Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.083
    здраво, имав мака со црвено и болно грло со месеци и лезии на јазикот од време на време. Бев кај повеќе лекари бев и во систина , и сите ми рекоја дека тоа им изгледа како реакција од хеликобактери и рефлукс. Направив тест и преку крв и преку фецес. Преку фецес два пати . Тестовите позтивни испаднаа. Од друга страна вчера дознав дека сум бремена. И сега дали знаете дали смеам да примам терапија или некока алтернатива ? јас секако понеделник треба да одам со резултати на доктор но се јадам овие дена , дали може да штети бактеријата на плодот ??

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.678
    Допаѓања:
    202.267
    Ќе ги замениш со други аналгетици. Е сега пошто се нестероидни аналгетици, не знам дали си на цела група алергична, или конкретно на метамизол. Тоа треба да се испита, за да се утврди точниот алерген.
    Иначе замена може да биде парацетамол, можеби и бруфен, евентуално кетонал како појак аналгетик. Ама тоа не би јас да ти советувам, консултирај матичен доктор.

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    756
    Имам правено муабет со гинеколог во врска со такви деца. Ми кажа дека и најскапиот тест не може да утврди дали има таков ген. Инаку научно докажано било дека такви деца се многу талентирани и паметни. И најчесто податоците кажуваат дека најчесто такви гени има кај машките деца.

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    20.050

Сакам да направам тест за мојата состојба здравствена. И ако може колку толку да покаже дали се ептен големи шансите да имам аутистично дете (пошто имам помал брат ).

На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.331
    Допаѓања:
    182.178
    Нема таков тест што ќе ти ги каже шансите. И кај луѓе без генетски фактор се случува аутистично дете, широк е спектарот. Не се оптоварувај со сенешто, сега можеби добро би ти дошол психолог. Жалам за твојата загуба, искрено:hug:.

6. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    20.050

Ако мислиш дека ми е поради загубата на мајка ми не.

Ова ми е поради тоа што ја фатив мојата бивша девојка каде изборувале дома и со другарките дека јас сум неспособен, дислексичен па и можело да имам аутистично дете.

Јас сметам ако внесувам доволно минерали витамини итн, и проверам општата моја здравствена состојба итн... дека можеби е помал процентот за да се добие такво дете.

Јас по природа сакам многу деца и обожавам сон ми е... ама сега...

На tina2018 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.331
    Допаѓања:
    182.178
    Најди си психолог Старк. Имаше некои контакти во темата Разговарајте за да ви биде полесно. И за мајка ти, и за девојка ти, за се општо.
    Нема тест кој ќе ти гарантира било што, ништо не иде во животов со гаранција, никогаш не знаеме што не чека на следниот агол. Само психичка сила ни треба, да може се да пребродиме.

На Alisa22, buba4e89, FVP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    20.050

Не ми е девојка повеќе и имам разговарано со психолог.

На tina2018 и Lady Maria им се допаѓа ова.
  9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.590
    Допаѓања:
    114.538
    Аииии честитки, со лесно :l:
    Не прекинувај терапија додека не одиш на контрола на гинеколог. Објасни му ја ситуацијата со твојот проблем со хеликобактер и тој ќе ти каже дали можеш да продолжиш со терапијата што ти е дадена или ќе ти напише нова. Уживај, ништо нема да му се случи на бебчо :inlove:

10. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    20.050

Докторка студира, а и влепив шамар. Прв пат во мојот живот посакав да удрам девојче (никош тоа не ми се случило) ама ме повреди најмногу заради тоа што имам таков брат, и што демек детето ако сме го имале че било срам ако било дислексично или аутистично.

На tina2018, buba4e89 и Lady Maria им се допаѓа ова.
  11. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Трепкај почесто.

12. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.913
    Иста сум и јас. И раце и нозе, и сто пара ракавици и чорапи да облечам џабе е...

На eliesaab и Feminka22 им се допаѓа ова.
  13. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Како не ти е незгодно вакви апсурдни совети да делиш. Не е само да се пише нешто, треба малце common sense да се има.

На buba4e89, Guns N` Roses, Angie1432 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Како не ти е незгодно тебе да ми се умешуваш во нешто што го правам и кажувам од свое искуство?
    Од ваквите како тебе човек да сака да помогне нема да успее.

15. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.231
    Од што може да се случува наглото стресување на ногата, баш пред заспивање? Последнава недела ми се случи двапати.

На manako1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ladyySi

ladyySi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    869
    Како во полу сон кога си?
    Сонуваш дека паѓаш по скали или слично?

Ако е така, мене ми се случува како резултат на премореност и тие денови пијам магнезиум пред спиење. Помага многу, ги опушта мускулите и не се грчат така.

На eliesaab и prominent им се допаѓа ова.
  17. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.231
    Баш во моментите пред да заспијам длабоко, некогаш сонувам некогаш не.
    Веројатно е од премореност :)

18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Зошто? Баш добар совет е, кога седиме пред екран многу помалку трепкаме, очите се сушат и затоа болат. Јас и очила носам па пак знаат очи да ме заболат зошто заборавам да трепкам

19. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.930
    Луѓе сама сум дома а не се разбирам баш во апчиња. Што би ми го смирило желудникот. Неколку пати повраќав вечерва.

20. FVP

FVP Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    1.201
    Прво, немаш право физички да напаѓаш никој! Немаш никакво оправдување.
    Шансите за аутистични дете кај родители што имаат брат или сестра со аутизам се од 3-5% според научни истражувања, што е поголем од просекот кај родители без фамилијарна историја. Исто така шансите за аутизам кај парови кои веќе имаат аутистично дете се исто така зголемени. Но, механизмите на аутизам се далеку од разберени така да тешко е да се предвидат тие работи. Постојат (стотина) гени кои се идентифицирани и поврзани со аутизам, но никоја од нив не е докажана дека доколку мутира детето има 100% аутизам.
    Аутизмот е спектар и не секој поединец со аутизам има исто ниво на функционалност.

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.