Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.052
    IMG_20200410_003927.jpg

Здраво, сакав да ве прашам за оково тоа бело од внатре видов дека имам бело собрано незнам поточно како се вика и порано бев на очно ми рекоја ништо не е страшно да не го чепкам, што мислите што е ова и дали е сериозно?

2. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    920
    Допаѓања:
    671
    Можеби ти е алергиска реакција како кај мене. Оди на лекар најубаво.

На Kikiccc му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Здраво, можно е да имаш воспаление на нерв (isialdicus), најчесто се јавува од долго стоење. Може да пиеш магнезиум и б-комплекс додека да одиш на лекар и масажа со некоја маст на база на ментол.
    Поздрав

4. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.595
    Допаѓања:
    23.780
    Здраво, да ве прашам нешто.
    Мм веќе подолг период има мака со кожата на едното стапало во пределот под прстите. Има некоја габична инфекција веројатно, па и покрај тоа што мачка разни креми препорачани од доктор, не му помага ништо.
    Дали некој/а имала вакво искуство?

5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.890
    Допаѓања:
    45.216
    Жени кој беше доктор да помогне малку?На рецепција рекоа мора да чекаме кога ќе дојдат тт да ни мерат да прашаме ама мене страв ме фаќа па да прашам.
    Маж ми ноќва почна да го боли стомакот, во десниот горен дел, средината и повеќе накај десно и позади, вика дека е силна болка која се јавува на бранови и му кркорат цревата, малку гасови има ама заробени. Нема тт, не осеќа ништо друго. Може да е желудник или бубрег ама му дадов вентор сега и јаглен, а во три му дадов спазмекс и ранатадин не помина од нив. Чудно ми е и на се ми оди умот, предходно ништо не осеќаше, многу ретко се жали на стомак, скоро никогаш. Дали може да е од сувата храна деновиве и грав што даваа за ручек вчера.. стварно не знам, да не е нешто сериозно?

6. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    908
    @Alishan30

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.990
    Допаѓања:
    187.626
    @Alishan30 , @LoveHope мислам исто е доктор.
    Ако може некој да ви донесе пробиотик:?:

8. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Веројатно е атлетско стопало, јас мака мачев пред неколку години и тоа бааги долго време помина додека ја излечив.
    Прво и основно, веројатно обувките не му одговараат и му ги спуруваат нозете. Ако носи подолг период од денот патики нека земе некои со дупчиња низ кои циркулира воздухот. Габичката сака топло и влажно и тогаш најмногу се размножува. После миење темелно да ги брише нозете, да не останува влага меѓу прстите и додека има инфекција да не користи иста крпа повеќекратно. Бос одење никако.
    Нека прави купки со сода бикарбона, а не ми текнува ама мислам дека и чорапи натопени со оцет помагаа.
    Мачкање со антимикотик и кортико, јас користев белосалик и канестен крема (белосалик само додека има црвенило, а потоа само канестен).
    Третманот мора редовно да го прави и да продолжи барем 5 дена по исчезнувањето на раничките бидејќи иако изгледа излечено, не е.
    За да се излечи мора дисциплина оти е ужасно упорна габичката.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.072
    Допаѓања:
    119.105
    Може да е од потешката храна-гравот и од сувата храна, може да е и стомачен вирус.
    Надразнета жолчка боли во горен десен квадрант и се шири кон грбот, исто желудник може да е надразнет.
    Бубрег боли позади во предел на "слабината".
    Ништо не можете да направите освен Б6, аналгетик и пробиотик да се напие.
    Штом сте пријавиле ќе го виде доктор, ќе му земат крв и евентуално ќе го видат на ехо, во зависност од резултатите какви ќе бидат.

На buba4e89, Nigredo Odor, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.890
    Допаѓања:
    45.216
    Беше докторката тука, го праша што како, му рече мали се шансите да е слепо црево оти не боли таму, големи се да е проблем со жолчка, тој има песок ,отпосле ни текна дека лани му кажа докторот на снимање, најлесно е ако е само желудник од храната.
    Му рече да почека неколку часа да видиме дали ќе се смири ако не ќе го земат со брза помош и ќе го однесат во Систина на ехо да го видат и ако треба да му дадат нешто. Рече да не се сеќираме, ама ај не се сеќирај кога знам хорор приказни за жолчки, баба ми ќе умреше за малку од жолчка...него прв пат го боли ама сепак, вајда нема компликации да настанат за некој саат.
    Го праша и за други симптоми и му измери тт, рече немаш температура па веројатно нема ниту инфекција. И му рече да не се секира после 7 дена карантин без други симотоми, веројатно не е болката ради корона. И така многу сум загрижена.

На buba4e89 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  11. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.072
    Допаѓања:
    119.105
    Се убаво ви кажала, напад на жолчка има и повраќање и силна болка и гадење, температура.
    Он има само болка и нелагодност.
    Следете неколку часа па ќе видите, ако се влошува секако ќе го земат и ќе го видат на ехо.
    Ако има услови таму за супа, чај, нешто да му олесни.
    Полесна храна.

На DAngel и 1209 им се допаѓа ова.
  12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.890
    Допаѓања:
    45.216
    Фала ти Алишан ама не му се смири болката, почна и да се препотува и да се тресе без температура и викнаа брза помош го однесоа, сега седам и пукам прсти, па нема ни мк број да му се јавам ќе умрам од грижи. Не знам што толку грев сторивме па од еден на друг проблем да наидуваме цела година...стварно сега дури сум под стрес.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.990
    Допаѓања:
    187.626
    Ах бе бројче:(. Во Скопје ли сте барем?

14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.072
    Допаѓања:
    119.105
    Ох бе, валда ќе ве побараат тие.или замоли некој од хотел да ти дозволат, заѕвони и информирај се, за состојбата.
    На секој може да му се случи, не се вознемирувај.
    Битно е да се смири се и да биде тој подобар.
    Жал ми е што баш сега и ова ви се случува:hug:пиши, те молам што ќе се случи. Ве мислам.

15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.890
    Допаѓања:
    45.216
    Да во карантин сме нели, може среќа што тука му се деси, во нашата болница немаше ни да го примсат ни да го снимаат.

На Biljarkata, Alishan30 и DAngel им се допаѓа ова.
  16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.936
    Ајде, среќа во несреќа и на добро место. Ќе биде се во ред.

На Biljarkata, Alishan30 и 1209 им се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.990
    Допаѓања:
    187.626
    Знам дека сте во карантин, не разбрав во кој град. Ко сте во Скопје, кај и да е, ќе се врати брзо. Ќе бидете во ред (fingers)

18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.890
    Допаѓања:
    45.216
    @Alishan30 Само што си дојде, го снимале, крв и мокрача и преглед му направиле, не се сомневаат на корона, утре ќе го носат на контрола и за резултати. Не направиле тест за корона оти немал никакви други симптоми. Го однеле во 8ми Септември не у Систина грешка сум. Среќа што има уште осигурање, па нема приватно да плаќа. Сега е подобар, вика дека му е нелагодно ама е добар. Имало и друг дечко од карантинот во Стоун Бриџ од авионот со исти симптоми и едно дете од тука со исти, рекле може и да е стомачен вирус оти и он е заразен многу или од исхраната и стресот, ќе видиме утре сепак.
    Не сакале да примат постае човек у болницата, умрел пред него, малку е потресен и од тоа, со ќерката бил и таа се карала со докторите и им се заканувала со тужба. Рекле дека примаат само лица со симптоми на вирус, мм рекол па и јас нели не сум со симптоми и таа само згрчила раменици....не знам што се случува.

На buba4e89, happygirl и Alishan30 им се допаѓа ова.
  19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.072
    Допаѓања:
    119.105
    Се измалтретирал, но битно е дека е подобар.
    Ќе биде добро.
    Ти благодарам на инфо, ако требам за совет слободно пиши ми:hug:

20. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.991
    Допаѓања:
    4.463
    Здраво на сите,
    Веќе 2 дена чувствувам горчлив вкус во устата, во делот над јазикот, но и јазикот како да ми горчи. Ова чувство го осетив со вода, при пиење на вода, таа ми горчеше.
    Читав по интернет и се избезумив.

Имате некакво искуство или совет?
    Не знам дали би ме примила матичната во понеделник.

Да надополнам, чувствово се појавува и се губи, не го имам континуирано во денот.