Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Алергија

2. EmeraldBLUE

EmeraldBLUE Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2019
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    27
    Здраво феминки. Дали некој разбрал за капките "Sananga". Овие капки се добиваат од корен од тутун. А се користат за лечење кратковидост и глауком ?

3. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    5.301
    Здраво, дали некој ги користел vourine за уринарната бактерија Eserihija coli? Споделете ако сакате дали ви помогнале...т.е. дали има некој ефект, не дека кај сите е исто, ама дали вреди да почнам да ги пијам...

4. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.407
    Најдобро чај од брусница да пиеш на ден по 3 до 4 чаши и обавезно да си покриена со ќебе бидејќи требе топлина јас имав и од тоа ми помина пиев една до две недели секој ден од чајот

На Tea678 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    5.301
    Да, ама мене често ми се враќа и не ми е баш во мал број за со чај да се реши оваа бактерија бидејќи нели отпорна е на апчиња, овие се некои нови демек се врзувале за самата бактерија...

6. Aleksandra1977

Aleksandra1977 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    112
    Зголемени протеини во урина. Искуства?

7. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.415
    Допаѓања:
    22.663
    Вие што го поминавте грипот..
    Како стоите со главоболки.
    Втор пат ми се случува глава да не можам да поместам. Како некое стегање. Нит да легнам на неа.
    Јас искрено лошо поминав со грипот, со тахикардии, залегната ептен. Уште сум омалаксана... кашлам и имам секрет кој не се слушна на стетоскоп... преку ден влажна кашлица, навечер сува.
    Колку време треба да се врати се во нормала

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.915
    Имам страшна алергија на зимзелените дрва и секогаш овој период сум со апчиња и со спреј. Но оваа година очите не ми поминуваат.... Ми иде да си ги ископам од чешање, солзи ми течат сами :@ Што да направам и со нив? Како вештерка сум од што ги чешам, цели капаци ми се заникаде :(

9. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Hemoglobin 127.. beli krvni zrnca 6.3, crveni 4.15 zelezo 12.. dobro e?

10. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.931
    Дали спазмекс форте се користи за болки во стомакот?

11. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Иста сум и јас, ми иде прсти да бутнам во очиве од чешање. Очен др ми даде да користам Патанол капки. После цела недела ставање нема никакво подобрување. Ке почекам до понеделник, ако не помине ќе одам пак.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Веке подолго време се потам во спиење, породена сум пред скоро 3 месеци, започнав да се потам во последните 2 месеци во бременоста, знае да прекине некогаш, но повекето се потам особено горниот дел на телото .. направено е крвна слика имам проблем со анемичност и холестерол.. утре повторно ке проверам.. дали се работи за хормонално или нешо посериозно.. страв ме фака што читам на нет што се може да биде не дај боже.. некој сл искуство..?

13. Ysera

Ysera Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2020
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    85
    vaka devojki znachi vo ponedelnik mi pochna menstruacijata, vo sreda skroz ja snema prestanav da krvaram i sega bash pred nekoj pola saat imav mnogu golemo parche krv izleze od mene onaka stvrdnato. se javiv na alo doktore mi reche nemalo prostor za panika ama mnogu golemo parche beshe i sega ne znam shto bi mozhelo da e, prvpat mi se sluchuva ova?

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.864
    Допаѓања:
    202.996
    Нема зошто страв, сосема е нормално додека се стабилизираат хормоните. Би требало да се стабилизира за кратко штом си скоро три месеци породена.

На buba4e89 и Miss.N им се допаѓа ова.
  15. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.789
    Мит или вистина е тоа дека од ладно болат јајници?

16. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.361
    Допаѓања:
    9.324
    Се жалеле жени пред мене на такви болки и така си ги објаснувале причините. Искрено, мене ме болел јајник само од циста...никогаш така од ладно..

17. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Znam deka sum tezok hipohondrik i se nadevam ovon period ke mi pomine.. densata noga dole nad zglobot mi izgleda kako poduena.. me cesase tamo i sega glwam nekoja mala razlika so drugata noga i nekako se isplasiv.. nemam crvenilo nis.. a koha ja masiram osekka malky nelagodnost..ve molam za odgovor i izvinete

18. Sureja 22

Sureja 22 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Zdravo dali ima nekoj da mi kase esum napraviv labaratorijaa site rezultati bea dobri no insulinot mi bese 38.2 odidov so rezultati na doktor mi kasa deka treba da pocnan so apcijna metformin dali nekoj ot vas vakvi apcijna gi pie i dali im pomaka toa svarno bidejki prv pat piam vakvi apcijna fala vi cekam nekoj da mi i dali so ovoj insulin sto mi e malki pokacen mose da ima problem ako planiram bebe fala vi cekam nekoj da mi kase ❤

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Дечки да ве прашам, јас добив менструација ама некако не ми беше у реду бојата. Чат розе, чат темна боја. Она ми помина вчера, денес градите уште ме болат, отечени ми се.
    Што би било во прашање?

20. LoveIsAllAround

LoveIsAllAround Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    115
    Zdravo devojki sakam da prasam dali nekoj znae sto treba da pravam ako nenamerno sum zela dupla doza parosketin, navistina sum uplasena ne bese namerno, od nevnimanie sum se napila od toa apce. Treba da pijam edno na den od 30mg, a sega se napiv dve.Dali moze nesto da se sluci??