Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. luciamk

luciamk Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    38
    Ne ne, nemam problem so zolcka,stres...da kako kaj sekogo problemot e sto do denes osekav golem pritisok vo gradi,eve koneco da kazam deka mozam da zemam dovolno vozduh,bukvalno ovie poslednive denovi tolku se osekav nemokno..slabo.

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Мислам дека е проблем со цревата. Имав слично искуство ама кај мене траеше со денови.
    Испитај се, најдобро.

На luciamk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. N2017

N2017 Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2020
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Аst-72
    Alt-212
    Gama gt-132
    Dali nekoj mozi da MI objasni od sto moze da se tolku visoki, Dali ima mesto za panika?

4. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    5.646
    Не може никој да ти објасни зашто пациент е целина, а не вредности од лабораторија.
    Ова се покачени хепатални ензими, во превод нешто се дешава со џигерот.
    За тоа дали има простор за паника, консултација со лекарот кој ја знае историјата.

5. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    871
    Јас ја извадив жолчката во март месец пред да почне короната во 8ми септември кај др Дане и супер поминав топло ти препорачувам ако можиш да фатиш врски кај него

6. AraZaho

AraZaho Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    35
    Zdravo narode ! Si imam edna maka veke dolgo vreme. Se pocna pred okolu 7- 8 meseci koga svekrvami se vrati od Makedonija hitno mnogu bolna, ne napravi korona test se vrati desetiot den od bolesta, bese oslabnata, pozoltena vo tenot i normalno uste so simptomi na bolesta. Simptomite bea temperatura, groznica nemase apetit voopsto i sekogas koga ke stanala se zadisuvala. Nie ziveeme vo Avstr
    Ija taa ide povremeno vo Makedonija. E sega 2 -3 den od nejzinoto vrakanje ja osetiv tapa bolka vo gradite, si rekov aj ke pomine mozda promaja e, no so denovite simptomite se menuvaa pocnav da custvuvam malaksanost, bolki vo muskulite, temperaturata varirase megu 37 do 37 so 6 ... imav custvo kako da ne disam ko sto treba no mojot kislorod vo krvta bese vo red (go merev preku casovnik koznae dali e tocno) znaci imav kostantno bolka vo gradite ko da se slucuva tamo nesto , ne kaslav, imav nekoja cudna struja koja setase po moeto telo . Bolesta pomina, edna nedela se custvuvav kako nisto da ne bilo pa se vrati od togas do denes se povtoruva istata situacija. Momentalno cekam za viza vo avstrija i nemam seuste zdrastv tuka, a pregledite za krv i pluka i slicno cinat vrtoglavi sumi koi momentalno ne mozam da si gi priustam . Inace imam 29 godini majka sum na 2 deca 4god i 1ipol. E sega pred 2 -3 meseci bev vo Makedonija kaj moite i vednas napraviv krvna slika za mene i maliot, kaj mene hemoglobinot 5 (12 do 16 normala ), Fe 9.7 , limfociti 37.9 (21-33 normala ), MXD 11.4 ( 5-8 normala ) i neutrofili granulociti 50 ( 58-66) ostanatoto bese super. Preku razgovor so doktorka mi rece anemija, zasto seuste go dojam maliot mnogu vlece od zelezoto koga dois, gi piev hemovit i mi rece pola godina da piam zelezo. Bev okolu nedela dena kaj moite, pred da odam za Veles (kaj ssvekrvami) napraviv i krvna slika na maliot zasto go zabelezav placliv so crvenilo vo ocite bez temperatura. Rezultatite ke vi gi prikazam vo prodolzenie. Pokraj Hemovitot vo ishranata vnesov cveklo, med so seme od kopriva i za deset dena napraviv nova krvna slika vo Veles koja isto taka ke vi ja prekazam vo prodolzenie ... E sega sto e cudno, edna nedela po moeto zaminuvanje od moite za Veles majka mi mi vika tatko ti ima temperatura, site zakacija korona ( tatko mi , majka mi, sestra mi ) .... cudno e sto li e ova sto go imam i sto se povtoruva ... na sekoe povtoruvanje mi se javiva i bolka vo zlezdite na vratot i pod racete, no nema nikakov cvor ni vo gradite ni vo teroidnata zlezda (stalno pipkam ) imam nekoj gorcliv vkus vo grloto i koga seto toa ke pomine zelezen miris vo nosot ( mozda od zelezoto so go pijam ). Izvinete na fondot , na dolzinata, na greskite vo tekstot ( pisuvam nabrzina od decata ) se nadevam deka nekoj od vas moze da mi POMOGNE kolku tolku !

Прикачени фајлови:

7. Titanium 2

Titanium 2 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2021
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    188
    Корона тест направи ?

8. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.073
    Допаѓања:
    1.460
    Здраво сакам да прашам од што може да имам константно висок пулс 100-110 ,а притисоко е нормален или низок ,никогаш повисок од 120 со 80. Освен високиот пулс,изгледа имам и слаба циркулација ,ладни ми се нозете скоро секогаш. Моментално немам осигурување па затоа не сум била на лекар .

9. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    5.646
    Ако имаш можност провери тироидна и крвна слика, да не си анемична. Исто намали кафе и цигари (ако си пушач).

10. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.073
    Допаѓања:
    1.460
    Крв проверив пред некој месец беше железото на граница ама дека дојам и може ради тоа е железото на граница ми дадр да пијам ферофект,а не пијам кафе воопшто и не пушам цигари веќе 3 год.. останува уште тироидна и срцето да го проверам...
    Едит : заборавив да кажам дека и променет ми е мирисот на потта,некако мн лош тежок мирис како на железо или нешто слично не знам точно да дефинирам..

11. AraZaho

AraZaho Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    35
    Ne napraviv si pomisliv taka bilo zaradi zelezoto pa se vrativ za Avstrija i taka ostana ...

12. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    Дали на форумов има некој матичен лекар?
    Доколку има да ми пише.

13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.903
    Допаѓања:
    11.451
    За грчеви во долен дел на стомак што помага, имам добиено, и претходно сум имала вака ама за 15 мин ми поминуваа, сега два часа се виткам, а не ми е прв ден :doh:

14. AraZaho

AraZaho Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    35
    Ako ne sakas da pies tableti edno toplo sise vo predelot na grbot ke ti pomogne. Jas imam bolni mestroacii i toa mi pomaga i super e za vreme na ladnive denovi

На motojlo му/ѝ се допаѓа ова.
  15. motojlo

motojlo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    355
    Било што топло да ставиш на стомакот, се релаксира мускулатурата и помалце боли. Исто треба многу овошје и течности да пиеш, помага тоа. А од лекови бруфен или кафетин помагаат.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  16. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.723
    Допаѓања:
    43.783
    Луѓе некој доктор да ми ги протолкува резултатите, ако може во лп, се работи за сопругот додека да види специјалист ќе му припадне. Фала

Прикачени фајлови:

17. @Zaljubena

@Zaljubena Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    336
    Здраво луѓе.Пред неколку дена ми најдоа бронхитис во почетна фаза.Ми дадоа антибиотик Трицеф и Дексаметазон Крка.Од симптоми имам кашлица, температура и болка во градите.Веќе 4ти ден ја примам таа терапија.За колку време веќе би требало да ми се реши проблемов?

18. Lining

Lining Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    185
    Дали чувствува слабост, главоболка, проблеми со вид, концентрација, депресивни/анксиозни мисли?

Кај сите е индивидуално, зависи од возраста на пациентот, имунитетот. Обично трае околу 2 недели, поретко може да перзистира (потрае подолго) кашлицата.

На @Zaljubena му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.723
    Допаѓања:
    43.783
    Нема проблеми со вид, се е испитано освен трпнењето и вртоглавици друго нема, депресија да повремено и слаба концентрација. Затоа му закажаа магнетна, веќе знаеме дека е Мултиплекс склероза ама скав да ми се објаснат не медицински туку упростено што резултатите, каде се лезиите и остатокот од резултатот,сега барам доктор невролог што ќе не прима, ќе видиме.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mihal02

Mihal02 Нов член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво луѓе имам 17 години го имам следниот проблем:
    Се почна 2019 година кога почнав во теретана и кога тренирам нон-стоп кашлам исто така кога ке легнам понекогаш чуствувам како забрзен пул и во пределот на зелудникот исто така сило пулсирање по неколку секунди го снемува исто така кога ке легнам тоа сеуште пулсира али не го осекам дали е нормално? Во јули 2019 правев ехо на абдоменот немаше ништо исто така овде во Германија имам правено и повеќе пати ЕГК и све беше и ред бев и кај лекар за плучата (заборавив како се вика) сега пред некој месец ми правија некој тестови и немам асма него некоја Алергија и ми даде Флутиде спреј али не помага и сеа праев ренген и на 02.02 иам термин али денеска читав за пулсирањето и секаде пишува за аневризма на аорта. Дали е можно тоа да го имам и од тоа вака да кашлам неможам да издрзам до терминот се мислам на тоа цел ден? Дали има некој слични искуства? Фала ви