Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. savana

savana Популарен член

Нека пише некој подетално за овие таблетки ве молам

2. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Витамин Б6 или само Бедоксин, не се за поправање. Јас тие ги пијам кога ќе ми се јави тахикардија, ми ги препорачаа исто и за нервоза, кога сум напната. :)

3. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Да,таму точно.Најлошо е што и кога и да пијам кока кола продолжува да ми биде исто(притисокот ми е 80 со 60 ) а за кафе не знам дали смеам зошто последен пат се имам напиено пред 3 месеци заради проблемите со желудникот и ми забранија некој период.Ке пробам и со кафе па што биде биде :sweat:

4. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Pelikuna батали го кафето, тоа ти е само моментален лек. Многу вода и солено. Солено затоа што натриумот ја врзува водата и нема да доведе до нејзино брзо губење. Колку помалце вода толку поголемо ширење на крвните садови, толку понизок притисок. Значи основа на се ти е водата! Не кафе, не газирано туку чиста вода. И солено за тоа што ти пишав горе. И јас имам низок притисок и од пред некое време со сила пијам вода, не да се препивам, ама порано не пиев ич скоро. И има голема разлика. Ако осетиш дека во моментот ти е притисокот ептен снижен две чаши вода на екс и касни нешто соленко.

Divinebutterfly, eli25 and Pelikuna like this.
  5. honesty

honesty Истакнат член

девојки, ме мачи еден проблем, ќе ве молам за совет. Веќе подолго време осеќам дека се почесто ми е стегната вилицата, дури и некогаш се кочам кога зборам.. а некогаш се фаќам и како се стегам од внатре при најнормални ситуации. Ова почна да ми се јавува при крајот на средно, пред тоасе си беше ок. Каде е проблемот според вас и како да го решам, зашто ми смета подолго време веќе?

6. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Divinebutterfly ти благодарам за помошта

витаминот б6 или бедоксин како уште и се нарекува е витамин кој помага при главоболки ( прави циркулација подобра кон мозокот) , смирува и нема никаква врска со дебелеење или слични такви работи. б комплекс се витамини кои поттикнуваат глад ако веке ви требаат витамини за тоа

јас секојдневно пијам б6

поздрав

Divinebutterfly likes this.
  7. DAngel

DAngel Форумски идол

Цел ден денеска чувсвтвувам болка во зглобот на дланката. Како да го опуштам малку? Не можам ни пенкало да држам, ни да ја затворам чешмата. :| Го измасирав зглобот малку со крема, би требало да помогне, нели?

8. ana-banana

ana-banana Популарен член

Земи си од аптека којнски балсам (незнам зашто така се вика а е нешто со мирис на ментол) помага многу и за зглобови и за мускули. Масирај се со него и ќе ти помине.

DAngel likes this.
  9. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Пеликуна за регулација на притисокот јас би ти препорачала лимонада со малку сол. Испиј ја на екс и за 1 минута притисокот се качува.
    Главоболките ти се доле кај вратот? Ако и со нормализиран притисок сеуште ги имаш, мислам дека се врз база на стрес и психа

10. savana

savana Популарен член

Девојки има неколку денови, еве да речам една недела чувствувам како пецкање, гилицкање во долниот дел на стомакот, од левата страна изгледа кај левиот јајник. Ми се случува еве вака кога си седам на столица пред компјутер ме гилицка како да ми мрда нешто, кратко трае неколку секунди,не знам како да го објаснам чувството. Дали ви се има случено ова? Што може да биде? Ме фаќа страв :sweat:

11. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Мене ми се случува ама тоа неколку дена пред да добијам, не секогаш, инаку не ми се случува пред или после циклусот, па можно и да ти е од тоа, чим трае кратко неколку секунди, истото и кај мене, не трае една недела.Нормално е пред да добиеш да чувствуваш пецкање кај јајниците, кое трае многу кратко.

savana likes this.
  12. Doozy

Doozy Форумски идол

Настината сум така поасално, но не е тоа проблемот. Проблемот е што носот ми тече толку многу, што ми се разрани, па не можам да го дувам, кожата ми е испукана. Мачкам помада на 10тина минути, само ќе ме попече 10 секунди и толку. :worried:

Што да ставам, совет, лек ??

13. la-chicka

la-chicka Популарен член

Почна левово увце да ме подболува од внатре :worried: болката ми држи 2-3 секунди па престанува, па пак по некое време :worried: Од што вака знае некој??

14. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Да не се имаш преладено? Или од провев ти е. Држи топли облоги.Би требало да помогне

la-chicka likes this.
  15. Doozy

Doozy Форумски идол

Ај, да ти вратам на советот. :D

Земи излупи едно чешне лук, завиткај делче во памукче и стави го тоа во увото.
    Веднаш ќе ти помине.

Само, избањај се пред да излегуваш или не излегувај со лукче, оти ќе се ,шири, пријатна арома околу тебе. :D

la-chicka likes this.
  16. Marina89

Marina89 Истакнат член

девојки имам еден проблем, моите очи се вцрвуваат некогаш повеќе некогаш помалку,и некако како да не ми се влажни,незнам дали постојат некои каапки против цвенило на очите... ;(

17. glamour-lady

glamour-lady Популарен член

^^

јас го имам тој проблем но само после туширање.. и одма ставам капки PROCULIN, за 20тина минути сосема ми ги чисти очите.. редовно ги користам, воопшто не се штетни и ги има во сите аптеки..

18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Во аптека побарај вештачки солзи. Од Алкон, малку се поскапи (нешто помалку од 300 денари), но ќе ти помогнат.

Вака изгледаат [​IMG]

19. soco

soco Истакнат член

случајно да не знае некој дали има тема на форумов за болести на града пример циста или нешто друго Јас неможаам да најдам таква тема ако има ве молам овде пуште те ми линк !

20. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Дузи до пред некој ден многу ми течеше, 3 паломи и цела ролна хартија потрошив за еден ден. :o
    Ама потпоминува, пак мене ми тече ама значително помалку.
    Инаку прави инхалација, или капки ставај (Оперил, АкваМарис) ако ти е затнат да се исчисти, помага тоа доста!