Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.194
    Допаѓања:
    12.026
    Чај од камилица, исто така и б6 ако имаш помага против мачнини и повраќање, кока кола имам некаде прочитано ама не сум пробала.

На piksooki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    1.405
    Да мора кај офтамолог главоболките може да бидат и од покачен очен притисок бидејќи и јас го имам истиот проблем главоболки имам многу и кога отидов на контрола кај офтамологот ми рече дека имам висок очен притисок на горна граница.

На Nigredo Odor му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AngelaAngela1996

AngelaAngela1996 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2015
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    251
    16037464279577497253038553847684.jpg IMG_20201026_221341.jpg Здраво на сите. Дали можеби некоја од вас имала сличен проблем на мојов? Почнаа да ми се појавуваат подкожни топчиња на десната нога.. Едното е на самото место каде што се прекршува ногата/стапалото, близу глуждот, а другите две помалечки се на коската под коленото. Бев и на кожен доктор, не се проширени вени, па сега чекам да дојде терминот за на ЕХО, почнувам да се плашам, а немам никакви болки

4. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.915
    Допаѓања:
    16.915
    Најчесто се случува доколку си под стрес и телото не може да се опушти, а ти се спие, земај магнезиум како што ти кажа членката, можеш и магнезиум со Б6 има комбинација

На prominent му/ѝ се допаѓа ова.
  5. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.056
    Имам хипертиреодизам и премногу ослабнав за краток временски период страшно сум нервозна кога ќе се видам во огледало не си личам на себе од нервоза неможам ни да јадам ни да пијам само на тоа мислам ..нешто за смирување на природна база некој совет што и да е...

6. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    3.104
    Некакви препораки за суплементи за зајакнување на имунитет? По прележана корона, со две дози сумамед, малку сум загрижена за имунитетот па освен витамини (д, ц, цинк, селен, магнезиум), дали има некој препорака што да се пие понатака?

7. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    45.914
    И јас имам едно, под коленото. Се преплашив кога го забележав прв пат.
    Поради коронава не сум отишла на доктор, но си прашав па ми кажаа дека доколку не ме боли, не ми пречи и не се менува, тогаш не е страшно.
    Но сепак те молам пиши ми што ќе ти кажат на ехо (може и лп).
    А до тогаш без грижи, не ги мисли и не се стресувај. Јас дури и си помислив дека од депилацијата ми е (дека по депилирање го забележав), кој знае :?:

8. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.096
    Допаѓања:
    6.687
    Имам како модринки во устата на десниот образ мн ме боле кога јадам, забот ми бесе отечен, и забите го натискаа месото таму од отокот можеби цел ден, незнам што да мачкам. 3 ден неможам убаво да јадам

9. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    Земи нешто против болка, треба да биде доволно и за да се намали отокот. Повреда од забите е, ништо страшно.

На hellocity му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.371
    Допаѓања:
    18.596
    Некој да има искуство со Стафилокока аереус (мрса) ?
    Мака мачам од фебруари навака, ми пукаат краевите на устата и ми се појавуваат мозолчиња во носот.
    Прво една кожна ме лечеше со крема од Биодерма, сензибио
    Вторава ми даде маст Белогент,Кетоконазол и Миробакт, Миробакт не ја најдов ги мачкав само другите две.
    Откако и после ова не помина си побарав упат за брис.
    На брисот од нос најдена е бактеријава
    Пишале сензитивни антибиотоци Мупорицин и Хлорамфеникол.
    Првиов има низок ризик при доење вториот висок.
    Доилка сум имам бебе од 1 година.
    Не знам кај сум ја закачила,дали треба и бебето и мм да прават брис и на каков доктор треба да одам сега?
    Искуство со лечење?

@Lilit те прочитав ти си имала мака кога пребарував на search

11. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.026
    Допаѓања:
    117.509
    Една од поопасните бактерии е. Најтопло ти препорачувам да направите брис за бебето и маж ти, а ако антибиотикот е некомпатибилен со доење тогаш ќе мораш да го одбиеш бебето и што поскоро да почнеш со терапија.
    Мрса не е шала.
    Со лесно.

На IRBBB и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.371
    Допаѓања:
    18.596
    Матичнава општа кога ја прашав дали треба да се проверат и они двајца вика па не, немаат симптоми нели? Па викам мм не,кај бебе колку што гледам нема...ама од кај знам дали не му прави и него некоја беља во носето ако не дај боже ја има..
    Ниту па ми објасни како и дали се пренесува,преку шалтер само ми подаде рецепта

Инаку мене на две недели ми пука устата од двете страни,ми се прават ранички кои дополнително се отвараат и болат на секој залак,а истовремено во нос ми излегуваат бубулички. Не знам што повеќе од ова може да направи мрсата и ова до сега беше ужас

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Препорака за добар офталмолог кој има и апарат за периметрија?И цена ќе ве молам

Исто, повремени болки над лева града, понекогаш појаки, па исчезнуваат. Прелада или?

14. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    1.405
    Добар офтамолог кој е навистина стручен во својата работа Сашо Капсарев во Неуромедика,Центар со упат од матичен лекар 760 денари се плаќа прегледот.

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.056
    Дали знаете од што можи да ми биди показалецот на левата рака ми се здрвува од време на време и ми модрее и зависно по 10тина минути ми пушта.. и тоа само тој веќе подолго време никој друг

16. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    Здраво девојки, не знам дали е прашањето за во оваа тема... Правев контрола на крвта и забележав дека шеќерот ми е 5,9 а скоро секогаш ми се движи во граници од 4,8 до 5,4... Дали има простор за паника? Сите останати резултати се супер.
    п.с. претходниот ден јадев костени доцна вечерта, а преку денот внесив доста шеќери(мед, леб, овошје) исто така имав главоболка и пиев аналгин. Дали има врска покачувањето со тоа?
    Ви благодарам :)

17. Pepi17

Pepi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2017
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    138
    Не се секирај воопшто. До 6 шеќер е нормално а тоа што си јадела вечерта е сигурно причината за покаченоста. Супер си не се секирај.

На sheis му/ѝ се допаѓа ова.
  18. pinkiepumpkin

pinkiepumpkin Нов член

Се зачлени на:
    26 август 2020
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Дали некој имал проблем со вакво нешто, ми излезе пред година, но многу почна пред некое време да ме боли и како да ми се кочи раката на моменти. Утре ќе одам на доктор, но ме интересира и ваше мислење, дали сте се соочиле вие или познавате некој со ваков проблем и доколку да на кој начин сте го решиле? Се плашам да не треба да се оперира...

Прикачени фајлови:

19. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    Масно ткиво е, и јас го имам истото и сеуште се плашам да отидам на лекар

20. Bella205

Bella205 Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    32
    Ова е еден вид запушена лојна жлезда, почесто ја нарекуваат атерон. Јас имав пред неколку години вака во левото уво само што беше малку помало и на ушно бев. Таму го средија хирушки со локална анестезија. После тоа пак ми се појави и ставав 70% етанол повеќе пати на ден и самото се изгуби. Сега немам, но оттогаш јас на секоја мало појавување ставав така етанол и ми помагаше многу, наместо да си трпам маки на ушно.