Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. AraZaho

AraZaho Активен член

Jas imam ponekogas takva bolka ne e konstantna tuku e da kazam pulsiracka i ja sum ko ti majka na mali deca i kosata mi e 24/7 sobrana ne veruvam deka e od toa ... moze da ti e od so si preumorna no nekade imam procitano deka taa bolka doaga od sinusi ... ne e nesto opasno

thelittle17 likes this.
  2. BeYourself

BeYourself Популарен член

Сосема е во ред. :)

katica2001 likes this.
  3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Искуство за општ лекар во СеМед?

4. Gulap4e

Gulap4e Нов член

Zdravo,bi sakala da ve prasham za iskustvo posle napravena urinokiltura pronajdena mi e bakterija entorococa so vrednost 250.000 edni doktori se za antibiotik drugi ne se,dali nekoj imal iskustvo so nea i dali ja izlechil bidejki mi kazaa deka ne e bash dobra bakterija?

5. puffla

puffla Истакнат член

Здраво
    сакам да ве прашам мислење за болка лево од папок, пропратено со црвенило во папок? Бев на матичен ми препиша антибиотик. Го пиев 7 дена и болката се намали. Од кога го прекинав антибиотикот, по некој ден болката се врати. Повторно бев кај матичен. Примав инекции Нелорен и дексазон, но болката сеуште е присутна. Испитав крв, урина и резултатите се добри.
    Денес забележав исфрлано црвенило на шаките од рацете.. Утре планирам да одам на клиника, па дали може некој совет.. Повторно планирам да правам крвна слика, па дали може да ме советувате што додатно да испитам?

6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Капакот на левото око го чувстувам иритиран и ме чеша.
    Гледљм ми се јавува како бела линија на капакот.
    Инаку очите ги исцртувам со моливче за очи
    Што можи да е?

7. katica2001

katica2001 Истакнат член

Јас имав еднаш таков проблем и во аптека ми имаа дадено некоја маст само не се сеќавам точно која. Е сега незнам конкретно кај тебе како е мене ми беше нешто од алергија а можно е и сум го иритирала со шминката. Одмарај го малце од ставање на моливчиња итн. Само да немаш оток или црвенило..

Last edited: Apr 14, 2021
    GirlLove likes this.
  8. Star_dust

Star_dust Популарен член

Дали некој има искуство со користење на RXB complex?
    Ме интересира дали навистина помага.

9. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Здраво девојки. Јас пред три години извадив крајници бидејќи ми беа хронично отечени и ми правеа проблеми, но од кога ги извадив ми почнаа вистинските проблеми. Сите ми викаа извади ги, ке се спасиш, но ако ми верувате дека нема ден мене грлото да не ме боли. Многу често фаќам бактерии (стрептокока, стафилокока), цело време кашлам, суво ми е. Исто така имам проблем со алергии, па многу од докторите ми го поврзуваат проблемот дека ми е на алергиска база, но и покрај терапиите за алергии, мене проблемот со грлото не ми се решава. Ми треба совет, дали можеби некоја од вас има ваков проблем или пак препорака каде да одам на лекар повторно. Исто така сакам да прашам што мислите за др. Цекич, колку пари е преглед и што конкретно третира.

10. slimy

slimy Популарен член

Zdravo,
    Tie sto pijat redovno terapija za alergija sakam da mi kazat od koi se najdobri i najefikasni? jas imam so sinusite problem pred 10 godini gi operirav isto taka kronicen rinitis i alergija.Momentalno pikam sekoj den daselta ama nekako ne mi deluvst sega zasto prolet sekoj den non stop blokiran nos grlo me pece i kivam kaslam.Porano sum probal i letizen i lordes ama posledno samo Daselta.
    vie od koi dte najzadovni ?

11. ivanaaa23

ivanaaa23 Истакнат член

Истиот проблем ми се чини нема што не пробав со години се мачам. Сега последниве два месеци само инхалации со морска сол и ставам сало на чело со рендан рен за синусите а за алергија користам летизен. Искрено веќе се откажав се научив да живеам со проблемов нема спас само можиш да ги намалиш симптомите

slimy likes this.
  12. ivanaaa23

ivanaaa23 Истакнат член

Извадени ми се крајниците од мала, од една страна решаваш еден проблем нов се јавува, пола година мене грло ме боли ке прекини 4 5 дена и пак почнува се испитано никакви бактерии и пак боли. Јас лично пијам многу чаеви и лимони со прополис.

Darlingzz likes this.
  13. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Згадено ми е веќе од чаеви искрено... Не е можно да нема решение за ова ..

14. prominent

prominent Форумски идол

Од моливчето за очи е. Често ми се случуваше кога ги користев. Избегнувај да ги исцртуваш внатре, ако го правиш тоа.

GirlLove likes this.
  15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Да, од моливчето ми е.
    ГОРЕ го ставам на капакот.
    И еве веќе не се шминкам повеќе дена и ми исчезна

prominent likes this.
  16. Hshs

Hshs Активен член

Здраво дечки. Сакам да побарам помош тука бидејќи веќе не знам кај да се обратам можеби некоја од вас се среќавала со ваков или сличен проблем. Веќе подолго време имам проблем со кочење на нозете отежнато движење не се случува тоа нонстоп ама така од време на време и трае подолго време најчесто на сабајле ми се случува. Имам чувство дека ќе паднам не рамнотежа чувствувам. Бев на невролог и ништо посебно не ми кажа направив снимање на главата се беше добро, крвна слика се топ, скриен шеќер испитав супер, магнетна на кичма направив одлична испадна бев и на ортопед и таму се супер се што мислев дека треба направив. Ако имала некоја ваков проблем и се излечила ве молам пишете па може ќе го најдам чарето.

Осе likes this.
  17. Limpan

Limpan Истакнат член

Кога се чепкам на тилот/теме (незнам кој би бил соодветниот збор се надевам ќе ме разбере некој) имам блага главоболка,во последно време имам приметено често ми се дешава кога ќе се чепнам таму.
    Што би можело да значи тоа?

18. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Ме мавааат киселини по желудник и грло,испив 6литри вода џабе. Кога седам ништо не ми е, кога лежам ме печат. Вечерав кај 8, до тоа е?
    Што да праам?

19. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Ако ја носиш косата врзана стегната од тоа може те боли.

Limpan likes this.
  20. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Рефлукс. Пиј нешто од типот нолпаза и гастрогард и внимавај на исхраната.

edna_malecka and fana like this.