Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Веќе неколку дена имам чудно чувство во нозете, посебно кога станувам од спиење како да не ги осеќам како здрвени . Дали може да е слаба циркулација нешто?

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.672
    Допаѓања:
    202.261
    Јас бев кај Анчевски, др. Тања ме гледаше. Дермоскопија и преглед е 1200 денари. Точна дијагноза даде, иако не беше 100% сигурна. А интервенцијата во Градска ја правев, оти на приватно ми беше скапо, над 200 евра. Секако и приватно платив за анализа, во Хистолаб. Не ми се чекаше од државно со месеци.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. malenabt

malenabt Нов член

Се зачлени на:
    1 мај 2020
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Dali nekoj znae od sto moze na mlada osoba poslednata godina barem ednas vo mesecot ima 37 temperatura I omalaksuva I ima bolki vo muskulite krvna slika proverena dobra e.Sto drugo bi trebalo da se ispita?

4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    На 20год температурата ми варираше 37-37.2. После долго маткање по секакви доктори и уредни резултати се фокусирав да го исчистам организмот од токсини и температурата за брзо време се регулираше. Мој совет е подолго време да се конзумираат сурови овошје и зеленчук, месото и млечните производи да се сведат на минимум и што повеќе вода или чај. Црвена мака, каранфилче, пелин многу помагаат за чистење на организмот само со пелинот внимателно, се користи краток период и тоа една недела го јадеш, една паузираш. Горчлив е и тврд, па најдобро да се стави во лажичка мед.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  5. malenabt

malenabt Нов член

Се зачлени на:
    1 мај 2020
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Фала ти на одговор

6. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    429
    Јас имам таква температура можеби од мојата 21-22ра година. После сите испитувања и безброј доктори, заклучивме дека е температура што може да се покачи било кога од денот на овулација до почнување на следниот циклус, односно во луеталната фаза. Температурата варира 36.9-37.4 и најчесто ми се појавува три-четири дена пред циклус, но знае и порано понекогаш, на пример цела недела предтходно. Не мора да значи дека сме во иста ситуација, ама ме потсети на мене кога прочитав "барем еднаш во месецот":)

На malenabt му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Simonna7

Simonna7 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    128
    Ве молам, ми треба доктор по пулмологија, на приватно, а да не е 3000 денари преглед. На државно имам закажано на 8ми јануари ама дотогаш мислам дека ќе останам без воздух.

8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Да се самоцитирам за во иднина може ќе помогнам некому. Ова ми порасна дупло од саботата и ја смени бојата. Според Google помислив на меланом и умрев од црни мисли ноќта. Сега се враќам од дерматолог, најверојатно е ангиом ама докторката рече не би требало од никаде да се појави, а нит сум вежбала, нит сум се удрила.
    За една недела ќе одам на контрола, во меѓувреме маст треба да мачкам и ми рече ласерски ќе треба да се вади.
    Дали некоја правела ваков третман и каде?

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Јас имав вакво на рамо, се испоплашив, прво вака изгледаше, а потоа и се влоши. Кај мене беше проблем што рамчето од прслукот баш на него ми легнуваше. Му ставив тогаш ханзапласт за да мирува, и ми го снема потполно. Од тогаш се нема појавено.
    Не би знаела дали е ист случај како кај тебе, ама добро е штом си пошла на доктор

10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Па и кај мене дека голема промена имаше за 2 дена од памет се извадив. Да имаше лекар што работи во сабота одма ќе идев.
    Наводно немало да расне веќе, па ќе го следам. Фала за споделеното искуство.

На Annath и kravce им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.672
    Допаѓања:
    202.261
    Битно е што си отишла на лекар. Ласерски немам искуство, ама моето не ни сакаа да го отстранат ласерски, оти им беше важно ексцизијата да биде во здраво ткиво за да се спречи рецидив. А со ласер можеле да се оштетат рабовите и да не се знае дали резот е во здраво ткиво. Анчевски отстрануваат со ласер, ама немам искуство, како што кажав.

12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Можно е да ми рече за ласер бидејќи се крвни садови во прашање? Дали твојот зафат беше со локална анестезија и дали осети болка? Извини за прашањата :$ Јас сеуште не сум мирна некако.

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.672
    Допаѓања:
    202.261
    Не знам, можно е. Моето беше со локална анестезија, неколку пати ме боцнаа околу бемката, и ништо не осеќав, само влечење кога ме шиеше. Е после ме болеше, ама не толку многу да морам да пијам аналгетик, само што не можев да спијам, оти на грб ми беше резот, а не сум од тие што спијат на стомак, туку на страна, а и така ми беше незгодно. Сега веќе немам ништо, само мала линија на местото, пред 18 дена ја правев интервенцијата.

На tina2018 и Jana06 им се допаѓа ова.
  14. malenabt

malenabt Нов член

Се зачлени на:
    1 мај 2020
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Fala ama za brat mi se raboti :)

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    И јас имам вакво, се појави преку ноќ на нога, ама не се прошири па не му ни обрнав внимание. Сигурно е старо 7,8г :wasntme:
    И сега ме замисли :D

16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Од тоа што читав, ако нема промени не е страшно.

Моево менува 50 shades of purple, не знам веќе што да мислам.

IMG_20201222_123204.jpg

На BabyT* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Отиде на лекар?

18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Да, бев. Пишував погоре, мачкам некоја крема и на контрола сум во понеделник ама се мислам утре, задутре да одам кај тој Коста во Аеродром гледам доста го фалат тука. Да слушнам и второ мислење.

На tinka-mace му/ѝ се допаѓа ова.
  19. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Да, сега видов, извини само последното мислење ти го прочитав.
    Пораснато ли е од тогаш (така ми се чини :?:) или истата големина стои?
    Слушни и второ мислење. :)

20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.903
    Допаѓања:
    11.452
    Мислам те читав дека си бремена, добро е што си била на доктор, инаку мене кожен лекар ми кажа дека во бременоста излегуваат нови бемки, некои се зголемуваат што беше случај и кај мене :)