Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Пароксетин? Наеднаш се напи или едно сабајле едно сега?

2. LoveIsAllAround

LoveIsAllAround Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    115
    Edno sabajle edno sega nenamerno trebase da se napijam drugo apce i po greska se napiv od paroksetinot

3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    @LoveIsAllAround не би требало да имаш проблем, максимална доза е 60 мг. Што е многу, ама здравствен проблем не треба да предизвика. Утре можеш да не ја земиш дозата, наеднаш ќе ти дојди многу во краток период. Јас ги пијам истите и некогаш заборавам па ќе се напијам навечер, па другиот ден си продолжувам после доручек.

За анксиозност ти имаат препишано доза од 30 мг? Јас почнав со 20, па сега сум на 5 мг, многу ми делува и 30. Ама секако индивидуално е дозирањето.

4. LoveIsAllAround

LoveIsAllAround Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    115
    Da od doktor tolku mi e prepisano, kasno e nekako za da mu se javam da prasam za nesakani efekti, pa zatoa tuka pisav. Fala mnogu

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  5. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.884
    Допаѓања:
    12.005
    Дечки, дали кај машко може да се направи TORCH тест, за да се утврди дали некогаш имал генитален херпес, а да не знаел? Значи дали се открива преку крвта некогашно присуство на херпес симплекс 1/2?

6. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    34.271
    Ај да си покукам и тука значи од 14 февруари почна како да крварам темно кафено и така две недели и сега од недела почна чиста крв црвена да си тече еве до петок утре ќе излезе дека ми тече менст 3 недели. Бев вчера на гин вчера рече дека нормално било бидејќи малиот го одбив пред скоро 5м . И сега ми се привикнувал организмот но за секој случај ми рече да земам капки метилергометрин доколку крварам обилно не е нешто бог зна колку обилно колку што се нервирам зошто крварам толку мн. Време и ме страв да ги пијам бидејќи мо кажа може притисокот да ми скокне а јас имав проблеми со бромергонот апчиња за прекин на млеко. Совет што да правам и сама нр знам.

7. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    20200305_124831.jpg
    Здраво.Дали има некој искуство со овој гел за интимна нега.Денес матичниот гинеколог ми препиша терапија со flagyl вагиналети, и travaderm крем за мачкање.Ми го препорача и Uriage гелот за интимна нега, ама го немаше и од Зегин ми го препорачаа овој.Вреди ли да го пробам, да не си направам поголем проблем бидејќи сум имала инфекција некоја која се покажала на пап тестот.Прв пат ке користам вакви средства.Би ви била благодарна доколку неекој сподели искуство со оваа средство.
    Поздрав

8. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    66.867
    Знае ли некој која би можела да е причината што вака ми се суши кожата само овде на левата нога? Веќе неколку месеци вака ми се прави, како стврдната е кожата и многу сува и после некое време се прави лушпи. Ставам крема стално ама нема некој резултат.

20200305_100842.jpg

9. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    921
    Допаѓања:
    672
    Ми се појавуваат црни точки по ноктите и прочитав дека тоа може да е знак за рак на кожата. Малце се исплашив искрено..

10. sierra

sierra Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    908
    Немој да читаш и да се секираш без потреба. :)
    Рак би можел да се карактеризира со темни модри или црни делови од ноктот кои личат на дамки, или пак црни дебели линии. Точките или ти се од повреда на ноктите, можеби ако си ставала било каква надградба па лошо биле отстранети, а може да се појават и заради оштетени крвни садови.
    Ќе се изгубат како расте ноктот, ама надгледувај ги.

На Darlingzz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    921
    Допаѓања:
    672
    Јас тој нокт пред две години го смачкав на врата од кола, лом го направив. И требаше да паузирам најмалку шест месеци со гел, но не слушав и за многу брзо време му ставив. Имав црни линии, точки што не, ама ми израснаа. Од тогаш ми расте ептен криво, но не сум имала проблем. Сега последниве месец, два се случува да ме заболи на моменти и еве повторно црна точка имам и затоа се исплашив. Но малку ме смири твојот одговор, ти благодарам.

На sierra му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sierra

sierra Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    908
    Секако требало да почекаш, не се препорачува печење во ламба или нанесување на гел при рани на ноктот. Ако имаш повремена болка може да е габична инфекција, само истата веднаш се забележува по жолтата или посветла боја на ноктот и неговото чудно растење, за црни точки не сум баш сигурна. Најдобро би било да одиш на кожен лекар, нека се третира ноктот навремено.

На Darlingzz му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
    Ај се надевам дека ќе може некој да ме упати.Точно на 07.02 сум земала упат од интернист за проверка на хормони,витамини во биохемиската лабораторија во "8 Ceптември".Скроз ми излегло од памет,па сега го гледам упатот и се мислам дали би ми важел уште утре,оти мислам дека важат по месец дена. Знае ли некоја од вас,и дали воопшто работи лабораторијата во сабота?

14. ivimis

ivimis Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    522
    Дали некој има искуство со полипи во носот.. некој лек да сподели

15. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    695
    При вртење сабајле најверојатно истегнав некој мускул на левата страна на грбот, ме боли цела лева страна и однаред и одпозади.
    Неможам да се вртам на десно, и неможам длабоко да се издишам. Ставив ладни облоги, се напив рапидол с во 13ч(мислам дека е рано пак да пијам) а сега кога сакав во кола да се качам ме проподе една силна болка, излегов и еве лежам сега :( се јавив во брза помош ми рекоа они освен инекција за болка неможеле друго, и ми препорачуваат ради грипов да не одам ако не е неподносливо, туку да пијам апче на 6ч. Исто се мачкав два пати со гел за изладување на местото. Помош што да правам овие ограничени движења пропратени со болка на нервна база ме удрија :@ каде да одам што да пијам, што да мачкам? :sweat: незнам дали е превртена жила или истегнат мускул :(

16. Џасмин

Џасмин Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2018
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Здраво дечки, јас имам проблем кој ми се случува некаде 3-4 месеци и навистина сум доста загрижена. Од тогаш си немам заминато од кај матичната, значи буквално секоја недела и одам.. Се почна додека бев на предавање пред 4 месеци наеднаш почнав да имам гасови и да ми е подуен стомакот. Мислев дека е прво од некоја храна, но кога 1 недела не помина решив да проверам хеликобактер и таа беше во ред. Да не должам потоа бев и кај гинеколог, и кај хирург, проверив и крвна слика се беше во ред, а јас никако не можев да се средам само ме болеше стомакот имав гасови и кога и да излезев од дома значи МОРАВ да одам во вц. Тоа ми претставуваше голем проблем, а матичната ми рече дека имам нервозен стомак предизвикан од премногу стрес и од тогаш останав само дома да седам цели 2 месеци .. Психички доста западнав, па кога решив да излезам добив паничен напад и веднаш си заминав дома..Бев и на психолог, бев и на приватно направив ехо на абдомен се е во ред, а јас се уште не можам да се спасам од стравот и од потребата да одам во вц ( по голема). Почнав да одам на факултет и гледам некако по малку да се навикнувам иако доста тешко ми оди затоа што на секоја пауза јас сум во вц.. Дали некој имал сличен проблем или пак знае некое решение? Моментално пијам неуробион форте, но никако не можам да се смирам.. Исто така и секоја храна ми смета, не знам повеќе што да јадам се некако ми е тешко на стомакот, освен ориз.. но само од ориз не се живее.. :worried: Утре ќе одам и копрокултура да проверам.. Извинете на долгиот пост ;(

17. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    515
    Правев рентген на граден кош и еден дел од наодот вика "понагласен бронховаскуларен цртеж во средни и базални партии без знаци на свежа консолидација". Што значи ова?:^)

18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    E13BB324-4F8E-4281-A63F-0B4584A3F590.jpeg
    дали е паметно да го пукнам и ако да, како?
    Левак сум ми смета кога пишувам

19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.144
    Допаѓања:
    118.163
    Не е.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Еднаш беше на психолог? Психотерапија за ваков проблем.