Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.388
    Преку лето поретко, зимно време почесто.
    @Annath @Alishan30 фала ви, затната сум малце али можам да дишам на нос.
    Обично кога ќе дојдам од искачање ми се суши премногу и кашлам ептен после кога ќе легнам.И ноќеска и ноќта пред тоа не можев да престанам ме чешаше.

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.068
    Допаѓања:
    117.791
    Земи си таблети од жалфија на природна база се. Кога ми е суво грлото многу ми помагаат, ми го "премачкуваат" грлото и не ме гребе толку.
    https://www.google.com/search?q=або...24#imgrc=471_ur2n-rPaEM&imgdii=YJYxvfVpJOuBqM
    Овие се.

На Feminka22 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  3. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    1.118
    Девојки, веќе 2 месеци и повеќе сум отечена под левата страна под реброто и на почетокот имав болки, бев на матична ми дава нон-стоп некои апчиња и кремови као сето тоа е поради работа и мускулот ми е уморен.. Бев и на ренген ме снимаа и таму и за срцето и по резултатите матичната ми кажува дека се е во ред. Ми направија дури и проверка на отчукување на срцето и тоа било во ред.
    Е сега меѓу време престанав со апчињата и осетив пак болки дури и погоре околу левата града. И се уплашив и повторно ги пијам редовно апчињата. А лекариве ме убедуваат дека се е во ред и дека ќе помине. А јас осеќам како да отекувам и кај левата града и како да ме стега или пецка нешто од време на време.
    Не знам ако некој поминал низ ова нека помогне, живеам во страв подолго време. Или не знам да си барам помош некаде приватно ама не знам каде. Ако знае некој нека јави.
    На интернет не ни сакам да проверувам што може да биде зашто сите знаеме дека може од мравка да напраат слон. Не сакам уште повеќе да се плашам.
    Али вака не иде со апчињата не знам до кога ќе ме "трујат". Со тоа само ми ја запираат болката али тоа не се лечи. (facepalm):(

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.388
    Отиди пак на ренген на цела лева страна.Или ехо :^)
    да не ти е натиснат некој мускул.
    Терај ја матичната да ти направат повеќе испитувања место да те клукаат со лекови пошо немаат доживотен ефект.
    А пецкањето горе-кардиолог
    Не се плаши, не паничи али глеј што побрзо да отидеш на доктор.
    А матичнава твоја нешо не се замара..така ми личи

5. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Дали би можел некој да ме упати како најпрецизно да дијагностицираме од каде потекнува, односно е жариште на рак?
    Се е направено, освен ПЕТ СКЕН, но докторите не можат да одредат дали е на исто место и метастаза и жариштето. Направена е операција, за многу кратко време е вратено.
    За пет скенот повторно не ни гарантираат дали ќе покаже точно, а постапката е многу скапа. Претпоставуваат дека е на некој нерв во стомакот, но не можат да откријат на кој точно.
    Па дали можете да ме упатите каде би можеле да пробаме да побараме решение?

6. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.052
    Некој од искуство да каже.
    Бронхитис (и некој збор долг не го запамтив) и плуќата, значи претерано кашлица и ослабен е, му се гуши грлото а пиет лекови и спрај. Во Среда на снимање за плуќата но дотолку некој се справил со оваа мака и како се лекувавте?
    Се работи за 61 годишен.

7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.068
    Допаѓања:
    117.791
    Бронхопнеумонија?
    Јас имав бронхит примав антибиотик преку инфузија и кортикостериод преку инхалација, пиев химорал форте и ацц за искашлување.
    За бронхитот е многу важно да пие мноооогу течности и да одмара-што е можно повеќе да лежи и воопшто да не се заморува.
    Ова е мое искуство, сепак јас сум дупло помлада од пациентот за кој прашуваш. Бронхотот и пневмониите воопшто не се шала и мора да се третираат соодветно и строго под лекарски надзор.

На Kikiccc му/ѝ се допаѓа ова.
  8. FancyGirl*

FancyGirl* Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    3.635
    Дали некој има искуство со горење на полип на вагиналните усни?? Дали неколку дена после процесот е нормално да се има како раничка откако ке падне закоравеното? И како да се третира за побрзо да заздрави местото?

9. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    920
    Допаѓања:
    672
    Девојки пред 3-4 дена имав еден ден гадење, нагони за повраќање, тапи болки во желудникот и ми помина, баш тука пишував дека има стомачен вирус. Денеска цел ден ми е исто така, не повраќам, немам дијареа , само нагони и болки во желудникот.. Што да земам да се смирам?

10. Sindell

Sindell Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2018
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    875
    Електролити и чај од камилица.

На Feminka22 и Darlingzz им се допаѓа ова.
  11. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Беше ли на торакална хирургија?
    Истиве твои симтоми, болки ги имав пред 2г.

12. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.186
    Допаѓања:
    902
    Здраво девојки , веќе 2-3 години по ред есен-зима многу ми се сушат очите од надворешна и внатрешна страна и ми ко лишај ми се појавува на очите и тие полека полека се затвораат.. 2-3 годими го лечам тоа со торбекс маст и капки тобрадикс или торбекс.. Но годинава и покрај нив ситуацијата продолжува исто ко да ич ништо ни не користам. Што да правам, каде да се обратам?

13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.150
    На офталмолог-очен лекар

14. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    3.869
    Во последно време имам приметено дека повеќе се потам и потта има поинтензивен мирис од порано, имам нагли промени во расположението(лесно се нервирам и расплакувам), имам чувство на глад брзо време откако ќе се најадам, косата ми опаѓа повише од порано, имам акни претежно во пределот на долната вилица. Дали можеби ова е проблем со хормоните ?

15. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.679
    Допаѓања:
    25.246
    Можно е,ги имаш ли испитувано хормоните некогаш?

16. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    3.869
    Не, никогаш немам испитувано.

17. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.679
    Допаѓања:
    25.246
    Најдобро оди на ендокринолог нека ти каже кои хормони треба да ги испиташ.Приватно ти е 700-800 од хормон,а можеш и на клиника или 8ми Септември :) Како си со менструација?

На sofija014 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.885
    Акни таму на вилица укажуваат на полицистични јајници.. но провери си хормони најдобро.

На sofija014 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    3.869
    Секогаш ми е редовна, никогаш не ми се случило да ми касни долго или воопшто да не ми дојде

20. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Цел живот сум со низок притисок, и тоа многу низок..вчера и денес имам некоја чудна, различна главоболка,измерив притисок 140 со 75|(:sweat:..и сега сум цела збунета, како така, од што, што понатака, значи ли дека ќе имам висок притисок засекогаш? Оваа недела пиев некоја терапија за настинка ,утре да проверам во упатството несакани ефекти, а и жива ненаспиена сум од малиот, ама пак мислам не може да е од тоа..искуства со крвен притисок? Нејќам терапија;(]:)