Форумџика на годината

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Нема проблем.Епа ако продолжат,побарај помош,јас да не ти кажувам на своја рака вака на форум,поубаво ќе знаат од преглед.Можиш да пробаш ако ептен не ти се оди на лекар со алергозан или фенистил гел,ако ги има во Мк,незнам,пошто јас од Бугарија ги знам,мора да има во аптека нешто против алергии,овие се антихистаминови лекарства.Ама ако се засилат,ако се зацрвенип многу или почнат да се умножуваат,не чекај,оди. Се надевам да помогнав. :*

На Miss.Ricci му/ѝ се допаѓа ова.
  2. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Пиј многу течности, најмногу вода. Внесувај витамини, јади полесна храна и се ќе биде во ред.

3. plazma

plazma Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    16
    Земи чаша Кока Кола со оние Хумана инфузии и топ ќе бидеш...
    Со среќа

4. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Последниве три-четири месеци, имам ужасни грчеви во нозете. Секогаш ми се појавуваат додека спијам, значи буквално рипнувам од кревет од болка и кружам ко ненормална во соба, се штипам....и тоа трае добри 15 мин. :(

Ми рекоа дека наводно се појавувале од солена храна, а јас уствари јадам сол можеби и помалку од нормалното. Како и да е, послушав, намалив уште ама резултати нема.

Ќе умрам ли? :worried:
    ..ок, шала на страна ако може, нека помага некој. Совети, инструкции и све остало се добродојдени.

Фала :)

5. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    За грчеви во нозете знам дека се пие бедоксин... :*

На GeorGinnA му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Недостаток на калциум може да е една од причините за грчеви во нозете. Лесно може да се потврди со обична лабораторија. Чаре- шумливи таблети со калциум или поголем внес на калциум преку исхраната (млечни производи).
    Може да се јават и при дехидрираност на организмот. Но, најчесто се јавуваат при несвесно истегнување на ногата во тек на спиењето (барем кај мене беше тоа причината). Ми советуваа лесни физички вежби пред спиење, особено на нозете.
    Во секој случај не е ништо страшно и е многу честа појава.

7. Buba-Mara

Buba-Mara Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    61
    И јас имав едно време такви грчеви како што ги опишуваш, исто. Ми рекоа дека ми фали калцуим и земав од оние шумечи теблети што се пиев по 2-3 на ден. Ми поминаа скроз. Пробај ;)

8. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Веќе подолго време мака мачам со испукнатини околу усти мислам ги викаат рагади, изгледаат вака [​IMG]

сите можни креми ги пробав да не ги набројувам, меѓутоа проблемот се повторува, рагадите се враќаат и враќаат, проблемот трае веќе 5-6 месеци инаку со исхраната немам проблем се конзумирам.

На нерви ќе добијам ептен ми сметаат, ме печат особено кога јадам солено или кисело. :worried:

Дали некој од вас имал сличен проблем и како го решил?

9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.479
    Допаѓања:
    251.103
    A да пробаш со Бивацин маст за очи е. Јас имам проблеми со устата, се исфрлам од кармини и лабела и ваква ми станува, ама Бивацинот ми ја чисти, а потоа мачкам Канестен. Оваа доктор ми го има препорачано.
    Пробај, може и кај тебе ќе има ефект!
    И види да не ти се појавува поради користење на сјаеви за усти, лабела, кармини... Јас додека да откријам од што ми се појавува си имав голема мака.

10. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Мачкав со канестен па полошо, Бивацин не сум пробала, но ги испробав сите креми за очи од Хлорафеникол, Ацикловир, Енбецин итн, и ред други креми, а да не кажувам две кутии Б комплекс што испив, сега земав крема за рагади од Фитофарм ама некако скептична сум дека ќе ги повлече.

Приметив ми излегуваат во пролет, но секогаш се повлекуваат, а исти сјаеви и кармини користам, но овој пат не поминуваат.

Фала ќе пробам уште со Бивацин.

а ти дадоа некаква терапија со витамини и колку време ги лечеше?

11. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    ^Кога веќе ниеден лек не ти помага, пробај со нешто на природна база што е правено некоја маст...
    Пробај со маст од невен!

12. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Поточно магнезиумот е проблем во овој случај,затоа би ти препорачала да си набавиш и магнезиум,а можи и комбинација од магнезиум и калциум,сигурно има во аптека или во Веро таква комбинација,или како теблетки или како шумечки таблетки.

13. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Два дена по ред без разлика дали стојам или седам ми се тресат нозете(како на старите) не цели денови но така периодично, што би можело ова да биде? :?:

14. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Ги викаат немирни нозе или т.н. Синдром на немирни нозе и е како резултат на недостаток од магнезиум. Секако треба да се консултираш со стручен, но можеш и да прогуглаш.

Истиот проблем го имав и јас како и на Георгина, те ми се тресеа те грчеви ме фаќаа, пиев едно време магнезиум во шумечи таблети и престана од тогаш не ми се појавил, а сега пијам Омега 3 и супер ми е.

Инаку ништо страшно тоа е како резултат на замор, стрес а и исхраната ни е сиромашна со магнезиум и тоа малку што го имаме го обработуваме термички и ништо не останува. Тоа е.

15. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    со доктори сум скарана :D , ама ќе си земам магнезиум таблети ќе пијам, благодарам интересна, а за грчевите тие ми се веќе навика секојдневно се тепам со нив :@

16. doll

doll Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    115
    Денес мислев дека ќе умрам ! Значи ми се тресеше целото тело, ужасна грозница ми играше вилицата , рацете нозете...се, неможев да зборам неможев да гукнам ! :doh: Не ми беше синдром на настинка зошто во тој случај обично грлото ме греба, а ова неможев ни да дишам ! Што би можело да е ???

17. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982

А друг пат ти се има случено? Почесто или нешто да те испровоцира,па да ти снема воздух? Кашлица,кивање,чешање?

18. doll

doll Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    115
    Mожно ли е да е на психичка база ? :^)

19. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Можно е,нешто многу ако си се возбудила :)

20. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.344
    Сакам да прашам, како да се справам со такикардија?
    Доколку се изнервирам или сум вознемирена ми се случува често мислам дека срцето ке си го повратам, такво чувство ми иди.