Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.382
    Допаѓања:
    17.582
    Пиј многу вода зашто таа го регулира притисокот, ако ти самата не си помагаш никој друг не може. Кога ќе ти биде потешко напиј се чаша кока кола мене ми се качува малку притисокот од неа, и освен б комплекс пиј по еден цинедил дневно во ист термин поради вртоглавиците, ама најдобро ти е да се јавиш пак на лекар, мора да се провери зошто ти паѓа притисокот. Низок притисок кај многу е нормален но ова со приближувањето на двата притисоци ми е сомнително. Ама храни се по здраво, овошје, зеленчук, пиј вода, опушти се и ќе видиш веднаш промени.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Женски денеска добив порано од очекуваното.
    Ај што ме боли ме боли, навикната сум на тоа, ама како што мрдам така ко да ме сече нешто внатре. Јајникот ли е, јајцеводот ли е...Прееска ме болеше на десната страна, а сега ме искина левата. И се тоа кога ќе мрдам иначе нема ништо :| .
    Мислав ако преспијам, се стоплам, ќе ме преболи, али ништо.
    Да се напијам ли нешто или има шанси да ми помине и вака до сабајле? :?:

3. Tribbiani

Tribbiani Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    6
    Напиј се едно кетоналче или беналгин и утре сабајле ке бидеш како нова и мене ми се има случено истото :) без гајле сепак имаш добиено нема место за паника

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mari77

mari77 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    9
    во последната недела дена имам подуен стомак и тоа многу, земав апчиња espumisan
    дали некој ги користел и дали се ефикасни

5. Saxobeat

Saxobeat Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    99
    Феминки да прашам нешто... кога сум во овулација многу ми се поддува стомакот и ме боли дали на некој му се случува такво нешто или јас сум единствена . Благодарам однапред

6. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.752
    Избришани мислења

Дали знае некој некаков лек за воспалени мускули,едвај одам. :/ Ве молам за побрз одговор.

7. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    ANDOL ете најбрз одговор :rofl: а ако немаш моментално андол земи аналгин и нема да имаш гајле

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    Можеш да си купиш и крем. Како што слушнав од свекрва ми (зашто таа ми купува), ја нарекува Коњска крема :lol: (дали тоа и е вистинско име не знам). Ама знам дека е многу ефикасна. Претежно ја земаат за реума, ама има доста голем ефект и за ова. Има мирис на ментол и или лади или затоплува.
    Кога ја користев (за истата намена како и ти), бидејќи ми беа вкочанети мускулите, потполно не чувствував ништо, ни ладно ни топло.
    Ти ја препорачувам, зашто е на природна база. Од неколку пати мачкање во денот, сигурно ќе ти помине. Утрото ќе бидеш како нова ;) .

На baguf4e и Trendafilka им се допаѓа ова.
  9. mari77

mari77 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    9
    aspirin и многу вода. проверено

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.127
    Здраво.

Можеби некој ќе ми даде одговор, зошто скоро цела година ми се качени тромбоцитите? Ако нормалната граница е до 350, кај мене постојано се 360, 380, 400 ... На што упатува тоа?

Благодарам.

11. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Зголемениот број на тромбоцити т.е. крвни плочки во крвта, може да ни укаже на ризик за појава на тромби, бидејќи тромбоцитите учествуваат во згрутчувањето на крвта и во запирањето на крварењето.

Од лабораториски анализи се прават: анализа на крвта и на мочката. Со овие анализи може да се види состојбата и функцијата на бубрезите, црниот дроб, коскената срцевина, панкреасот.

Како функционира црниот дроб и каква е неговата состојба покажуваат неколку анализи на крвта, како мерење на нивото на ALT, AST, гама GT и билирубин. Зголемените вредности на било кој од овие анализи укажуваат на оштетување на црниот дроб, но и на некои други заболувања. така на пример, зголемените вредности на билирубинот во крвта укажува на опструкција (зачепување) на жолчните патишта, а зголемените вредности на AST во крвта може да бидат показател на некое мускулно заболување.

На Nova му/ѝ се допаѓа ова.
  12. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    ima crvena i zselena crvenata e podobra i kostat 150 - 160 den ! za reuma e slaba za istegnati muskuli e dobra ! ;)

На Serafima и baguf4e им се допаѓа ова.
  13. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    девојки 3 дена ме боли левата страна од лицето . ме боли вегата окото под окото близу носот а и главата ме заболува на челото. излачувам жолт ама баш жолт секрет од грлото и од левата ноздра . секретот ми е од горе не ми е од градите а највеке ми се лачи кога пијам жежок чај . што може да биде ? дали некоја од вас има вакво искуство?

14. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Јас мислам дека проблемот е во синусите,обично тие такви проблеми прават кога ќе се воспалат.Еве ја темата провери,јас мислам дека подобро имаат објаснето другите и ќе прочиташ и што препорачуваат zdravstveni-problemi/sinusi-t3057/

15. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Феминки, денес не смеам да останам дома затоа што имам многу важни работи, а настината сум и ептен омалаксана. :( Не ми се станува од кревет, главата ме боли премногу исто и мускулите. Кажете некој брз и ефикасен лек, ќе ви бидам многу благодарна. :)

16. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Како прво добар лесен доручок полн со витамини.
    Е сега понатаму зависи што ти го крева расположението. Може кафенце да си шмркнеш, витамин Ц или лимонче да си изедеш. Кафетин колд помага во борба со настинката.

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Девојки за што се добри таблетките Бедоксин Б6? Прочитав тука на форумов дека некои ги земале ако сакаат да се поправат? Ај ве молам објаснете ми за овие таблетки

18. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Јас дојдов пак да се жалам од главата.

Постојано ме боли во долниот предел веке извесно време.Се појавцува болката,па поминува |( така се една година ако не и повеке.

Не е о дпремногу седење на компјутер бидејки имаше период во кој не седев ич а пак ме болеше вака.До што може да е?

да напоменам дека имам низок притисок :tmi:

19. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Штом имаш низок притисок, обавезно едно кафенце во денот и тоа по можност веднаш по појадокот. И газирани пијалоди од време на време конзумирај.

Само не сфатив каде те боли, позади над тилот ? Таму? Ако е таму тогаш тоа ти е од притисокот.
    И јас имам многу низок притисок едвај 55 со 85 :) и ако не се напијам кафе страшно станува.

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.946
    Допаѓања:
    123.534
    ^ За низок притисок пијте си и бедоксин,витамин ц,кока кола ,јадете повеќе солено јадење,внесувајте многу течности.
    Слушајте паталец :(

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.