Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.568
    Допаѓања:
    114.414
    Седиментација на еритроцити и е ок.

@kristina.k така болат. Оди на ОРЛ специјалист да ти даде упат за рентген. Синусите не поминуваат без антибиотик.

На magnolija09 и kristina.k им се допаѓа ова.
  2. @Zaljubena

@Zaljubena Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    336
    Дали преку анализа на крв може да се открие проблеми со срцето и желудникот?
    Знам дека открива заболувања на црн дроб и бубрези, а за ова не знам.

3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.568
    Допаѓања:
    114.414
    За срцето мислам не, а за желудник мислам може само хеликобактер.

На @Zaljubena му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.415
    Постои ли лек за ганглион циста или народски кажано мртва коска??

5. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    5.646
    Може и за двете, зависи за кои состојби.

На @Zaljubena му/ѝ се допаѓа ова.
  6. @Zaljubena

@Zaljubena Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    336
    Имав корона и да проверам дали ми наптетила на тие органи.

7. luciamk

luciamk Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    38
    Zdravo na site ve molam za sovet,odgovor....
    Vo sabotata posle polnok,stanav od krevet posle 5 min osetiv silna vrtoglavica losenje teskotii vo stomah nagon za povrakajne bev premnogu bleda,se borev bukvalno za vozduh bev oblina so ladna pot toa seto traese 10-15 min se smiriv i se vrativ vo krevet,ni na kraj pamet ne ni pomisliv deka mozebi e srcev udar,EKG mi e napraveno vo vtornik i se bese uredno zaedno so pritisokot
    Me interesira dali moze srceto posle 2/3 dena da se normalizira pa zatoa EKG izelze ok,dali postoi nacin da se utvrdi dali sum doziveala udar posle tolku vreme,isto da napomenam nemam sila voopsto,ne znam ni sto sa mislam

8. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Може да е мигрена, а може да се синуси. Ако се синуси обично трае болката 2 дена, па се затнува носот и тече, а и не мора ако е сува синусна главоболка.
    Еве мене ме фатија од завчера. Ставај аквамарис често, ц витамин да не се прошири инфекција накај грло и ќе ти помине.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    5.646
    Не си имала срцев удар во никој случај, тоа е сериозна состојба и не е нешто што трае 15 минути. Највероватно се работи за паничен напад, така да помалку читање за вакви работи, повеќе прошетки и дружба :hai:

10. luciamk

luciamk Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    38
    Vnesovte pozitivnost vo mene so vasiot odgovor vi blagodaram od se srce iskreno da bese srcev udar sigurno nemase posle 20 min da se vratam vo krevet,ili sekako posle den dva ke osekav nesto,dodeka kaj mene e samo slabost momentalno

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.339
    Допаѓања:
    28.302
    Здраво лавици,ви праќам подршка голема.Имам едно прашање не е поврзано со ифв.
    Ама ве читам дека набавувате лекови од кај соседиве.
    Не е терапија за инф ама ми требаат едни апчиња ги нема во мк никаде моментално,а мора да се продолжи терапијата.
    Па сакав да прашам дали некој може или знае да ми каже како да набавам.
    Апчињата се викаат methotrexate од 2,5 мл.Фала ви унапред.

12. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Незнам зошто се тие таблети, но свекрвами ги пие и знам дека пред 2 месеци и јас ги барав но ги немаше.

13. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.339
    Допаѓања:
    28.302
    За реума ги пие,каде не се распрашавме ни рекоа само некој од бг или гр ако може да ни набави.Ама немаме никого.Па реков да прашам овде да не знаете.

На Tinka1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Во право си. Реума има но има и др болести па затоа незнаев за што точно ги пие.

15. @Zaljubena

@Zaljubena Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    336
    Дали рентген на бели дробови преку блуза е веродостоен?
    И некое влакно од косата раштракано?

16. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    1.052
    Можи некој да ми каже, еден возрасен момче кажуваше ко бил мал на 12 год и се удави и бил веќе мртов а еден човек дојде и го спаси ама многу јако го пристикал на градите и жив е ама кон градите на коската изгледа како длабоко,до ден денес се е океј, еднаш му се деси да му чука мн брзо срцето ама се среди...
    Ама ме интересира дали може нешто да се случи со срцето мислам недај боже...?
    Некој да сподели со искуство..

17. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.750
    Допаѓања:
    21.438
    Ќе пишам тука бидејќи гледам дека е најактивна темата.
    Прво ќе ги тагнам @Annath и @Spidy, прочитав дека сте стоматолози и доколку имате време би ми биле од голема помош да ми спласни стравот додека да ми дојди терминот за на стоматолог наредна недела.

Пред нешто помалку од еден месец настинав, најобична настинка. Само 2 дена имав некоја температура без ништо друго, ни кашлица, ни болно грло, буквално ништо. После тоа, цела настинка ми се префрли во устата, не знам како да објаснам. Првиот ден огромни болки во забите, цела се направив афти кои ме држеа 10тина дена и како капак на се ми отекоја цели непца, беа црвени и болни. Ништо не можев да јадам. Настинката ми помина, афтите исто така. По преглед на забар ми препиша антибиотик ровамицин за да ми се смират непцата, плакнев со камилица и сите совети шо ми ги даде буквално пред да ме закажи за чистење на забен камен. Амаа, има еден проблем. Иако отоците на непцата ми спласнаа и немам болки, дел од непцето на долната вилица, баш на најпредните заби ми се двои од самиот заб, т.е опфаќа два заба. Дури е страшно за гледање, кога ќе го поттргнам буквално се осеќа како да го откривам цел заб. И не знам како би се средило тоа, вчера читав на интеренет за ова, и прочитав као доведувало до тоа да се собираат многу бактерии на тоа место, па да предизвика големи проблеми меѓу кои губење на забот. Не заспав буквално од таа помисла цела вечер, не можам да дочекам да одам на стоматолог.
    Па би ве замолила за било каков совет, дали може да си се врати во нормална положба и да "се залепи" повторно непцето за забот? Илјада филмови си направив во глава.:@

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.672
    Допаѓања:
    202.261
    Тоа е последица на гингивитот. Поради силното воспаление и отокот на непцето дошло до одвојување на истото. Се средува во краен случај хируршки, не е страшно, се средува брзо. Немаш потреба од страв и паника.

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.317
    Допаѓања:
    182.085
    Може напад на жолчка да било...или ако си јадела нешто во комбинација со стрес. Ми се има случено неколкупати.

20. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.750
    Допаѓања:
    21.438
    Фала ти многу.:l: