Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Па не би требало. Јас често сум јадела отворени смоки и ништо немало. :)

На Jojoba му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Ма ништо нема да ти биде :)
    Јас намерно ги отварав и ги оставав да стојат повеќе време, најубави ми се многу суви.

3. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    Примав антибиотици, последната таблета ја испив сабајлево во 10 30 часот, ме интересира за колку време телото се прочистува и дали наредниот ден може да се конзумираат алкохолни пијалоци?

4. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Во неделата цел ден повраќав, ме болеше стомакот и ми беше многу мачно. Исто така имав дијареа и температура најмногу 37,6. (според симптомиве претпоставувам дека е стомачен вирус или грип или како и да го викаат |( ) Понеделникот ме болеше исто и ми беше мачно и не бев во школо, ама не повраќав. Вчера бев веќе подобро, скоро супер, бев во школо, ништо не ми беше. Денес еве пак ми се повраќа и ми се лоши. И тоа не цело време туку така одеднаш ми доаѓа како бран на лошење и ми доаѓа многу да повраќам. Прееска пиев чај и сега сакам да јадам нешто за да не припаднам во школо, ама не ми се јаде, не знам ни што да јадам (страв ми е) да не е штетно за желудникот, да не ме боли повеќе... сум слушнала бананите биле добри создавале некоја облога во желудникот, некои пак викаат јогурт ама да не ми се појават киселини? :?:

5. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Луѓе сега станав и осеќам болка во грлото и носов како да почнува да ми се затнува. |(

Што да се напијам за грло ако знаете нешто што стварно дејстува, за да спречам да настинам ?

6. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Moжиш да јадиш бисквити,геврече,супи,банани,моркови,компири,густи сокчиња,овошје повеќе...Тие храни се за дијареата и повраќањето. :)

А за Лакримоса можиш фервекс,или па да си купиш парацетамол и витамин ц посебно,пошто од тоа е фервексот и да ги испиеш.Исто можиш чајче со лимон.

На SexyLady му/ѝ се допаѓа ова.
  7. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Moжиш да јадиш бисквити,геврече,супи,банани,моркови,компири,густи сокчиња,овошје повеќе...Тие храни се за дијареата и повраќањето. :)

Овошни сокови не се препорачуваат, овошната киселина-фруктоза создава дополнителни мачнини и проблеми. Јас би додала и двопек, леблебија, чоколадо за готвење, водата во која се вари ориз, кисело млеко.

На SexyLady и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  8. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Ajjj ве молам ХЕЛП...

веќе неколку дена во левата нога од коленото надолу одвреме навреме ми се јавува нешто како топлина која се шири од коленото надолу , неколку секунди и толку. После ми е како отрпната (не најдов посоодветен израз :?: ), а не ме боли.

Што може да е?

9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Дечки, кожата на прстите од внатрешната страна на одредени места ми е како зацрвенета и некако чудна ми е кога ја допирам, како изгорена - мазна, а не ме боли на допир, само на некои места мали површинки се црвенки и ко да ме стега, чудна е.
    Што би можело да биде тоа? :^)

10. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Миеше садови или переше на раце :D . Мислам дека е алергија од некој детерџент, прашок или што и да е. Не би ти препорачала некоја крема само по себе ќе си пројде, ако се влоши ситуација трк кај лекар да ти даде соодветна крема.
    И мене ми се има случено од некои средства

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.382
    Допаѓања:
    17.582
    Јас би ти препорачала природен мед и прополис со чај, ама ако почнала не можеш да ја спречиш настинката, јас еве цела недела сум настината, почна со грло, малку температура, воспалени синуси :( , главоболка а со вакви промени на климата и низок притисок. Лекувај се на природна база, јади овошје.
    Купи си стрепсил ако ти се суши грлото, зашто непријатно е особено кога си во гужва да треба да кашлаш не можеш да се сопреш.

Секси лејди и тоа е резултат на драстичниве промени на температурата, кај сите се јавува исто како и настинкава, мене ми се случи ден-два што и да ставам во желудник за 5 минути го исфрла, џабе беше што и да јадам, само немој да пиеш сокови (освен цедени овошја), јади двопек друго немој за да не те зезне кога најмалку се надеваш ;)

Mishela - купи си маст Butavate (бутавајт-clobetasol), ова е грчка маст ја има во зегин мислам и мачкај еднаш дневно само на болните места исто и со кантарион мачкај. Ако мачкаш со кортикостероиди не мачкај никако на ноктите.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    25.325
    Не е некој проблем само ме интересира дали на некоја овде и се случува вакво нешто деновиве, дека на мајка ми, мене и неколку другарки ни е исто.
    Значи, два дена веќе имам болка во мускулите на рацеве и стомакот, зглобовиве, значи апсолутно секој зглоб на цело тело, најмногу при спиење, ме буди болката. И јајнициве ме болат ко да треба да ми дојде, а баш сега ми заврши. Од ладно ли е, настинка ли е некаква чудна, ама не можам ни да се движам нормално...
    ?

13. Meggy

Meggy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    387
    Знам дека од грип можи овие симптоми да се.
    И од артритис болат зглобовите многу,најмногу ноќе, ама штом и на мајка ти и другарките ви е исто тогаш не е тоа. :)

14. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.382
    Допаѓања:
    17.582
    Значи не сум била само јас, си мислев дека сум месечарела и сум се степала со некој :P . Пред околу недела дена утрото пред да појдам на работа ставам ролон и почна да ме боли под пазуви како да имам модрица, се чудев што ми е, после два дена почна да ме боли мускулот од внатрешната страна на лактот и почнав да настинувам, а за притисокот да не правам муабет, последно мерење 110 со 65, ко пензионер сум станала :D

15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Прашав и пред некое време, ама со оглед на тоа дека не добив одговор, ќе си прашам пак.
    Имам приметено дека кожата ми станува премногу чувствителна во одреден период на месецот. Постојано ми излегуваат модринки и при најмал притисок, дури и случаен, посебно кога станам наутро. Секое утро сум со нова модринка, како да ме тепал некој и тоа темни, не се некои незабележителни. Од што би можело да биде?

16. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Модринки понекогаш кај некои луѓе се појавуваат како реакција на аспирин и андол,но исто така можно е да се појават при нарушена функција на тромбоцити и некој од факторите на коагулација,затоа е пожелно ако така ти се појавуваат да провериш и крвна слика.

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Има ли некаков начин да се открие зошто се појавила голема алергиска реакција кај мало дете ?? Под мало, подразбирам годинка и пол. Моментално е во болница, докторите дигаат раце затоа што било ептен малечко. :x

18. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Сигурно постои начин барем да се смири реакцијата. Обично кај мали дечиња постепено се воведува нова храна, па ако се појави некоја реакција се знае дека таа храна или некоја нејзина состојка предизвикала алергија. А може да е и некоја друга причина како рекација на креми, шампончиња, микро паразити, нешто што се вдишува како прашина, полен и сл.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Леле кажете што да се напијам за против грчеви во стомакот. :doh:
    Почна од време на време да ме стега стомаков, не знам од што би можело да е..

Едит: Не сум пред добивање.

20. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Во болница се, малку се смирила реакцијата, но мене ме изнервира фактот што велат дека е мало. Па се однесуваат во фазон, ајде инјекција, инфузија... А жал ми е, скроз и очињата му поттекле и му се затвориле. Претпоставуваме дека му е од нешто такво, ама не може со сигурност да се потврди.

Затоа прашав дали има некој начин, алерготест не идел предвид. :?: