Форумџика на годината

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.603
    Допаѓања:
    114.659
    Во секој случај, треба да одиш на второ мислење. 3 месеци е предолг период да крвариш, без разлика како си породена и каде си породена.

На Fallen.Angel и H.VAGA им се допаѓа ова.
  2. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.859
    Допаѓања:
    4.339
    Фсх 14 и не е баш добар резултат и покрај тоа што имаш 20 год. На кој ден од циклус ги правеше хормоните?
    Повтори ги хормоните во друга лабораторија. Тој хормон е важен за плодност. Дали направи ехо на матка и јајници? Каков ти е циклусот?

3. Taeee

Taeee Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2018
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    23
    На 5ти ден, правев вагинално ехо и гинекологот кажа дека се е во ред, циклусот ми е добар секогаш на време

4. wannabe777

wannabe777 Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2019
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Ве молам помош. Пред 2-3 дена ми ставаа инекција во бутот и знам дека е нормално да боли неколку дена, ама кај мене се влошува болката до тој степен што почнав и да кривам во одењето, имам модринка што е нормално, ама многу ме боли кога се движам и ме плаши тоа што оди кон полошо. Тетка ми е медицинска сестра и вели дека е некој чвор, дали се разбира некој од вас да ме посоветува?

5. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    Штом имаш модринка значи те утнале при боцкање ,оток имаш?

6. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    966
    Здраво. Во петок дечко ми оди на гастроскопија, му велат дека нема потреба затоа што веќе пие антидепресиви и др аапчиња и дека најверојатно нагонот за повраќање и гадењето се од анксиозност, но тој сака да се осигура. Е сега му беше подобро но кога ги прекина едните апчиња пак му се влоши ситуацијата. Можно е сето ова да се појавува само од анлсиозност или сепак има нешто др. Дали имате искуства?@

7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    11.504
    Јас кога имам симптоми на анксиозност ми се лоши, повраќа, не повраќам ама има некои кога имаат напад на паника повраќаат т. е кај повеќето е така за жал.

8. Kikikikiri0405

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    966
    Некоои апчиња пиеш ли?!

9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    11.504
    Не, освен магнезиум и б6, кога му се лоши нека зема б6. Мене од лошење ме вадат и бонбони Орбит со вкус на ментол, или нека пие газирана вода, лошење, повраќање е дел и од анксиозноста, барем кај мене, сега не знам дали има тој и други симптоми, доктор најдобро знае :)

10. Kikikikiri0405

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    966

Ти благодарам

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  11. 6th sense

6th sense Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2020
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    370

12. 6th sense

6th sense Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2020
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    370
    Не трае долго, околу 5 мин, болна не е, но поради нагонот на повраќање кој ќе го имаш поради цревото (гастроскоп) кое се внесува преку устата до желудникот, се создава гадно чувство. Нагонот најдобро ќе успееш да го исконтролираш доколку се смириш и фокусираш на дишење преку нос. Мислам дека се препорачува дијазепам 1час пред снимањето, но сепак прашај си некој стручен

На Grasiela** му/ѝ се допаѓа ова.
  13. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    Носот ми е затнат и имам секрет, а и ушите ми се затнати и ми зујат. Преку телефон докторката ми рече дека најверојатно е воспаление на синуси и дека треба антибиотик да пијам. Плус ме штрека главата од страна над ушите, температура неам. Што мислите вие? Што можи да биде? Преплашена сум

Последна измена: 29 август 2020
  14. Laufinam

Laufinam Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2020
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    295
    Можно воспаление на синусите - синузитис. Треба антибиотик 10 дена и тоа амоксиклав или ампицилин. Помага и цинк и евентуално и лекови како за настинки - фервекс или далерон колд 3.
    За најсигурно преглед на специјалист по оториноларингологија.

На greenday му/ѝ се допаѓа ова.
  15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    11.504
    Ми се појави црвенило од сонце одма над челото каде што расте косата. На одмор првиот ден одма изгорев таму, плус се мачкав, ништо за црвенилото и покрај тоа што личам на зебра, само многу ме пече и боли на допир, едвај косата ја мијам и ја чешлам, буквално како некој кожата да ми влече :doh:, што можам да се мачкам барем болката да ми се повлече, црвенилото секако по извесен период ќе го снема, дури и по неколку дена мислам дека главата ќе ми фркне, а постојано сум под чадор.

На Laufinam му/ѝ се допаѓа ова.
  16. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.750
    Допаѓања:
    21.438
    Мачкај се со ладен јогурт/кисело млеко, ќе ти се смири местото.
    Мене тоа ми е спасот, секој одмор редовно изгорена сум.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.478
    Од кои причини може да биде потврда десната страна од стомакот (и малку испакната) према левата?

18. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.462
    Луѓе ај хелп, мм цела вечер и сега има дијареа, температурата у варира до 37,5, вчера јадеше хмамабургер со кечап и мајонез, можно ли е да е затруен и од тоа да има температура? Беше на лекар тој му рекол до петок да чекал ако не му поминело да се тестирал за корона,а засега ништо не му дал ‍(facepalm)

19. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    Да, можно е да добил труење од мајонезот во хамбургерот.Прво нека се напие Парацетамол за да се намали температурата, па нека се напие Диастоп за да ја смири дијареата.
    Во наредните три дена нека јаде супа, компир, ориз, банани и нека пие чај од нане и сок.
    Ако е дијареа би завршила до петок, ако не заврши можно е да е ковид.Затоа за секој случај нека држи дистанца од луѓето и нека пие витамини.

На hristinan12 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. 6th sense

6th sense Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2020
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    370
    Има стомачен вирус, но поради температурата сите што ги познавам се тестираа од корона и излегоа негативни. Ги препорачувам ентерофурил капсулите, брзо ќе му ја средат дијареата.