Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    11.477
    На систематски ми кажаа дека срцето ми е малку аритмично.
    Дали некој има позитивно искуство со некоја приватна интернистичка ординација каде може да се направат детални испитувања и колку чини?

2. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    7.477
    Имам бактерија во уво,бета хемолитичен стрептокок.
    Имам голема мака,некој да не знае спас од ова.

3. Beti16

Beti16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2019
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    10
    Zdravo, dali bakterijata e.koli vo urina moze da predizvika blago pokacena temperatura? Nekoj mozebi imal iskustvo?

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.678
    Допаѓања:
    202.267
    Штом ти е дијагностицирана бактерија, би требало и да ти е препишана терапија. Не помага?

На anaja1 и fana им се допаѓа ова.
  5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.579
    Допаѓања:
    114.483
    Секако дека може.

На Beti16 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Beti16

Beti16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2019
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    10
    Vekje nekolku dena otkako mi se pojavija simptomite imam 37 temp. Napraviv urinokultura i eve vekje vtor den kako pijam terapija a ista e temperaturata. Fala ti, ako imal nekoj iskustvo so bakterijava moze da mi pise.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Perverzna€

Perverzna€ Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2018
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    75
    Ве молам за помош..
    Имам болки во долниот дел на стомакот понекогаш се многу јаки како со нож некој да ме сече а во текот на денот се издржливи ама сепак не можам да ги извршувам домашните потреби како порано. Читав се и свашта, за слепо црево ги немам повеќето симптоми така да се тешам. Имам покачена телесна температура слободно си одам во веце немам пецкање и чешање.
    Дали некоја имала слично искуство?

8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.093
    Немаш температура.
    37 е сосема нормална температура.

9. Beti16

Beti16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2019
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    10
    Okej, megjutoa za mene ne e i ja osekjam malce me zamoruva, mene mi e obicno poniska pa zatoa.
    Cisto samo da eliminiram vo glava nekoi raboti kako prosirena infekcija na bubrezi na primer, ili nekoi slicni problemi, od toa stravuvam, bidejki imav na pocetokot dosta jaki simptomi so krv vo urina, bolka na kraj na mokrenje, nelagodnost i cuvstvo na neispraznetost postojano.

10. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    1.419
    Бактерија во мокрачата не е ништо страшно само треба да пиеш поќе течности. Увин чајот ќе те среди за два дена. Пијај витамини пошто организмот почнува да се бори со бактериите и зато креваш 37 температура а нормална е 36/5. Во движење или после јадење само тогаш е нормална 37 температура.

11. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.231
    Може. Моја блиска познаничка имаше вакво искуство. Дури мислам дека температурата и' беше околу 38. Ако си редовна со терапијата ќе биде во ред.

12. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Можам да ти го препорачам Гастро Топ кај европски универзитет. Одличен е докторот. Навистина е професионален, пријатен и има доста познавање. Ако ти треба за интернист. Работи и со фондот, само термин тешко дека ќе начекаш кај него, одма ги земаат. А приватно чини 2500 ден, комплетен преглед на внатрешни органи и веднаш може да ти закажат.
    А веќе ако бараш само за срце, тогаш филип втори.

На MarigoldA му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Beti16

Beti16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2019
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    10
    Pravam se za da se resam od nea pobrzo, pijam brusnica caj po 2litri taka mi preporaca maticniot, vitamini i antibitoik, ne jadam blago. Se nadevam deka ke ja iscistam. Fala devojki na odgovorite.:l:

На AAKG му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    11.477
    Фала Грим, ќе закажам приватно деновиве. Ме напна мајка ми да одам во Битола кај некој познат и добар што бил, исто вака се испитувал за 2000 приватно, и ехо и екг на срце, и тироида и све. Моментално сум Ск и не ми се оди до Бт за еден преглед, па затоа барав препорака за тука.
    Ти благодарам. :hug:

На GrimTheReaper му/ѝ се допаѓа ова.
  15. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
    @MarigoldA д-р Данаилов, интерна медицина и каридологија. За цената да не те излажам, можеш да се јавиш и да прашаш, тие испитувања ги има што ти требаат, ехо на срце, абдомен, тироида, екг итн.

На MarigoldA му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.389
    Допаѓања:
    20.716
    Дали знаете некои апчиња кои ја покачуваат крвта? За дедо ми се, има многу слаба крв. Имаше едни многу ефикасни апчиња од Грција ги земавме ама сега со ситуацијава со коронава, границите се затворени и не можеме да купиме, инаку беа многу ефикасни од нив немаше шанси крвта да наслабне.
    Може и од странство да се, ќе нарачаме некако. Имаме роднини во Германија па може од таму но не знаеме кои апчиња се добри, доколку знаете некакви, кажете ми пошто е итно.

17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.728
    Допаѓања:
    43.814
    Луѓе мајка ми сабајле добила симтоми на срцев удар, болки во градите, отрпнати раце и нозе, помодерени екстремитети и уста, вртоглавица. Одма ја однеле на доктор кај матичен, првото ехо не било добро, па ја пратиле кај интернист и тоа било во ред. Сепак утре има во Штип преглед и систематски, сега се осеќа добро, таа е на редовна терапија за срце за тахикардија, ако добила пример удар или ако има знаци дека ќе добие, двајца доктори вајда ќе виделе...исплашена сум ептен. Можно ли е да е нешто последица од прележувањето корона или само моментално нешто да и било како притисок, силна тахикардија, последица од стрес, млада е 48 год, се молам да не и се слули нешто.

18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.327
    Допаѓања:
    182.151
    Можно е да е од корона, го ослабувало срцето. Дали постојат сигнали за срцев удар не би знаела.
    Дома е сега или под лекарски мониторинг?

19. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.728
    Допаѓања:
    43.814
    Дома е зошто второто ЕКГ било добро и без инекција се вратила во нормала, сега вели дека добро само малку умор осеќа, како малаксност, ама од другите симтоми ништо.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.327
    Допаѓања:
    182.151
    Да беше мој родител би ја пратила кај Жан на детално испитување. Да бидете мирни. Екг штознам дали е доволно испитување.

На AdaLovelace, H.VAGA и 1209 им се допаѓа ова.