Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    А како можам да препознаам дали кашлицата е опасна или не? Многу се плашам оваа настинка да не премине во нешто посериозно, на пример бронхитис. :worried:

2. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.189
    Допаѓања:
    84.060
    го нема како чај да го купиш јас имам листови сушено од каинка и од нив варам чај

3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Па кај мене обично сувата кашлица и она длабоко кашлање секогаш резултирало со бронхит :( кај некого кашлицата со секрет па резултирала со тоа, не знам, кај секого е различно, затоа оди си на лекар да те слушне. Ќе премине во нешто сериозно само доколку не одиш на лекар. :!: Сигурно можеш пола саат време да одвоиш и да го посетиш матичниот доктор. ;)

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    може јас најдов рецепт, да сварам цела главица кромид со малку шекер ама мн ми мирисаше неможев да го пијам :(

5. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    ништо тогаш за викендов одиме всело, да си соберам за во иднина ако ни затреба ;)

6. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.445
    Допаѓања:
    22.875
    Девојки, чувствувам притисок во главата, ама само на моменти. На пример, кога сум наведната надолу или кога нагло станам од стол и сл. Ова ми се случува цел ден. Пред 3 дена почнав да пијам зелен чај, да не е од него? Од што може да е? Си го мерев крвниот притисок, 110 со 70 ми е, нормален.

7. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    ИСТО и мене во последно време. Не знам од што, најверојатно од времево е... :worried:
    И јас така ако се наведнам надолу со главата одма како да ми бучи и притисок врз главата. :!:

8. Argasi

Argasi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    278
    Преголем притисок во главата, односно крвта многу брзо ви се спушта во главата, не е добро, одбегнувајте нагли движења односно наведнувања и станување. За неколку дена би требало да го снема.

9. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Сируп на Др Теис, веднаш ќе престанеш со кашлање. А и вкусен е, гарантирам! ;)

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Downy

Downy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    43
    Ми излезе јачмен на едното око.. и тоа не е од сега него еве месец дена можда ми стои и несака да помине :( и порано сум имала ама ми поминувало за брзо време... ове веќе почнува да ме иритира.. |( Чаре?!

11. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270

Ох, до сега тие со јачмен на окото (јас што ги знам) им поминувал само со баење. :!: Озбилно! Верувале или неверувбале, последна опција им било тоа и им успевало...
    Или пак трудница да ти капне со млеко во окото, така имам чуено.

12. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Трудница не може да капне млеко оти нема, доилка може ;)
    Јас имав пред ;) неколку дена, си измолзив од мене млекце и си капнав со лажичка во окото, истиот ден ми помина.
    Значи мајчино млеко е спасот :)

На SexyLady му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Downy

Downy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    43
    ми баеше една другарка али ништо... најверојатно утнала нешто во бајачката... :^)
    епа да барам доилка тогаш.. фала девојки :)

14. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Јас си имам проблееееем. :x
    Значи во последно можда има 3 недели леле луѓе сува барут сум. Не можам секс да имам ко шо треба. Ептен ме боли како да ме штипи внатре, и при пенетрација болка осеќам. |( Инаку без лубрикант ма нема шанси да успее. Со што може да си ја имам нарушена влажноста? Морам што побрзо на гинеколог. :x

15. Dulce

Dulce Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    35
    што може да биде причина за кафеава урина ?

16. rak11

rak11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    77
    па највероватно проблеми со бубрезите или некоја инфекција на уринарните патиста

На Dulce му/ѝ се допаѓа ова.
  17. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Доколку има промени во урината како на пример темна урина со кафеава боја, крв во урината, потешкотии и печење при уринирање, премногу често или премногу ретко уринирање може да имаш проблем со бубрезите.

Сувоста на вагината е причина за непријатен сексуален однос. Лубрификацијата на вагината се содржи од чиста течност која што излегува од ѕидовите на крвните садови кои што ја опкружуваат вагината. Кога сте сексуално возбудени, во пелвичните органи надоаѓа поголема количина на крв, со што се создава поголема количина на вагинална течност за лубрификација. Но, хормонските промени во менопаузата, бременоста и доењето можат да го прекинат тој процес.

Вагиналните ѕидови се опкружени со многу тенок слој на чиста течност. Поголемиот дел од лубрификацијата доаѓа од ѕидовите на крвните садови кои што ја опкружуваат вагината. Хормоналните промени за време на менструалниот циклус и стареењето интерферираат со количината и конзистентноста на оваа течност.

Многу состојби можат да допринесат за вагиналната сувост:
    Лекарствата за алергија и настинка како и некои антидепресиви можат да ја намалат влажноста во многу делови од телото, вклучувајќи ја и вагината. Анти-естроген лекарствата како што се оние кои се употребуваат во третманот за рак на дојка можат исто така да резултираат со сувост на вагината.
    Миењето на вагината со течни препарати го нарушува нормалниот хемиски баланс и може да предизвика воспаление (вагинитис). Тоа може да предизвика чувство на сувост и иритираност во вагината.

На Dulce му/ѝ се допаѓа ова.
  18. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Земи чиста крпа, и ќе зовриј вода во едно тенџерче, остави ја малку да се подолади (да биде топла но секако да можеш да ја пипнеш) намокри ја крпата во водата и држи ја 2-3 минути над окото (јачменот).
    Пробај вака неколку дена. Треба од топлината да "пукне". :)

На Downy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bllakce

bllakce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    28
    izvinete za latinica pisuvam od mobilen.veke dva dena me boli desnata noga kako otrpnata mi e zaedno so stomakot.da e slepo crevo ne e posto mi e izvadeno.sto moze da bide strasno se plasam.

20. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Јадев смоки кои изгледа се стари околу недела дена т.е. тогаш отворени. Малце беа посуви на вкус, ама некако се растресов па морав било што да каснам, а не ми се јадеше нешто ептен тешко и така.
    Може да ми бидне нешто? :?: