Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

На систематски ми кажаа дека срцето ми е малку аритмично.
    Дали некој има позитивно искуство со некоја приватна интернистичка ординација каде може да се направат детални испитувања и колку чини?

2. anaja1

anaja1 Популарен член

Имам бактерија во уво,бета хемолитичен стрептокок.
    Имам голема мака,некој да не знае спас од ова.

3. Beti16

Beti16 Истакнат член

Zdravo, dali bakterijata e.koli vo urina moze da predizvika blago pokacena temperatura? Nekoj mozebi imal iskustvo?

4. Annath

Annath Форумски идол

Штом ти е дијагностицирана бактерија, би требало и да ти е препишана терапија. Не помага?

anaja1 and fana like this.
  5. fana

fana Форумски идол

Секако дека може.

Beti16 likes this.
  6. Beti16

Beti16 Истакнат член

Vekje nekolku dena otkako mi se pojavija simptomite imam 37 temp. Napraviv urinokultura i eve vekje vtor den kako pijam terapija a ista e temperaturata. Fala ti, ako imal nekoj iskustvo so bakterijava moze da mi pise.

fana likes this.
  7. Perverzna€

Perverzna€ Истакнат член

Ве молам за помош..
    Имам болки во долниот дел на стомакот понекогаш се многу јаки како со нож некој да ме сече а во текот на денот се издржливи ама сепак не можам да ги извршувам домашните потреби како порано. Читав се и свашта, за слепо црево ги немам повеќето симптоми така да се тешам. Имам покачена телесна температура слободно си одам во веце немам пецкање и чешање.
    Дали некоја имала слично искуство?

8. Mantub

Mantub Форумски идол

Немаш температура.
    37 е сосема нормална температура.

Beti16 likes this.
  9. Beti16

Beti16 Истакнат член

Okej, megjutoa za mene ne e i ja osekjam malce me zamoruva, mene mi e obicno poniska pa zatoa.
    Cisto samo da eliminiram vo glava nekoi raboti kako prosirena infekcija na bubrezi na primer, ili nekoi slicni problemi, od toa stravuvam, bidejki imav na pocetokot dosta jaki simptomi so krv vo urina, bolka na kraj na mokrenje, nelagodnost i cuvstvo na neispraznetost postojano.

10. AAKG

AAKG Популарен член

Бактерија во мокрачата не е ништо страшно само треба да пиеш поќе течности. Увин чајот ќе те среди за два дена. Пијај витамини пошто организмот почнува да се бори со бактериите и зато креваш 37 температура а нормална е 36/5. Во движење или после јадење само тогаш е нормална 37 температура.

Beti16 likes this.
  11. prominent

prominent Форумски идол

Може. Моја блиска познаничка имаше вакво искуство. Дури мислам дека температурата и' беше околу 38. Ако си редовна со терапијата ќе биде во ред.

Beti16 likes this.
  12. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Можам да ти го препорачам Гастро Топ кај европски универзитет. Одличен е докторот. Навистина е професионален, пријатен и има доста познавање. Ако ти треба за интернист. Работи и со фондот, само термин тешко дека ќе начекаш кај него, одма ги земаат. А приватно чини 2500 ден, комплетен преглед на внатрешни органи и веднаш може да ти закажат.
    А веќе ако бараш само за срце, тогаш филип втори.

MarigoldA likes this.
  13. Beti16

Beti16 Истакнат член

Pravam se za da se resam od nea pobrzo, pijam brusnica caj po 2litri taka mi preporaca maticniot, vitamini i antibitoik, ne jadam blago. Se nadevam deka ke ja iscistam. Fala devojki na odgovorite.:l:

AAKG likes this.
  14. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Фала Грим, ќе закажам приватно деновиве. Ме напна мајка ми да одам во Битола кај некој познат и добар што бил, исто вака се испитувал за 2000 приватно, и ехо и екг на срце, и тироида и све. Моментално сум Ск и не ми се оди до Бт за еден преглед, па затоа барав препорака за тука.
    Ти благодарам. :hug:

GrimTheReaper likes this.
  15. annii

annii Популарен член

@MarigoldA д-р Данаилов, интерна медицина и каридологија. За цената да не те излажам, можеш да се јавиш и да прашаш, тие испитувања ги има што ти требаат, ехо на срце, абдомен, тироида, екг итн.

MarigoldA likes this.
  16. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Дали знаете некои апчиња кои ја покачуваат крвта? За дедо ми се, има многу слаба крв. Имаше едни многу ефикасни апчиња од Грција ги земавме ама сега со ситуацијава со коронава, границите се затворени и не можеме да купиме, инаку беа многу ефикасни од нив немаше шанси крвта да наслабне.
    Може и од странство да се, ќе нарачаме некако. Имаме роднини во Германија па може од таму но не знаеме кои апчиња се добри, доколку знаете некакви, кажете ми пошто е итно.

17. 1209

1209 Форумски идол

Луѓе мајка ми сабајле добила симтоми на срцев удар, болки во градите, отрпнати раце и нозе, помодерени екстремитети и уста, вртоглавица. Одма ја однеле на доктор кај матичен, првото ехо не било добро, па ја пратиле кај интернист и тоа било во ред. Сепак утре има во Штип преглед и систематски, сега се осеќа добро, таа е на редовна терапија за срце за тахикардија, ако добила пример удар или ако има знаци дека ќе добие, двајца доктори вајда ќе виделе...исплашена сум ептен. Можно ли е да е нешто последица од прележувањето корона или само моментално нешто да и било како притисок, силна тахикардија, последица од стрес, млада е 48 год, се молам да не и се слули нешто.

18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Можно е да е од корона, го ослабувало срцето. Дали постојат сигнали за срцев удар не би знаела.
    Дома е сега или под лекарски мониторинг?

19. 1209

1209 Форумски идол

Дома е зошто второто ЕКГ било добро и без инекција се вратила во нормала, сега вели дека добро само малку умор осеќа, како малаксност, ама од другите симтоми ништо.

Biljarkata likes this.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Да беше мој родител би ја пратила кај Жан на детално испитување. Да бидете мирни. Екг штознам дали е доволно испитување.

AdaLovelace, H.VAGA and 1209 like this.