Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.151
    Допаѓања:
    118.222
    Не дали може, туку треба да пиеш. 3 часа после антибиотикот се зема :)

На Alisa22 и Superlejdi27 им се допаѓа ова.
  2. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Obavezno. 2 3 sati pred ili posle antibiotik.

На Superlejdi27 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. angelbaby

angelbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    22
    Девојки ми треба помош. Мојот проблем е со градите. Значи градите нормално ми беа отечени пред да добијам и во тој период додека трчав на трака за вежбање два дена по ред ми се појави болка во дел над брадавицата и болката беше во таа една точка како во круг. После тие 2 дена добив и циклусот ми беше сосема нормален ама во 3 ден од циклусот на десната града од надворешната страна да кажам од кај пазувата ми се појави оток и болка која е тапа. Понекогаш чувствувам како штипење или пецкање. Нешто како грутка немам вака видливо исто така немам црвенило не ми е топла градата и немам секрети. Бев на доктор о докторката ми кажа дека не е бактериска инфекција 100% и дека ќе ми закаже за ехо. Сеа менс.ми помина ама градата ми е исто отечена и уште ги имам таа тапа болка и тоа како штипкање и пецкање. Не живеам во Мк и тука поинаква е процедурата за одење на ехо ми останува само од помеделник да видам дали ќе има термин за ехо во тек на неделата. Маж ми ми вика дека и другата града ми е малку отечена во смисла како пред да ми дојде али сега за сега не чувсрвувам болки во неа. Инаку периодов бев под преголем стрес можно ли е тоа да е причината за оваа состојба? Досега вакво нешто не ми се случило. Многу сум исплашена затоа што имам 27год и сеуште немам деца. Ако некоја имала слично искуство молам за помош. Да бев во Мк досеа ќе си закажев на приватно преглед ама вака само можам да чекам термин за ехо

На Norich29 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Катастрофа сум. Синоќа од никаде сред спиење се разбудив со суво и болно грло. Не спиев цела ноќ. Имав само Стрепсилс, ама бремена сум ми кажаа само во исклучителни случаи 1 до 2 да земам максимум. Сега пред 10 минути многу раздразливо се раскашлав и исплукав густ зелен секрет. Што да си подготвам? Пиев сок од лимон со неколку лажици мед, моментално помага, ама после 15 минути пак ме фаќа грло. Сега пред да излезам изедов 2 големи лажици мед, одма подобро беше, ама осеќам пак ќе ме фати...

На Norich29 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.211
    Допаѓања:
    189.301
    Не беше прополис за грло? Би требало да можеш и како бремена.

На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Ангал спреј не знам дали смеам, имам гледам и таков. Прополис смеам ако е без алкохол, ама мислам дека немам таков.

7. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.418
    Девојки викендов многу ме боли желудникот и ми се гади, пропратено со главоболка. Утре ќе одам на доктор ама некое чаре до утре? Пијам чај од нане и јаглени превентивно. Мислев стомачен вирус да не е ама не одам често во тоалет ниту повраќам:?:

8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    15.154
    Да не ти е од мускул болката?
    Јас имав оток и болка ама само на допир, правев ехо и ми кажа дека е се во ред. Да појдам на контрола за хормони :)

9. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Кај мене се влоши ситуацијата.. Ми се покачи и температурата. Пијам сега 1000мг парацетамол.. Друго мислам дека не смеам.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    15.154
    Сабајле на доктор :)

На Nadezna123* му/ѝ се допаѓа ова.
  11. angelbaby

angelbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    22
    Се надевам дека е само некоја мускулна болка. Благодарам за помошта

12. Nightwish11

Nightwish11 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    2.000
    Im:whew:am zdravstven problem ama nz shto e? Premnogu jadam Seker :worried:

13. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Mislis blago? I jas mnogu jadam blago, sreka nemam pokacen seker. Jas se prepisuvam na toa deka dojam pa zatoa, a i ne doruckuvam ne rucam ubavo i mislam zatoa imam potreba od mnogu blago

14. FancyGirl*

FancyGirl* Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    3.635
    Дали некој има искуство со вирус Kоксаки (Coxsackie) ?
    Веќе неколку дена ми се појавуваат осипи по рацете и долниот дел на нозете. Бев кај матичниот денес и ми кажа дека станува збор за тој вирус, веројатно поради намален имунитет веднаш после краткиот вирус со повраќање што го имав пред 7дена.
    Матичниот не ми даде ништо да пијам ни да се мачкам, кажа дека не е ништо страшно и би требало да помине за околу 10 дена.
    Дали некој превзел нешто за да поминат побрзо осипите и да не се појавуваат нови??

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.865
    Допаѓања:
    203.002
    Ќе си чекаш да помине. Мачкај со течна пудра да не те чеша. И да знаеш, кога ќе помине осипот, ќе ти се излупат дланките и стапалата.

На FancyGirl* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    15.734
    Zdravo @joy1 @Alishan30 vadev krv i na rezulratite pokaza deka hemoglobin mi e 13 (a normalno e od 12 do 16), eritrociti mi se pokaceni, Mcv e namaleno, mchc namalen, neutrofili namaleni, mxd namaleni i zeleno namaleno, i imam urinarni infekcii dali e opasno zagrizena sum moze li sovet?

17. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    3.869
    Деновиве ќе испитувам хормонален статус, дали тоа што сум настината би имало некакво влијание на резултатите ?

18. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.201
    Ќе му напоменеш на гинекологот дека си настината, може одредени хормони да ти се со пониска вредност сега ама и немора да значи.

19. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.384
    Допаѓања:
    18.626
    Помош,што се случува со устава?
    Уште во бременост,во сред лето почна да ми се суши вака од страна,мачкав лабело,ќе поминеше ,па пак исто. Кога не е намачкано е суво како да се рони,а сега е и вцрвенето. Осеќам како да ме пече и затегнато ми е.
    Пробано со лабело,крема со невен,павловичева, ништо не помага.
    Многу лошо изледа,како ајвар кога ќе јадеш и ќе се умачкаш:D
    Да не е некоја кожна болест?:^)

Прикачени фајлови:

20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.655
    Допаѓања:
    38.221
    Можно е да е кожна болест. Маж ми имаше ваков проблем. Отиде на кожен лекар и му дадоа терапија. Пробај прво со кантарионово масло. Или со Здраве крема.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.