Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Ми се појави нешто како бемка (сега веќе не знам дали беше бемка) во саботата и значи за 4 дена порасна и помодре.
    Фала ти, ќе одам веројатно и на второ мислење.

@anggell Се породив во мај и да, точно ми искочија неколку нови мали, а две на стомакот што беа скоро незабележливи пораснаа малку како што се растегна стомакот.

На anggell и tinka-mace им се допаѓа ова.
  2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.213
    Допаѓања:
    89.012
    Да не ти е повредена бемката(изгребана?)
    Мене ваква ми беше кога ми ја боцна кучето ,ми помина за една недела,се врати старата боја.

3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Не, немав буквално ништо на тоа место. Пред неколку месеци имав нешто црвено, па се смени во модро и мислев сум се удрила не обрнав внимание. Ова е втор пат на истото место ама сега се зголемува. Ќе се јавам денеска да закажам. Фала ви на сите, ми значи.

На Cosmi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.077
    Допаѓања:
    44.183
    Не можам да најдам соодветна тема за да прашам, ќе се обидам овде.
    Баба ми има перде на левото око, на возраст од 84 години е.
    Знам дека можеби поради возраста не би се нафатил секој да изврши зафат, но сепак би сакала првин да добијам препораки за добар доктор бидејќи сепак се работи за вид, за многу случаи чув дека имаат влошување по зафатот, па некако сум во дилема дали да ја поттикнам да се нафати на ова или едноставно да оставиме како што е.

5. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    292
    Ве молам за помош, наеднаш почна срцето многу брзо да ми чука не знам што да правам сама сум дома, не сакам да ги плашам моите од што може да биде ова???

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Вода и шеќер напиј се.

На Irenaiki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    292
    Му се случило ли на некој нешто слично? Искрено многу се исплашив не сум имала до сега проблеми со срце но вакво брзо чукање немам до сега доживеано, мислев дека умрев, се напив вода со шеќер и ок сум сега фала

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Ми се случува кога ќе ми падне под 100 притисокот и ме тресе.
    Ако немаш низок притисок,од нешто друго ти е.

9. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    904
    Допаѓања:
    5.277
    Д-р Сашо се вика мислам, многу се фалат од него, на другарка и татко и и баба и која ич не гледаше докторов ги среди, малце се скапи ама вреди! http://vizia.com.mk/VIZIA/Za_Nas.html

На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Не знам дали е за тука прашањето, но ме интересира препорака за дигестивен хирург...
    Имам двомесечно бебе и треба да правам лапароскопија односно да ми се вади жолчката...
    Систина ми е доста скапо , така да или во Ремедика ќе се оперирам или во Државна ама сакам кај некој подобар хирург и ако треба ќе му платам за хитно да закажеме операција...

11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.441
    Допаѓања:
    172.200
    Арсовски - Ремедика

На Vojdana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Да не се "гори" од кремата?

13. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.231
    Може да била и обична вознемиреност, дури и потсвесно. :)

14. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Двајцата мои дедовци (70год и 73год) се имаа оперирано. Едниот беше лани во државна, а другиот пред 4 год на приватна клиника во Скопје, но по година дена повторно му се појави на другото око и овој пат отиде на државна клиника.
    И двајцата поминаа одлично, но мора постојано да имаат надзор по операцијата.
    За да не дојде до влошување треба да лежи 3 месеци, по инструкции на докторот да си ја третира раната, никако да не настине бидејќи ќе кашла/кива и ќе изврши притисок на окото.
    И двајцата на државна беа кај истиот доктор ама не ми текнува името на докторот..

На tina2018 и Anabelle.Amorette им се допаѓа ова.
  15. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.415
    Од што може да се јави болка во ушите? 2-3 пати ми се случи, само на ладно време, да излезам без капа и приметив тапа болка во ушите. После кога сум во топло ми поминува. Не сум имала никаков проблем до сега, немам никакви други симптоми на настинка, немам проблем при голтање, проблем со заби немам....

На sierra му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.672
    Допаѓања:
    202.261
    Од ладното, нагла промена на температура и притисок.
    Кај мене истото се случува последните неколку зими, не само во ушите туку и во делот зад нив, како притисок осеќам таму. Капа обавезно да носиш, јас почнав редовно да носам во зима, порано ич не носев.

На anggell, sierra, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.239
    Дали има овде медицинско лице? Ве молам доколку има да ми пише во лп да ми објасни нешто во врска со едни резултати.

18. La marquesita

La marquesita Нов член

Се зачлени на:
    13 декември 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Sakas da prasam nesto Sto me maci podolg period. Odsekogas sum imala anksioznost okolu disenjeto I razviv mnogu psihicki glupavi naviki na primer koga custvuvam deka imam nesto vo grlo da grcam I nekogas se slucuvase od Sto se forsirav da mi snema vozduh. Ke se napiev apce za wmiruvanje I poleka se sreduvav no nekogas potesko. Pred Tri nedeli posleden pat napraviv taka I se pocustvuvav isto Kako I sekogas da me boku glava da mi se vrti da se custvuvam Kako da nemam vozduh, ne mi Niko prv pat si legnav I naredniot pat sabajleto nenaspana tesko mi bese disenjeto mi se vrtese se custvuvav Kako da ne sum prisutna edvaj me smiri I apce I sega eve veke Tri nedeli sum Kako zbuneta I tesko mi e disenjeto doktorkata mi rece mozno e da e od psihickite problemi bidejki kislorodot mi bese 99% I na gradi se e vo red ama Jas seuste si mislam deka ima nrkakvi posledici od TOA bidejki se custvuvam razlicno Kako nesto da mi se slucuva. Sto mislite vie? Spirometrija nemozam da napravam bidejki situacijata e taka isto taka citav na internet deka mozno e da ima pokacuvanje na jagleroden dioksid vo krvta ako go zadrzuvas zdivot ili nesto slicno premn sum isplasens

На MaxiJ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Шеќер4е

Шеќер4е Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    6
    Moze li nekoj itno da mi pise sto se razbira za respiratorni problemi?

20. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    9.112
    Sinusi so sto moze da se snimaat osven so rentgen? Nesmeam rentgen zracenje vo skoro vreme. Citam ima eho na sinusi, dali moze se da se vidi so nego i kade mi preporacuvate dobar doktor (ama stvarno dobar zosto imam problem) vo Skopje samo ne Cekic(bev kaj nego) i Akus medikus(rabotele so covid pacienti pa mi e strav da odam)?