Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Мачкетина

Мачкетина Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    1.065
    Ми се појави чир на лице, прво мислев дека е мозолче но од кремите за мозолчиња немаше никаква промена, а од двапати мачкање на ихтигал малку ми проби. Е сега не знам колку ќе биде добро да го истискам, или што да правам? И дали ќе ми остане белег?

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Пред три дена кога беше ладно времето бев на работа во ладна просторија и ме фати настинка. Само кивав и ми течеше носот, не онака ептен растечен. Земав пиев витамин Ц од 1000мг значи по две на ден наредни три дена и сега тоа ми се среди ама почна да ме боли бубрегот од десната страна, да ме притиска така. Што да пијам за да помине и дали може бруфен за болка?

3. citiesinflames

citiesinflames Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    272
    Допаѓања:
    391
    Незнаев дали овде или во општи прашања, па ајде на двете места да прашам...
    Ми дадоа два корена линцура и ми кажаа дека е добра за многу работи да ја пиеш, дека прв пат таква работа видов :D и земав читав низ нет пишуваше дека е супер за многу работи но не смеат да ја пијат луѓе кои имаат чир на желудник или дебело црево и луѓе кои имаат висок крвен притисок, фала богу ни едно од тоа немам :) јас коренот во ракија го ставив постоја така неколку дена (ми кажаа исто дека пола или еден саат пред јадење се пие по една супена лажица) и пробав...... и мислам дека животот за наредните 5 години ми се загорчи:rofl::nod::rofl: прееееемногу горчи:D е сега ке се наканам да продолжам али ке видам дали ке можам таа горчина да ја издржам...
    Дали некој од вас има пиено линцура чај или во ракија така коренот ставен? и дали ви помогнала за некој здравствен проблем?

4. citiesinflames

citiesinflames Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    272
    Допаѓања:
    391
    Јас имам нонстоп проблем со чиреви и имам белези од нив. пробај да не го стискаш можеш бетер да се направиш и големи шанси за белег ке имаш (ова од искуство:|) понекогаш сами пукаат понекогаш се повлекуваат. на лице 2 пати има ми излезено не беше страшно не ги чепкав, на нозе најчесто, од сите работи што сум ставала најмногу ми помогнала синадерм ен мастта. :)

На Мачкетина му/ѝ се допаѓа ова.
  5. cavalli

cavalli Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2016
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.619
    Можно е од преголема настинка да си добила воспаление на мочен меур. Дали имаш често мокрење ?

6. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.210
    Допаѓања:
    6.390
    На мене пред 5-6 месеци ми се појавуваа модрици по телото без да се удрам, правев детална крвна слика, ама баш се испитав, 6 полни епрувети ама немаше ништо. Се беше во ред и д-р ми кажа дека е на хормонска база :?:

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Oscar Lady

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.210
    Допаѓања:
    6.390
    Инаку имам прашање, може глупаво ама не мачи. Се работи за баба ми, неподвижна е моментално, 79 год, имаше повреда, шиена е на главата, со фрактура на надлактица и таму има гипс. Вчера мн почна да ни крвари од нос и тоа мн оообилно и со цели парчиња, се исплашивме мн, ајде по долго време и тоа прекина некако, до сега немало пак фалабогу. Туку, таа мн малку јаде а дефецира( оди по голема потреба) мн често, тоа не секира малку. Се чудиме како со 5,6 лажици попара кака 2 пати во 24часа..изметот е со доста темна боја..да не е нешто лошо? И уште нешто што да земам од аптека за да не се развие декубит во крсната регија? Сега е само црвенило. Фала на сите

8. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.967
    Допаѓања:
    4.850
    Ако изметот е црн може има чир или било ккво крварење во желудник, дали прима антикоагулантна терапија? А за да не се развие декубит потребно е да се менува положба често и масажи за да се подобри циркулацијата и да се ослободи притисокот кој што прави исхемија ( намалување со крвоснабдувањето) во таа регија каде има поголем притисок подолг период. Лек или било што за мачкање нема за да се спречи. Главна улога има промената на Положба

9. Oscar Lady

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.210
    Допаѓања:
    6.390
    Не прима веќе не и даваме пентилин, два дена примаше пентилин ама не знам дали е од него, може да е од тој лек, крварење во желудник нема фала му на Бога, се жали на болки сега, тие болки се од црвенилата. Мн ни е тешко да ја вртиме пошто е неподвижна и не дава никаков отпор а и тежина има, ама ќе мора барем од еден колк на друг ама па има гипс на раката не може да лежи на левата страна и тоа не мачи мн

10. Anastasia9228

Anastasia9228 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    544
    Dali nekoja ima zemano Nalgesin za bolka pri menstruacija da ne ima nekoj drugi posle gluposti poveke tecenje ili nesto slicno?

11. cavalli

cavalli Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2016
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.619
    Пробај со Кафетин Менструал.

На Anastasia9228 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.967
    Допаѓања:
    4.850
    Проверете и крвна слика ако можете. Инаку провери во продавниците за ортопедски помагала дали имаат такви перничиња против декубит. Постои и таков душек. Друго нема помош за да не се наорави декубит за жал.

На Oscar Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.967
    Допаѓања:
    4.850
    Јас имам користено. Никаков проблем не сум имала од нив.

14. Anastasia9228

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    544
    Imam probano ama ne mi pomaga na sestrami mu pomaga mnogu a mene ne...

15. tigarce

tigarce Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    453
    Да, може да се користи.

Всушност, налгесинот може да се употребува за состојби како главоболка, забоболка, менструална болка, болки во мускулите и зглобовите, болка во грбот и сл.

16. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.524
    Допаѓања:
    28.097
    И јас пијам стално нема никаков проблем.

17. Anastasia9228

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    544
    Itno! Premnogu me bolii stomakot menstrualna bolkaa pijav ibuprofen ama ne mi pomaga nesto caj ili sto bilooo

18. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.165
    Допаѓања:
    5.381
    Omega 3 од тие како капсули што се, витамин Б6 (бедоксин), шише со топла вода држи на долниот дел на стомакот.

19. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Земи во шише топла вода стави, и држи кај стомакот.

20. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.967
    Допаѓања:
    4.850
    Од топлата вода може да има пообилно крварење од нормално.