Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.057
    Допаѓања:
    16.162
    Имам Магнезан ( магнезиум + б6)- таблети
    Не знам дали е во ред да мешам со D3.

2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.622
    Допаѓања:
    114.799
    Слободно :)

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  3. butterflu

butterflu Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    565
    Nekogas mi se slucuva so edno oko gledam twmno so drugo svetlo ono ko na kimanje primetuvam razlika sovet ?

4. LovelyS

LovelyS Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    9
    Направи си испитување на очно дно и периферен вид

5. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    135
    Sto e prolaktin? Trebase da ispitam insulin gledam na smetkata prolaktin mi pisuva, isto li e?

6. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    9.295
    Има цела тема на форумов за пролактин. Таму убаво е објаснато што е пролактин.

7. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    135
    Кое е нормално ново на инсулин,дали 3.96 е ниско?

8. Ivauva

Ivauva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    19
    Од 4.5 е најдолна граница мислам до 6/7

9. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Значи веќе неколку дена имам суво грло, малку затнан нос, осеќам внатрешна температура како да имам, мерам телесна ми покажува 36, немам апетит, ми горчи устата. Се напив парацетамол и витамин Ц ама пак ми е исто. Да напоменам дека сум доилка. Мислење?

10. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Dali koristel nekoj serepeptaza, bil supliment i mi kazaa deka iman malky visok tecnost od sedenje i da popijam 5.. inaku mi go kaza kozmeticarka na madero masaza.

11. elenaxbbg

elenaxbbg Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    970
    Пред околу 1 ипол - 2 години ми беше затнато левово уво,не се сеќавам што беше работата, мислам вода ми влезе.
    И памтам баш подолго време ми беше затнато , цело лето и плус уште некој месец.
    Потоа на моменти ми се затнуваше пак.
    Вчера вечерта брат ми имаше пуштено баш гласна музика на звучник, поседав можда 1 час и си заминав в соба,не остив ништо.
    Ама ко си легнав осетив зуење во левово уво,баш беше интензивно,си реков од музиката е,ама еве денес уште ми трае,цел ден.
    Дали можеби ми е за чистење,бидејќи истово што ми беше затнато,еве сега како свирче да имам внатре:|
    Или заради музиката би можело да е?
    Искрено, страв ми е нели тинитусот не се лекува, знам дека тоа е долготрајно зуење ,вака да ми бучи нешто цел живот психички ќе скренам:sweat:

Последна измена: 29 мај 2020
  12. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Пишав за ова и зборев после тоа со матичната забарка и ми рече само дека не ми е ништо и нешто ми е сигурно до зглобот и само ми рече да не ја отворам устата премногу кога јадам, пример за да гризнам јаболко.
    Ама после тоа пак ми се случи да ми се укочи вилицата буквално и едвај да ја затворам со болка и чкрипење баш кај зглобот. Прееска при јадење, значи нормално јадење, не отворав многу фати многу да ме боли од страна од аголот на вилицата се до горе накај јаболчниците, како боцкање и пак онакво крцкање.
    Значи повремено се случува, ама кога ќе фати не се трпи.

Не знам, се мислам нешто да барам рентген или друга снимка да ми направат, има ли потреба и ако да, каде можам да направам? Ако воопшто нешто може да се види де.
    Секако само претпоставка моја, инаку стварно неподносливо ми стана ова.

Последна измена: 29 мај 2020
  13. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    9.295
    И мене нешто слично ми се случуваше. Барав нешто што ќе ми помогне, но ништо не најдов. Никој стоматолог не ми кажа што да правам и оставив така. После некое време само од себе ми се среди, но не целосно бидејќи од време на време кога ќе ја отворам многу устата знае да ми крцне вилицата.
    Среќа што не се случува толку често како што беше случај порано.

14. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Mozete da zabelezite deka na pocetokot ki e super jazikot.. navnatre mi e so belo i toj del ato mi e so belo mi e kakp izgoren mislis.. plus imam kako nekoi neramnini tamu sto prv pat sega si gi zabelezah.. od sto moze da e taka

Прикачени фајлови:

15. yourfavoritegirl

yourfavoritegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2020
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    797
    Здраво. Ќе ве молам доколку има хемичар/фармацевт/доктор на форумот да ми пише лп имам едно прашање. Фала однапред:l:

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.689
    Допаѓања:
    202.285
    На максилофацијална да одиш, ќе ти направат преглед и снимка и ќе ти кажат што е проблемот.

Јазикот ти е сосема нормален. Наслагите се од храна, четкај го и него кога ги миеш забите.

На Tan4ence му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Ве молам за брз одговор. Имам болки не јаки околу кичмата бешиката. Сега бев во вц мокраќата нее обоена на бришење како кафеаво пред циклус, а далеку сум од циклус. Што може да е.

18. Summerlove@2016

Summerlove@2016 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2017
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    310
    Здраво. Имал некој проблем со постојан шлајм во грлото. Буквално го чувствувам од носот ми тече до грлото и ќе го проголтам и тоа пак се слева од носот, цело време ми е така, понекогаш навечер како да се гушам, голтам и мислам неможам одма да земам воздух. Ако некој имал сличен проблем ве молам да ми пише од што може да е и што да превземам, планирам да испитам синусите, но сепак би сакала да слушам и ваши мислења.

19. LBNMOP

LBNMOP Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    138
    received_708496383235206.jpeg
    Дали некој знае што може да е ова? Значи го има по стомакот на ќерка ми и не знам како да го третирам.Пробав да го мачкам со мрсни креми,но не помагаат,а сега во ситуацијава не можеме да одиме на лекар.

20. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Бекутан крема намачкај ја. Или остави само по себе нека си помине. Доколку не поминува однеси ја на лекар.

На LBNMOP му/ѝ се допаѓа ова.