Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Вака девојки да ве прашам:
    Грбот во последно време многу ме боли - претпоставувам од тежината на ранецот, затоа што вакви болки ми се појавуваат само за време на школската година. Одамна јас си имам проблеми со грбот, особено со плешките (жилите или како и да се викаат тие) изместени ми се што дури грбот почнува да ме боли и по носење малку потежок товар. И сега кога правам вежби многу ми пука и крцка грбот, на пр. кога ги исправам рацете пред мене и ги движам горе-доле или лево-десно плешката(жилата кај плешката) почнува да пука и крцка постојано. Исто така и многу често имам болки во вратот и се додека не го пукнам (ама она здраво и гласно пукање на вратот) болката не престанува, како укочена да сум. Ова крцкање на вратот не знам дали е штетно, ама мене веќе навика ми станува...
    Кажете ми некои вежби со кои добро ќе го размрдам грбот, рбетот, плешките и вратот или пак нешто друго што да правам за да ми се намали болката во грбот. Присутна е секој ден, по враќање од школо и тоа само додека седам, а додека се движам не толку.
    Веќе купив ранец со анатомски грб и барем тоа малку ми помогна...

2. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Eли и мене подолго време ми беше вака, и некогаш пак ми е, или е шеќер во прашање, или недостаток на Ц витамин, обично јазикот се суши и имаш проблеми со плунката при негов недостаток. Купи си за секој случај шумачи таблетчиња ц витамин и магнезиум, и секако шеќер провери си.

3. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    25.322
    Скроз истото ми се случува, две години веќе еве, и тоа од неправилно вежбање кога одев на фитнес.
    Се сум пробала и масажи и се и ништо не помага..
    Е сега кај тебе масажа може да ти помогне, ама значи кај стручни физиотерапевти.
    Мене малце ми се ублажува болката од кога почнав да спијам на порамна перница, на пониско, пробај види тоа..и на грб најубаво да спиеш, не на страна, така повеќе ќе ти се релаксира грбот..
    Или најубаво оди на лекар, да ти препорача некои вежби или нешто, било што..

4. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Да ти кажам за мене не е возможно да спијам на пониска перница, нема да можам да заспијам се на високи спијам. Или пак ако спијам на ниска вратот сабајлето уште толку ќе ми биде укочен... :worried:

5. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Девојки од пред некое време осеќам слабост на рацете и нозете, а вчера и денес ми се чини дека ептен е изразена. Онака осеќам како на моменти да ми се сецкаат, како да ми се тресат цело време. Ми се вртат 1001 слика низ глава, а искрено не знам дали стварно имам проблем или баш и од тоа мое главче доаѓа ова. Има ли некој постручен да го прашам и приватно нешто, или пак некој ако имал слични проблеми да ми посочи како ги решил :worried: Бладогарам :*

6. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Јојоба не се секирај,баш прочитај на предходните неколку страници истите проблеми ги имаше,сигурно некој недостиг на витамин,магнезиум или железо,ништо страшно мислам.А и на времево со настинките скоро сите така се жалат,додека се навикниме :) Топли си се,пиј чајче,супи,витаминчиња,можи и шумечки таблети и повеќе овошје и зеленчук.Побарај кој има повеќе магнезиум и железо и такви купи си,абе секакви купи си :)

На Jojoba му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Не знам колку е ова здравствен, ама проблем е!
    Завчера претерав со вежбањето, а немав вежбано многу одамна и вчера не осетив ништо, ама денес мускулите ми се ко укочени.
    Пиев апчиња од типот на андол, аналгин, ама ништо.
    Со што да ја ублажам болката во мускулите?
    (ме болат мускулите под задникот, долж нозете, кај рамињата и ребрата)

8. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Па почекај,аналгинот треба д аима ефект,ама не можи одма,за некој пола саат,а ако не дојствува,а те болат многу пробај со бруфен(ибупрофен),а и парацетамолот врши работа како противовоспалително средство.Исто можиш убаво да си се истушираш со топла вода,да ти се опуштат мускулите.

9. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Веќе неколку дена имам чешање ( доле), немам никакво бело прање за што може да станува :?: каква инфекција. Инаку се мијам секој ден со камилица чај . кажете некој лек на периоди е неподносливо :tmi:

10. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Зависи каде го чувствуваш сврбежот. Ако е на површината, околу вагиналните уснички, може да биде и иритација на кожата од долниот веш, дневната влошка, потесна облека и сл.
    Меѓутоа, ако јадежот е одвнатре, може дастанува збор за кандида или некоја друга инфекција. Како и да е, свари чај од камилица и миј се исклучиво со него, а не е лошо и ако имаш вагиналетка да си ставиш.

11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.298
    во слиЧни ситуации кај мене помага долг туШ и потоа масаЖа со волтарен крема..и афтер дет |-)

12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Вчера го пиев аналгинот, утрово пак и нема ефект.
    Ќе пробам и со тушот, се надевам ќе функционира. :^)
    Фала ви.

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Monroe

Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    416
    Девојки знаете некој природен лек за настинка?, смптоми: мала малаксаност, затнат нос, а и постојано ми е ладно, кашлам но грлото сеуште не ме боли ама ако не превземам нешто насетувам дека ќе биде полошо, а последно што сакам е да се разболам. Не сакам да пијам апчиња, сакам да се обидам сама и по природен пат да ја победам настинката - сепак се работи за почетна фаза и морам итно да ја спречам. Некој ваш лек/совет вие што практикувате против настинка ?

14. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    природен мед, ц витамин на сабајле односно сок од лимон една лажичка ако неможеш цел и чај навечер.

На Monroe му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Планински чај (Не додавај шеќер ја намалува делотворноста, може лажичка мед секако е добра за отпуштање на дишните патишта и грлото), притоа вдишувај од пареата за отпуштање на носот. Можеш да пиеш и цеден лимон (Ако ти е многу кисело растварај го со вода), гледај постојано да ти е топло (Топлината му е потребна на организмот за енергија и сила да се справи со состојбава) само што таа малаксаност може да покажува дека ќе се покачи и температурата, така да побрзај со било каква превентива ;)

На Monroe му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Претходниве совети плус мелен ѓумбир во чајчето

17. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Помагајте. Ми се подува окото, мислам дека ми излегува она што го викаат ечемичка/јеменица како и да е.

Ете вака изгледам. Што да ставам, што да правам, што да чинам...
    ПОМООООШ!!!

18. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Мачкај со хлорамфеникол маст за очи ;)

19. Devojche

Devojche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    36

Млеко од доилка помага за вакви работи..капни си една капка во окото и ке ти помине :)

20. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Сакам да прашам...?

секој пат кога ќе носам обетки (било какви мали големи сребрени бижутерија итн.)
    отпосле тоа откако ќе ги извадам на ушињата таму кај ресичките ми се прават како некои минијатурни топченца внатрешно и ги осеќам сега ушите како воспалени тука околу дупчето.
    Што би можело да биде тоа ? од Што? на некој од вас му се има случувано ? :?:
    повторувам не сум алергична на метал и сл.