Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Маж ми имаше ваков проблем пред една година бидејќи не внимаваше на исхраната, па кога правеше систематски од работа се исплаши. Затоа си зема од тие Омега 3 што се ,испи две пакетчиња, и на храната почна да внимава и оваа година резултатите на систематски беа супер.

2. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    А дали би помогнало омега 3 ако се има покачени триглицериди?

3. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Да Омега 3 незаситените масни киселини се најдобри..за триглицериди,холестерол,покачени масти...за срце...за нервен систем,за имунитет,за кожа,за коски итн.Јас од пред една недела си пијам по една пастила на ден.Не поради некој проблем..немам фала Богу, туку затоа што треба да се користат.Сепак поретко конзумираме риба.

На Lacrimosa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    А колку коштаат? Да си знам од прилика. :)

5. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Дали знаете која може да е причината кога организмот има често потреба од подригнување? :^)

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    Ждригањето е фактички исфрлање на вишокот гасови од желудникот, а обично е последица на аерофагија - голтање воздух при јадење, пиење и слично. Ако нема други симптоми како појава на киселини, чувство на жарење зад градната коска, подуеност, враќање на храната од желудникот во устата и слично, нема причина за грижа. Меѓуто, ако постојат и други симптоми, тогаш е најдобро да се утврди (со преглед) што е причината за тоа.

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Ти благодарам Annath за исцрпниот одговор. :)

8. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Зависи од тоа кој е производителот и колку ги има во количина.Ќе прашаш во аптека кои се подобро да ти препорачаат...Од прилика мислам се од 300 и нешто денари па нагоре.

9. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.368
    Многу ме боли од левата страна кај бубрегот. Што да се напијам, неможам да издржам?

10. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    ^ Спазмекс или Кетонал, јас тоа го пијам кога имам такви болки. Или евентуално, во неподнослива состојба ми даваат диазепам од 5мг.

11. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Дечки бе, зошто мене никој не сака да ми даде дијагноза :(

12. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.368
    Фала. Сега кетонал ке се напијам, не ми се случило да ме боли вака до сега, затоа незнаев што да правам. Фала :)

13. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.368
    Кај имаш напишано? :?:

14. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Anath, а што може да биде ако освен ждригање има и други симптоми? Дечко ми многу ждрига, тешко му е ако не ждригне и има киселини понекогаш, понекогаш го боли желудникот. Отприлика што би можело да биде?
    А инаку да си кажам за мене, бев на компјутерска томографија денес во Штип и немам апсолутно ништо :) Ми рекоа дека од стрес ми биле главоболките и дека немам причини за грижа :) Сепак, фала за советот што ми го даде :)

На anastasija85 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    На трета страна.

16. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Јас само да си кажам дека ако некој има мака со килажата, и сака да се здебели, нека си земе олигогал+селен. Да им се плукнам. |(
    Значи нема шанси да е од лоша исхрана, пошто откако ослабев 15тина кила ептен внимавам, не јадам многу. И сум немала проблем. Откако ги зедов олигогал пак ми се зголемија градите а баш се израдував што малку ми се смалија после слабеењето зошто огромни ми се. Во рок од две три недели баш кога јадев еднаш во денот и цело време портокали , јас се здебелив!
    Баш пред некој ден видов дека содржат и пивски квасец, па така да со среќа да ми е. Почнувам пак на орбитрекот се надевам ќе ослабам пак. :worried: 3 килца се качени, и сигурна сум дека е од нив, зошто баш во овој период ептен имав смалено на јадењето.

17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Да те прашам, во Штип каде беше на томографија и колку плати? На приватно или со картони.
    Поздрав4е :hai:

18. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Девојки, почнав од вчера да ставамв вагиналети или петок ми се најави средба из далеко :lol: , и сексче е обавезно. Е сега, може со кондом да имам секс иако користам вагиналети, или да ги прекинам денес па после од недела пак да почнам?

19. beautiful87

beautiful87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    116
    Зависи поради која причина ги ставаш. Ако е поради некоја јака инфекција не би ти ни препорачала да имаш секс :) , ако си правела ласер исто така. Ако се работи за кандида, на пример, мислам дека можеш да ги прекинеш во четврток, да си се сексаш со кондом :lol: во петок и сабота, недела да продолжиш да ги ставаш :) . Тоа е мое мислење, ама не сум стручна па затоа незнам дали е исправно ;) .

20. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Заради цин1 ги ставам. Али ај ќе прашам некој за сигурно. Фала. :*