е времево да те мачи, чист пример сум еве јас, го чувствувам времето премногу, и овие денови не еден тон, ма два тони ми е главата.
    Земам витамини, парецетамол, и понекогаш аналгин. На промаја одбегнувам да седам, дека ептен ми пречи, кафе едно до две обавезно си пијам, ми помага доста, плус можеш и лимонче да си ставиш во кафето.
    Навечер можеш да се премачкуваш на чело со онаа грчката лута маст, мене ми е многу убаво од неа, како да ми ја влече болката, и секако чист воздух е доста препорачлив.
    Првобај прво вака, па ако сеуште ти е исто, посети лекар. Можеби и до притисокот е.

На vendiii му/ѝ се допаѓа ова.
  3. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Венди и јас порано имав проблем со главоболки слични на твоите. Матичната ми кажа демек од стрес и од мн нервоза ми било. Ми препиша апчиња- Даливон се викаат и навистина ми помагаа. Сега иако ги немам истите јаки главоболки кога ме боли главата пијам од тие апчиња и ми проаѓа. Исто така ефикасни се против забоболка и менструална болка. Да напоменам дека воопшто не се штетни така да можеш да пробаш со нив..Се надевам дека ќе ти поминат болките..позз

На vendiii му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Чувствувам мала болка помеѓу десната града и пазувите.
    Од паника се испипкав од сабајле, и не забележав ништо чудно или тврдо, само ме боли кога ја кревам раката нагоре и кога ги притискам двете раце на градите, ме боли од десната страна.

Можно ли е да имам истегнато нешто ?
    :(

5. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    25.308
    Да да, секако дека може да имаш истегнато нешто, и мене ми се случувало на истото место да ме боли баш од истегнување. Мислам, чим не си забележала ништо чудно и тврдо,уживај, до утре ќе ти помине. :)

6. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Да не имаш сменето дезодоранс?
    Или евентуално после бричење премногу близу да не се имаш прснато?

Мене вака ми беше пред некој месец, никому не кажав да не паничат, и јас не можев ништо тврдо да најдам, бев на доктор и ми рече дека било реакција на новиот дезодоранс.

7. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Истиот го користам веќе два месеци, не сум имала ваква реакција досега. :(
    Ќе видам како ќе биде до утре...

Благодарам девојки.

8. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    најверојатно е истегнат мускул

9. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.842
    Допаѓања:
    40.121
    Не е страшно , си истегнала некој мускул , ама ке помине брзо
    ;)

10. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Ајде кажувајте итна интервенција против пролив (дијареа) што ќе делува веднаш???

11. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Кока кола , леблебии , линекс

12. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Жени...кажувајте некој лек против стомачниов вирус... Средив проливот и повраќањето, ама коскиве ме болат... не можам да мрдам... цела сум омалаксана.....

13. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Витамин Ц, Магнезиум, Калциум.

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kleopatra25

kleopatra25 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Имам еден проблем со ушите, било што да јадам после краток временски период 5мин. почнуваат
    да ме чешаат ушите (длабоко во внатрешноста некаде на зглобот од вилицата) помош!

15. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Оди на оториноларинголог, ќе ти ги проверат со едно метално како инка, нема ни да ти го пикнат, онака, не е болно, можеби ќе требе да ти ги исчистат со шприц, знам по брат ми.

16. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Девојки, значи се најдов на мака. Почнаа да ме чешаат некои делови од телото. Еве најпрво бутчината, па половината, па рацете.. И сега заприметив како мозолчина црвени, некои поситни некои поголемки. Незнам што ми се случува, исто како комарец кога ќе те касне така ме чеша,ама по ситни мозолки се, црвени. Немам многу ама имам на одредени места (како што напоменав- на бутовите, рацете, половината..) Значи од пред некој ден ме чешаше ама сега заприметив дека ми се направиле и мозолки.
    Е сега сипаници сум прележала, така да не верувам дека се работи за тоа. Ако има некоја што се разбира, што знае можеби?? :?: Едно не сум љубител на доктори, друго деновиве и не сум баш слободна да одам.
    Ако може помош, совет од вас овдека да добијам.. Благодарааамм. :) :*

17. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Па би можело да е и алергична реакција на некоја храна,прашак,некое домашно животно или апчиња...и други работи можи...Ако си вакцинирана,не би требало да се појави сипаница...Некои други тегоби?

Земи си аналгинче или бруфен,ибупрофен истото е,или индометацин...нешто противовоспалително што дејствува...

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Miss.Ricci

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Не ништо друго. А што е најтрагично, сеуште не е констатирано на што сум алергична, т.е. не се појавило ништо до сега што ми предизвикало алергија... Просто се чудам.
    Пред неколку месеци, кога имаше вирус на сипаници, ми се направија мислам исти вакви но за краток преиод пројдоа. Е сега како што напоменав, сум прележала сипаници упште одамна така да... Ме плаши што повторно ми се случува ова. Како што кажав пред неколку месеци и сега.. Па може да се работи и за некоја алергија на храна како што кажа ти батерфлај м? Ме чешаат леле у три п м :devil:

19. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Возможно е,да си заприметила да јадиш нешто и потоа да се засили чешањето или да се појават повеќе мозолчиња? Не ги чешај,има пудра за нив,а и апченца,ако се разбере од што се.Подобро да одиш кај матичен лекар да те прегледа. А иначе да отекуваш некаде,да не можиш да дишиш, или па да т е боли грлото,температура???

20. Miss.Ricci

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Ништо ама баш ништо. Многу чуден организам имам.. Само ме чешаат и си се појавуваат на нови места..Баш како комарец кога ќе те касне, така ме чешаат.Други проблеми немам..незнам што се случува :?: Ти благодарам за одвоеното време.. :hug: