Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.045
    Прв пат кога ми се деси во септември, мислев дека е некаков напад на анкциозност. Ама отпишав тоа, зошто правам многу нешта околу тоа, медитирам речиси секој ден; навечер често си палам ламба со свеќа со етерично масло (леванда, еукалиптус) и читам книга; шетам скоро секој ден во последните 2-3 недели во парк на сонце, на воздух; се релаксирам со серии и филмови. Периодов баш ми е топ, немам нешто посебно ни нервози, ни обврски.
    И' поверував дека се токсини во прашање, ми се насобрувало од јадење и пиење од повеќе денови и така реагирал организмот. Тоа беше во јануари, а има тазе направено крвна која беше одлична.
    Но веќе не верувам во тоа зошто многу внимавам на исхраната. Освен ако е нетолеранција на нешто, на пример глутен. Ќе се обидам сама да истестирам со нејадење на глутенски работи, да видам дали ќе се повтори.
    Но искрено, има многу логика ова што останатите го велат, проблеми со вратот.

ФАЛА НА СИТЕ ЗА СОВЕТИТЕ, ЌЕ ИСТЕСТИРАМ СЕ' ШТО СОВЕТУВАТЕ, се надевам ќе откријам конечно што е бидејќи не се трпи веќе.

На 1209 и martiiinna им се допаѓа ова.
  2. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Јас вакви и слични напади, имав птрд многу години, го констатираа како панични напади, и почеток на анксиозност, пиев чај маточина, и терапија со лекови, препишани од доктор, можно е и тоа, испитај си се, со време, додека не е доцна.

3. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.045
    Пијам и чај од маточина, језда има пар недели како се немам напиено. Ама ритуал ми беше цела зима: навечер чај од маточина, етерично масло од лаванда или еукалиптус, музика за релаксирање (или природни звуци, дожд, океан, птици) и книга. Така правев "детокс" од денот, така се релаксирав и подготвував за спиење. Си имам проблеми со анкциозност, не дека не. Ама научив доста добро да и' се спротиставувам. Ова делува физички. Или е вратот во прашање или желудникот. Само сега со пандемијава малку тешко е да се прават тестови...

На 1209, hristinan12, thelittle17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Неколку пати до сега ми се има случено ова...
    Знаете како се осеќате после вежбање? Ги осеќате стегнати мускулите и ви се тресат и се тетеравите при одење. Мислам дека спазми беше терминот.
    Епа мене тие неколку пати ми се појави таков напад со од нигде никаде ми се јавија такви налик на спазми. Одеднаш осеќам силни стегања во цело тело и нестабилност, како да сум трчала маратон, ама изразито болни со на моменти неконтролирано тресење на телото,. Успевам да легнам барем и трае околу 15 - 30 минути и поминува само од себе по што се осеќам поспано и ладно ми е.
    Од што може вака?

5. Anodce

Anodce Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2018
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    124
    Здраво, сакам да прашам дали некој од вас го имал овој проблем.
    Во последните 4-5 дена ми се јавува трпнење на устата и отежнато дишење, прво мислев дека е алегрија од нешто, исфрлив се што е земав ново тие денови, но мегутоа пак ми се појавува, кога ќе се напијам апче за алегрија поминува. Инаку пред 5 дена почнав со вагиналети полигинакс, не знам дали може да има врска тоа. Не сум во Македонија, тука е малку отежната ситуацијата за доктор..
    Ме интересира дали некој имал слично искуство? Ви благодарам

6. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Јас лично не, мајка ми имаше трнење ба устата и тешко дишење, при што и контатираа асма, и хроничен бронхит, друга работа искочи дека има запушување на каротиди, ама не мора да значи и кај тебе дека е така, можеби е некој стресен период, или нервоза.

7. Ivauva

Ivauva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    19
    Каде можам да одам на очен преглед деновиве? итничко е

8. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.384
    Допаѓања:
    2.653
    На водената линија на окото вчера ми излезе мало бело топче. Не ме боли и не знам дали е јачмен ама страв ми е да не се зголеми. Ако може да ми препорачате некоја маст или капки?
    Имам дома маст TobraVis Combo, да ставам од неа или да земам друго нешто?

9. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.052
    Screenshot_2020-05-12-21-55-50.png

Незнам каде да прашам но дотолку имат таква тема тогаш префрлетеме.

Сакав да прашам дали некој му помогна овие чорапи подобрување
    за циркулација на крвта и намалување болка на зглобови?

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.233
    Допаѓања:
    1.819
    Bella Vista

11. LuxB

LuxB Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2018
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    138
    Здраво, на брат ми му брцнаа во око несакајки , првиот ден ѓу беше натечено и црвено, сегамалку де подотвори дека користевме тобрекс и газа на око ставаме. Матичната миментално не е тука, а окото моментално му е вакво ( по 3-4дена). Предлог ?

Прикачени фајлови:

12. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.702
    Допаѓања:
    45.876
    Мене такви топчиња ми искачаат понекогаш кога ќе ставам масло на трепките, и знам дека е од тоа. Не ме болат, ама некогаш ми пречат. Јас не ги чепкам, си поминуваат сами за 2-3 дена.
    Мислам и тебе ти е нешто такво, по описот, ќе поминат сами веројатно.
    А за јачмен немам искуство. :?:

На ana-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.384
    Допаѓања:
    2.653
    Ми се повлече одма наредниот ден.Леле ич не ми текна дека може да е од маслото, јас рицинусово ставам на трепките. И еве сега си ги поврзав работите, ми се појави некој ден од кога почнав да го ставам маслото..

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.702
    Допаѓања:
    45.876
    Исто така и јас.
    Густо масло е.
    Пробај барем поретко да го ставаш, еднаш до два пати неделно. :)

На ana-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Не е проблем ама не знам кај да пишам.
    Дали може за менструални болки да се напијам Волтарен ретард од 100мг?
    Немам Аналгин,Кафетин итн..такво нешто немам.
    Вчера се напив Рапидол С ама неќам толку често да пијам.

16. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.849
    Допаѓања:
    5.607
    Што има врска денес можеш пак рапидол да се напиеш волтаренот е повеќе за ревматски болки и можно е да имаш желудечни тегоби од него ако имаш осетлив желудник.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    559
    Здраво женски, последен период се приметив секоја вечер станувам навечер за мокрење. Не дека ми е некој проблем, ама цел живот, никогаш не сум станала навечер за мокрење. Сега последниов месец секоја вечер станувам. Не сум зголемила внес на течности.
    Исто приметив навечер, обично гледам серии и легнувам на каучот, како да ми горат стапалата, истовремено како да ми се и топли и ладни, не можам точно баш да го опишам чувството. Има ова некоја поврзаност и место за грижа или?

18. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Дијагностицирана ми е кифоза. На страната каде што имам искривување местото ми трнеше, пропатено со болки, понекогаш и при движење на рамото болката е поголема. Како да разликувам дали е мускулна болка или е притиснат нерв? Имало денови кога со плачки легнував..

19. Pocahontas9

Pocahontas9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2018
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    89
    Здраво феминки, некоја маст или друг лек за оток кај враснат нокт? Има и крв и гнојче

20. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Kako pravite razlika megy alergija i nastinka.. samo nos mi tece os pred 1 nedela, kifkam ne mnogu cesto i oci me cesat ama ne mi se crveni.. nz dali e nastinka ili alergija i sto da prevzemam ? I vremevo e za nikade, de ladno de toplo