Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Marti96th

Marti96th Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    57
    Здраво, шеќерот го измери и ми беше 7.5 ама 20 мин. Пред мерење пиев кока кола кафе а и имав јадено. Дали има простор за паника ? Имам 25 години.

2. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.184
    Допаѓања:
    50.639
    Во последно време осеќам болка од левата страна под градата, малку подолу точно не знам каде. Не ме боли многу ама осеќам. Порано ме здоболуваше така кога одам многу или трчам.
    Што може да е?

3. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    dali vi se ima slucenje steganje na glavata na razlicni mesta? od sto moze da bide mnogu panicam;(

4. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.165
    Допаѓања:
    5.381
    Не паничи, смири се, не значи дека е ништо страшно. Со тоа што паничиш - полошо правиш. Пробај напи се Б6, или легни поспиј, можеби ќе ти се смири. Може да ти биде од тензија, стрес, умор.. не мора да значи дека е нешто лошо. :)

5. Elf

Elf Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    2.136
    Каква паника човече, и ја да се напијам кока кола и плус да јадам и да се натепам благо нормално дека ќе ми се качи 15ка ,а не 7ца..
    Затоа коа се проверува шекер општо познато е да не се јаде, гладен да се биде и тогаш кажува точно.
    А не после лапање тулумби да мериш шеќер :rofl:
    нема логика и нема простор за паника..

На candy.cane и Marti96th им се допаѓа ова.
  6. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    148
    Почитувани,имав мн.јак стрес на раб.во понеделникот.Но тоа беше капак.Пред некое време скоро 2 год имав паничен напад тешка хипохондрија од болести.На сето тоа претходат минати нервози...мн.одев по болници со малиот тука и во странство,испитувања што не... и фала му на бога ок е се но јас попуштив.И еве веќе некое време ми играат нервите на нозете,може са ми заигра нерв и на рака палец.Но од завчера 20.07.2020г почна да ми тинтра т.е.игра долна усна на лева страна.И мн.ми е непријатно.Ќе почне па ќе престане...се јавив прееска на мој роднина Невролог и ми рече да земам Деметрин пола наутро пола навечер.Се ми помина низ глава,да не имам некое невролошко заболување....ужасно ми еви уште повеќе се плашам.

7. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Здраво мајки, знам дека моево не е за тука ама не можев да најдам посоодветна тема. Сопругот се чешал на грбот и приметив дека откачил малку некое топче е сега што е ова дали бенка, дали нешто поткожно, бубулица?? Дали да се оди итно на лекар или да следиме ситуација? Би била од срце благодарна ако некој знае што е ова и дали е страшно. Малку сум избезумена благодарам од срце.

20200722_210556.jpg 20200722_210556.jpg 20200722_210553.jpg 20200722_210547.jpg

8. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    21.186
    Мислам дека е бенка.
    Ваљда би требало да види дерматолог.

9. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    671
    Девојки предложете ми каде може да одам (приватно) на кардиологија, а да не е прескапо? Сакам општо испитување на срце бидејќи подолго време чувствувам некое стегање и замор и сакам да си проверам за да бидам мирна, но не сум многу при пари. Се јавив кај Жан Митрев, преглед е околу 4000-4500 ден. а тоа ми е премногу... Благодарам

10. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    Јас имам таков проблем и бев на доктор, ме прегледа и рече не е страшно.Болката ми се јавувала од замор при физички активности или нервоза.
    Сепак тоа е индивидуално, најдобро е да посетиш доктор.

На DomD му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ivauva

Ivauva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    19
    Да прашаш во Акус медикус

На Darlingzz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.374
    Пред 15 дена се утепав и ја свиткав ногата и ми беше подуен зглобот како балон,
    Е сеа уште ми е потечено и ме боли на допир.Газам шетам без проблем ама уште сум потечена и осеќам ко коска (нз шо е) на допир кај што сум потечена
    Шо да праам? Дали да идам на Костозглобна, дали сама да си стаам завој или ништо? CA2DB5F9-1486-4282-8524-EB114A98378F.jpeg

13. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Здраво! Месото под ноктот на десниот палец од ногата веќе еден месец ме боли, но некако се научив да го игнорирам. Пример во патика, под ќебе... Деновиве приметив дека ноктот не е воопшто пораснат (споредено со левиот) и над ноктот е некако подуено месото (мене ме боли под ноктот, значи од каде што расти). Невозможно е да сум го удрила прстот. Дали на некој му се случило слично? Зошто не ми расти ноктот? Ви благодарам!

14. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.671
    Допаѓања:
    45.387
    Да не ти зараснува во месо?
    Немам искуство со тоа, но обиди се сама да го исечеш ако можеш. Но сепак можеби е најдобро да посетиш доктор, поготово ако имаш јака болка.

На poi и fana им се допаѓа ова.
  15. Summerlove@2016

Summerlove@2016 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2017
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    310
    Според објаснувањето мислам дека ноктот ти расте во месото. Знам колку е болно, јас имав на 2те нозе на палците, пробував и сама да го излечам со некои билки лекови, бев на доктор не знам колку пати секаква маст имам пробано, бетадине и уште што не, но кога видов дека не ми помагаше ништо, а вистина кога требаше да носам патики, чизми дека затворени едвај издржував сум плачела од болки, како што викаш ти и навечер кога ќе ме допреше ќебето солзи ми потекнуваат и одлучив бев на хирург, ми направија мал хируршки зафат и сега мака немам, се препородив од тогаш.

На poi и candy.cane им се допаѓа ова.
  16. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Каков зафат?

17. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.241

Да не се депилираш со восок?

18. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Фала ви многу! Секако ќе појдам кај матичниот деновиве... А знаете од што може да е ова?

19. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Ако ти е отечено. Ставај ладни облоги. Или земи исецкај кромид исмешај со бибер и сол и стај го во ќеса. Со ќесата врзи се Али кромидот да те допира на голо.
    Помага за отечено. Нека ти стои така неколку саати. Мене така ми има стоено додека спијам и после ми поминувало.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    @poi aко е враснат ноктот, најлошо ќе направиш ако го исечеш. Зашто ќе биде ноктот пониско, и ако вране пониско, нема ич да можеш да го исечеш тогаш. Ќе земеш ќе ја ставиш ногата во топла вода со крупна сол и Бетадин и ќе ја држиш така 15-20 минути. После тоа, делот каде што е потечен со прст нежно ќе го потргнеш и со пинцета која ќе ја дезинфицираш ќе го подигнеш нагоре ноктот, а ако има дел што стрчи навнатре ќе го сецнеш само него, не целиот нокт по должина. И ова ќе го повториш неколку пати, на неколку дена.
    Ако евентуално не поминува и видиш дека од ноктот излегува надвор местото и е преболно за сама да се справуваш, обрати се кај матичен да те упати.
    Го поминав ова:|.

На poi му/ѝ се допаѓа ова.