Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Јас имам. Мене ми излеваат од сјај за садеви. Ужасно чешаат додека се полнат и испуштаат водичка. До сега ми помогнало само Дермавате.

2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.721
    Допаѓања:
    43.780
    Да одиш обавезно, на маж ми година дена му го игнорираа проблемов со вратоглавицата со изговори млад си, ништо не ти е, му дијагностицираа Мултиплекс после неколку прегледи и испитувања последниве месеци, не велам дека е тоа, он имаше и други симтоми, ама не оставај на случајност.

На mal.ecka и Phoenix 1618 им се допаѓа ова.
  3. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    1.052
    А да одиш на киропрактичар ,имам видено некој се жали главоболки можи да е поврзано со нерво или рбет...
    Пробај,не губи надеж.
    Нормално снимај се на мозокот за посигурно.
    Со помин.
    И сподели што си направила..

4. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    393
    Можно е да е и од спондилоза цервикална ако имаш.Провери си , снимај се и извести не.
    Јас имам вртоглавица кога ќе станам од спиење ако премногу ми била свиткана главата во вратот и ужасно е, дури со повраќање.Не ми се дешава често ама ужасно е.
    Може треба и перницата да ја смениш.

5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.903
    Допаѓања:
    11.450
    По колку време да се очекува подобрување од пробиотикот? Првиот ден немав толку ефект, не дека ич ама еве уште се мачам со дијареа, рано е за скрос да прекине или да ги сменам, штом отворат аптеките, најверојатно е матичната да ја сменам која не крева на телефон :@, ама за жал во овој град сите се исти :envy:
    Може ли искуство да ми кажете на некој од вас, ваква мака пред 15 години ме снајде од настинка, сега пак, бев заборавила колку е досадно и мачно :worried:

6. TheDogLover

TheDogLover Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    258
    Препорака за добар ендокринолог на клиника? Се работи за хормони.

Покрај Адамова искуства и мислења за следниве Тоше Плашески, Пемовска Гордана, Марковиќ Снежана? :)

7. inciminci

inciminci Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2020
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    7
    Malku pomosh vekje 2 dena maka macam so kamen vo bubreg i nenormalni bolovi , primam inekcii i pijam tableti za bolovi no nikako da go isfrlam kamenceto.... Isto taka pijam caevi i prolom voda no nisto... Molam za bilo kakov sovet od bilo koj imal problem kako mojov i sekako blagodaram unapred

8. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.077
    Допаѓања:
    44.183
    Кои препарати помагаат за егзема? Дм имаше користено Uriage, но не му помагаат веќе, проба и неколку други препишани креми, едно време му се смири но сега пак многу брзо му се прошируваат на нозе, па ми треба совет за било каков производ.

9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    38.522
    Кај синчето најмногу ефект имаше со Blue Cap од Зегин, гел за туширање и крем комбинирано.

На mal.ecka и Anabelle.Amorette им се допаѓа ова.
  10. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Серапептазе помага за акни бубалици отоци на секакви места..

На Ana.brojka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. 6th sense

6th sense Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2020
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    370
    Нека проба со биодерма, атодерм интензиве балсам. Но тоа не е доволно, треба туширањето да му е со млака вода и нежен гел за туширање ( нека проба со маслено средство за капење бекутан). Кога е во активна фаза, се пие и летизен/лентрика. Се држи и диета во која се избегнува храна со конзерванси, јајца, цитрусно овошје, млеко, какао, кикирики, бадеми, лешници, заборавив уште што се не смееше да се јаде една недела најмалку. Кортико кремите се за повремено кратко користење додека егземата е во активна фаза.

Последна измена: 31 јануари 2021
    На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.
  12. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.026
    Допаѓања:
    36.085
    Да се надоврзам на советот од @6th sense и моето искуство, ако има јадеж, нека користи медицински сапун Асодерм.
    Помага да се смири местото и да се спречи ширењето на исипот.

13. Рапунзел.*

Рапунзел.* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    859
    Јас имам проблем кој ме мачи подолго време. Има периоди кога ми се собира некој секрет и ми стои во грлото како топка. Преку нос не излегува, едвај некако преку уста исфрлам и другото чекам само да се спушти надоле за да ми олесни...
    Сега забележав дека и од маската почесто така ми се случува.
    На лекар не отидов,ме интересира дали некој има нешто слично и дали е ова од синусите или нешто друго????

14. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.231
    Крема со 40% уреа од Бионика.
    Специјалните производи од Еуцерин, нема грешка со нив.
    Намалување на стресот, туширање со малку постудена вода, добро сушење на кожата пред да се нанесе што било (влагата ја влошува состојбата)

15. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.838
    Допаѓања:
    17.692
    Девојки што би ми препорачале за суви очи, што дури печат? Вештачки солзи, некои други капки?

16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    20.031
  17. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.092
    Допаѓања:
    14.698
    Спремограмот не е баш најдобар ама не е ни најлош
    намален волумен подвижните ти се добри патолошки има многу и концентрацијата е помала.
    Да си посетиш уролог или гинеколог ќе ти биде дадена терапија
    Ако пушиш цигари намалувај или откажи ги,храната гледај да биде повеќе на варено печено пржено одбегнувај, стегнати гајќи пант одбегнувај, туширање со жешка вода исто така не е добро кафе 1 на ден или ич... со дисциплина се средува спермограмот....

18. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    20.031

Што е тоа патолошки?
    Инаку сега пред саат време си дојдов откај матичниот ми вика арен си, че имаш деца. -_- и ништо повеќе, а претходно бев и на уролог не ме ни прегледа ми вели добар си, појди ако сакаш провери си е ова документиве што ги добив од проверката, на моја иницијатива појдов...

Инаку не пушам цигари, во животот ич не сум пробал, храна обожавам брза храна, ама исто така долго време вежбам... активен сум физички, немам проблем со тежината, пропорционална ми е на висината и добро граден. Кафе чат пат на 2-3 дена нескафе...

Ако си стручно лице би сакал да ви пишам порака да ве прашам, не ми е згодно вака јавно да пишувам.. ?

19. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.092
    Допаѓања:
    14.698

За стручна не сум баш само имам искуство со сличен резултат... пиши слободно

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  20. @Zaljubena

@Zaljubena Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    336
    Дали за димери 580 треба да се прима терапија и дали е можно да се качат по некое време?
    Поминат е 1 месец од прележана корона.