Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.042
    Допаѓања:
    14.623
    Ацикловир ставам пред да излезе и ми помага.но, сакам воопшто ни да не се обиде да излезе:D

На BeYourself и fana им се допаѓа ова.
  2. Ackkaa ^^°

Ackkaa ^^° Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2018
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    26
    Мене секогаш ми треперат рацете кога ќе ги кренам високо во воздух за да набљудувам или кога пренесувам со една рака нешто тешко ,на пример чаша вода ,ама кога ми е раката потпрена на некоја подлога , макар и само малку ,воопшто не ми трепери .

Ако ти трепери и кога ти се потпрени дланките тогаш е сериозно . Инаку не е ништо страшно,мене не ми претставува проблем .

Инаку јас имам дедо ,нему секогаш му треперат и тоа претерано , дури и кога му се потпрени . Затоа сметам дека не е ништо ако се во мирување кога се на подлога.:)

На prominent му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.041
    Допаѓања:
    16.147
    Имам огромни главоболки.
    Знам дека ми е од претрпен стрес, сега веќе се зачестија, а и времево мн ми делува.....
    Чаре?

4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Природа, медитација, музика, милениче.

5. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    Стресот е нешто најлошо за организмот.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.602
    Допаѓања:
    114.651
    Кетонал со дијазепам.

7. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    119
    Bolka vo levata raka osven srcev udar sto moze drugo da bide ve molam za pomos

8. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Штом знаеш дека ти е од стрес пробај да не пиеш лекарства и апчиња за смирување.
    Јас го имам истиот проблем, имам страшни главоболки кога имам некој стрес или нервози, и тоа што најмногу ми помага е пиење на многу вода, миење со ладна вода лице, и одма излегувам на прошетка со кучето на воздух.
    Мораш сама да се смириш и да си направиш сама рефреш на некој начин.
    Пиј многу вода, стварно делува за главоболка.

9. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.231
    Иста сум и јас.
    Се случува на промена на време (потопло кон поладно, но често и кога се стоплува времето) и кога сум под стрес (тензични главоболки). Мислам дека некој ми ја стега главата со железо.
    Обично ми помага Кафетин, ако не помогне тоа, земам Нимер. Има дејство од најмалку 12 часа, некогаш едно апче е доволно и за 24 часа.

10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.041
    Допаѓања:
    16.147
    Анксиозна сум, и времево мн делова на мене. Си пијам редовно лекарства. Но, пак ништо, исто се.
    Еве и точак возев и пак а анксиозноста со симптомите нејзини.

11. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    119
    Vo koja privatna bolnica ili ordinacija mozam da napravam site kardioloski pregledi i site drugi ispituvanja i cena ako Znae nekoj ?

12. Ivauva

Ivauva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    19
    Жан митрев јас платив 4500 за ехо на срце и каротиди и екг

13. Nefertiti.

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Да и јас сум анксиозна, пред да останам бремена и јас пиев лекарства со години, ама сега морав да ги оставам преку ноќ.
    Знам како е, и сама знаеш дека стресот иде и си оди, но како и да е мораш сама да најдиш некој начин да се справиш со него, нешто што тебе лично најмногу те смирува и ти делува.
    Јас најмногу се релаксирам, со бинџ гледање на серии или некои емисии, документарки, си наоѓам добра серија, по можност со многу сезони и епизоди, и тоа ми е бегството од стресот и грижите.
    Хоби какво и да е, мора да имаме (јас чистам, тоа ме смирува), пренасочување на мисли, за што треба стварно многу напор и време за да делува.
    А времето кога е променливо најдобро ние метеопатите го осеќаме, и плус анксиозни - добитна комбинација за дупла доза симптоми, јасно ми е, ама нема да е секој ден ваков, ќе има и подобри, ќе има и полоши.
    Да не бидам офтопик, мој совет е тоа за анксиозноста.

На eliesaab, thelittle17 и GirlLove им се допаѓа ова.
  14. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Вит Ц од 1000. Кога ќе осетиш дека може да излезе, нели пецка устата или гори, тоа качува температура пред да излезе, можеш веднаш да се напиеш апче за температура од типот парацетамол, андол и обавезно ц витамин. Јас по два парацетамола пијам наеднаш кога ќе осетам, и прекинува, не се појавува надворешно. Испробано :)

На fana и Anie93 им се допаѓа ова.
  15. TheBoy1999

TheBoy1999 Нов член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site polagav ispit pred 3 meseci i imav kako napnatos pred ispitot dijarea peoblemi so zeludnik se dodeka ne pocnese ispitot posle se stabilizira problemite no utre denta imav poteskoti so disenjeto koi traat eve vekje 3 meseci od togas jas ne disam normalno celo vreme ponekogas sum omalaksan glavata mi e toopla nozete ladni oslabenost vo racetete vrtoglavici no.toa.ne mi e tolkav problem kolku i toa sto nemozam da.disam konstantno sekoj den vekje 3 meseci bev na maticen doktor mi pravse ekg i kaza deka mi e od stres mi dade eglonil so b 6 no toa ne pomgna samo potesko mi pravi zsmav i upat za na internist za eho i ekg za da vidam dali e nekoj problem so srceto pa me interesira dali nekoj dosega imal ovakov problem i kolku e ova seriozno fala vi inace imam 21 godina

16. torch2018

torch2018 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Здраво дечки. Се работи за 23 годишно девојче. Веќе еден месец се нафрла низ телото, секогаш на различни места но исклучително само навечер (без разлика дали спие или е излезена) некогаш само како уртики кои чешаат некогаш само како црвени дамки или пак ситни црвени точки. Наутро после 1 саат откако ќе стане исчезнуваат. Пиеше антихистаминик, кортико,се буцкаше исто синопен плус кортико неколку терапии и пак ништо. Правеше крвни алерго тестови испаднаа негативни. Диета обавезно, прашоци омекнувачи средства за хигиена ништо не е ново што користи. Не знаеме што да направиме следно. Ве молам доколку имате слично искуство, совет да споделите. Ви благодарам.

17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.338
    Допаѓања:
    182.241
    Ако се исклучат физичките можни причинители преостанува дека имаш проблем со анксиозност. Ама нека те видат интернист и невролог прво.

На TheBoy1999 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nefertiti.

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Според напишаното, јас мислам дека немаш здравствен проблем туку дека поради стрес се има јавено анксиозност кај тебе. Со оглед на годините и на веќе направеното ехо, и сам си свесен дека ова е од стрес.
    Секако дека ќе одиш на интернист бидејќи сега мислиш на најлошото, дека нешто не е во ред со тебе, но верувај дека е, сите ние сме биле кај секакви интернисти се додека сите не укажат дека со нас се е во ред, и дека се е последица на анксиозност.
    Пробај вежби со правилно дишење, пиј б6 и ако мислиш дека симптомите се зголемуваат или ако имаш уште немири можиш да поразговараш и со психијатар. Доколку нешто повеќе те интересира можиш да ми пишиш приватно, и мој совет ти е да се опуштиш, да пробаш да го контролираш стресот, да не дозволуваш веднаш бурно да реагираш и да мислиш на лошо веднаш. :)

На TheBoy1999 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  19. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.841
    Допаѓања:
    5.588
    B6 или В витамини со анти стрес додатоци, можно е да е психолошки поради анкциозност или стрес.

20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.338
    Допаѓања:
    182.241
    А да не е алергиска реакција на сонце?:?: Што друго би можело да биде а се појавува навечер.