Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    5.642
    Колку покачен?
    Намали сол во исхрана, помалку мрсна храна, кафе и цигари, вклучи некоја аеробна физичка активност и ако имаш вишок килограми да намалиш. Води дневник за притисок и посети интернист во секој случај, да види дали ќе треба да примаш терапија или не.

2. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    120 со 100, инаку 90 со 60 ми бил секогаш, сега не знам ни дали ова 120 е во ред за мене , ама 100 ката повеќе ми е чудна. Инаку во последно време многу јајца јадам, секој ден скоро , може да ми направиле проблем со холестерол нешто ?

3. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    5.642
    Нешто е грешка во мерењето според мене, многу ти се блиски вредностите (може систолата е повисока). Сега ова за исхрана богата со јајца искрено не знам што да ти одговорам, поделени се мислењава иако старава школа вика не повеќе од 3-4 јајца неделно за луѓе со покачен холестерол и притисок. Провери маснотии еве, мери дома притисок + советите од горе, ама пак останувам на тоа дека треба да посетиш интернист, макар и истото ти го рекол.

На SkarletOHara му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Stoppel

Stoppel Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2021
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    5
    Zdravo
    Nova sum na forumot.
    Bi bila srekna ako dobijam nekoja informacija okolu mojot problem.
    Kade mozam da se obratam dokolku ne sum zadovolna od nekoj stomatolog t.e pred nekolku meseci pravev navlaki na zabite i materijalot od koj se napraveni mi e so sumliv kvalitet,ednostavno smenija boja zabite,a stomatologot tvrdi deka toa e materijal koj ne moze da smeni boja i sl...no sakam da mu go dokazam sprotivnoto.Dali mozam da napravam nekoe ispituvanje na zabite za da go proveram nivniot kvalitet i kade?ili nekoja druga institucija kade sto ke me upatat kade i kako da pravam ponatamu?
    Vi blagodaram ako nekoj nesto znae ili e imal slicen problem,sekoja informacija ke mi bide od korist.

5. Bahar123

Bahar123 Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    4
    20210213_213006.jpg se snimav CT sve co red pisuva no jas seuste imam bolki ve molam spodelete mislenje dali e normalno ova 20210213_213006.jpg

6. Anastasia9228

Anastasia9228 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    544
    Imam tapa bolka vo dolniot del od stomakot imav nezastiten odnos pred okolu 8 9 dena ama ne svrsi vo mene 100% sum sigurna nekolku pati go klade samo posle 3 4 dena od toa imav kako kafeav iscedok. Od sto mozi da e bolkata vo stomakot treba da dobijam kon 25ti. Dali mozi da e od nastinka bidejkji samo nadvor sum?

7. cavalli

cavalli Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2016
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.619
    Посети си гинеколог, можно е да е повреда при секс, можно е некоја инфекција...

На Anastasia9228 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. tomorrowlandY

tomorrowlandY Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Имам субфебрилна температура цел ден варира 37.3 - 37.5 и само чувствувам студ, покрај тоа ме боли и главата во тилниот предел , друго ништо немам симптоми па затоа ми е чудно од што би можело да биде. Некој слично искуство?

9. Anastasia9228

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    544
    Jas ovie simptomi gi imav istite koga bev pozitivna na korona...

10. Panda34

Panda34 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    3
    Zdravooo nemozammm da ja najdamm soodvetnata tema ama ke prasam tuka
    Na intimata na desnata usnica na krajot mi se napravi kako masno tkivo kako grutka ima i gnojce pomozetee za lek ako znaj nekoj

11. Anastasia9228

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    544
    GINEKOLOG

12. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    Ovulacija mozno e.

13. Anastasia9228

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    544
    Ne ne e ovulacija. Jajnicite izgleda mi se nastinati staviv krpce so rakija na stomak mi pomina.

14. Mariposahaha

Mariposahaha Нов член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    9
    Девојки пред некое време почнав да чувствувам болка при мокрење и болка во долниот дел на стомакот. Бев на лекар, ми рекоа нема потррба да испитувам урина бидејќи очигледно било дека е циститис. Ми дадоа апчиња тримоксазол и да пијам чај од брусница. Ми помина ама тоа траеше само една недела и пак почна болка при мокрење и болка во стомакот. Зошто може да боде тоа така, некоја со слично искуство?:(

15. Anastasia9228

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    544
    Kako mozi lekarstva bez ispituvanje da davaat ne mi e jasno. Obavezno da ispitas mokraca i krv mozebi imas nekoja bakterija vo mokracata.

На Mariposahaha му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kindame

kindame Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    28
    zdravo! sakam da se prefrlam na drug maticen bidejki familijarnata ni e...uzas. voopsto ne sum zapoznaena so procesot na odbiranje maticen lekar i bi ve zamolila ako moze nekoj da mi kaze kako ide toa. isto moze preporaki za lekar vo oblast na centar, karpos, kapistec, kozle, vo skopje. fala :)

17. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.911
    Допаѓања:
    18.122
    Нема потреба да се појавуваш кај стариот во ординација за земање картон. Си одиш кај новиот прашуваш дали може да ти биде матичен.

18. astrophile

astrophile Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    271
    Прашав и во посоодветната тема, но не добив одговор..

Имам 20 години, и релативно редовна менструација, секогаш ми доаѓа точно, или ден-два, пред или подоцна од датумот.
    На почетокот од месецов имав добиено, нормално ми беше, 5-6 дена.

И гледам сега, повторно ми дојде, вклучително со сите нормални симптоми за менструација, блага болка во долен дел на абдомен, акни на лицето и сл., а и не чувствувам ништо чудно и необично. Фактички ми дојде едно 10 дена порано, а со тоа и два пати во месецов.
    Бременост не е 100%.

Инаку сум настината веќе една недела, и на почетокот на месецов, односно откако ми заврши „првата менструација“, имав доста стресен период, ми се случија одредени работи кои не ги очекував, и многу се нервирав и стресирав. Може ли да е последица на ова?

Дали треба да се загрижувам, или нормално е понекогаш и да дојде толку дена порано?

19. Anastasia9228

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    544
    Mozebi e od promena na klimata. Jas ist vaka period bese lani dobiv 12 dena porano, ama mozi i od nastinkata da e.

На astrophile му/ѝ се допаѓа ова.
  20. diskusijaVo

diskusijaVo Нов член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo,

Vo poslednite 3-4 dena imam potreba da odam vo toalet po 10+ pati dnevno. Ne mozam da kazam deka imam dijarea zatoa shto stolicata ne e bas tecna, ama ne e ni regularno cvrsta, razlicna e i e generalno vo mali kolicini. Vo megjuvreme pijam Lineks po 2-3 pati dnevno so jadenje. Nemam jadeno nekoi teski jadenja denovive.

Nekoj sovet?