Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Да,најмногу боли глава од притисок. Пиј кока кола(секогаш имај со себе), јогурт со ајран, вентор за глава и турско кафе со малку лимон во него.

2. Youknow

Youknow Популарен член

Dali nekoj znae da kaze sto znacat ovie rezultati (se raboti za postara osoba)? 20200518_165247.jpg

3. AAKG

AAKG Популарен член

За да се знај дали е мигрена ќе треба да се направи снимка на главата за да се види дали има промени кој водат кон мигренска главоболка. Засега за превентива земи магмезан неуро и омега 3, пијајги пред спиење.

4. Avery

Avery Популарен член

После колку време можам да ја однесам првата мокрача за проверка за уринокултура? Дали ќе пречи ако ја однесам после 4 часа?
    Знам дека прашањево ми е (facepalm), ама...

5. littlerose

littlerose Активен член

Здраво на сите. Веќе една година го имам тој проблем, ноктот ми расте во месото, но немам некој многу голем оток, ниту пак гној. Ме боли кога го допирам и малку е поддуен, многу малку. Но ако не дај Боже го удрам, таа болка не се трпи. Се плашам од доктор, и барам домашен лек.. Доколу знаете, ве молам споделете било каква информација. Благодарам однапред.

6. Anie93

Anie93 Популарен член

Мене ме болело глава и по 2, 3 дена ама знам од мигрена дека е. Метафен мене ми помага ептен

7. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Можеби е само зараснат ноктот, а може и да имаш габична инфекција (ако е со променета боја, дефинитивно имаш). Во случај ако имаш инфекција, ставај чајно масло од дрво на ноктот. Во меѓувреме, секој пат после туширање (а по можност прави и купки само на стапалата) кога ноктите се омекнати, нежно и малку издвојувај го ноктот од местото (на пример со чепкалка). Не мораш да претеруваш, колку-можеш толку, но редовно колку можеш почесто. За со тек на време да се издвои и да се спречи поголемо зараснување.

8. Taeee

Taeee Истакнат член

Зашто белите букви на темна позадина на телефон ги гледам дупло, како некој сјај? Значи само на телефон кога седам ова се дешава, бев и ја очно се беше во ред.. Дали некој знае!?

9. tomorrowlandY

tomorrowlandY Истакнат член

Здраво! Забележав позади увото на коската имам како мала испакнатинка цврсто е како топче мало, а од другата дтрана нема ништо бидејќи помислив да не е нешто од коската а да немам приметено но од другата страна е рамно? Ви благодарам

10. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Како се испитува тероидна жлезда? Проверив крвна слика се ми е океј, уште ова ми остана.

Наеднаш огладнувам и одма ми се врти памет, ми се тресат раце, постојано сум уморна и поспана.
    Ми рекоа да проверам и тоа, не знам само дали се тие симптоми за неа

11. fana

fana Форумски идол

Преку крв. Се проверуваат тироидни хормони. Може и да се направи ехо на тироидната.

12. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

На ехото ќе покаже доколку има нешто? Ми рекоа дека доктор треба да ме насочи кои хормони да ги испитам во зависност од симптоми

13. fana

fana Форумски идол

Ама во секој случај, ехо се прави со проверени хормони :)
    Може да имаш промени во хормоните, а на ехо не и обратно.

14. Ivauva

Ivauva Истакнат член

Имам гнојни чепови на крајниците но нр ме болат што може да е?

15. RebelliousGirl

RebelliousGirl Истакнат член

Здраво девојчиња. Веќе подолг период имам проблем што ми се провлекува ( и зачествува) но сега со коронава стварно не знам дали да одам по испитувања и дали е можно.

Значи ми се случува САМО НОЌЕ. Штом заспијам ми отрнува еден од екстремитетите (секогаш различно) трнењето е до степен кога ќе се разбудам да воопшто не си ја осеќам ногата/раката. Значи интересно е што обично нели кога спиеме лошо правиме притисок и го спречуваме протокот на крвта во раката што ја притискаме. Е сега јас спијам на грб, раце поред тело, значи ништо не притискам, а редовно ми се јавува трнење. Штом ја размрдам раката/ногата проаѓа. Е сега проблем ми е што ова ми се случува се почесто, дури по два пати во текот на ноќта, се будам и после почнувам да мислам што ми е и нема спиење.

Зборев со матичната порано ми даде само магнезиум и неуробион, што не дадоа никаков ефект. Ми рече да направиме и екг на срце ама фати короната и толку беше.

И така многу сум исплашена, прочитав како по обичај, се и сешто на интернет (тумори на мозок, мултиплекс итн). Се мислам да закажам онлајн преглед на невролог, не знам друго што да правам, ако знае некој нешто или имал слично искуство Ве молам да ме контактирате.

16. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Има ли некој доктор во групава, да прашам нешто :)

17. hellocity

hellocity Популарен член

g
    Избегнувај ладни пријалоци, газирани, и ладен воздух.

18. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Да не е од вратот... Пробај мачкај го со некој анти- инфламаторен гел.

19. Melovera

Melovera Активен член

и внес на калциум да не треба?

20. Annath

Annath Форумски идол

Храна е најверојатно. Следи ситуација. Остај @hellocity претходно што пишала да избегнуваш ладно, со топло само поголема белја ќе си направиш ако е инфекција. Ќе ти отечат крајниците и ќе гнојат повеќе, а со ладно (сладолед и ладни пијалаци) ќе го намалиш отокот.