Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.478

Не, тој период бев под голем стрес и од тоа ми беше. После неколку дена се стабилизирав и не се чувствувам веќе вака.

2. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.270
    Лек за отечени нозе, кои што не се од умор, од работа и висење и сл. Туку здраствен проблем.
    Ацидиборици, листови зелка, гранулки за растварање, некои таблетки.. ништо не помага, ама баш ништо..

3. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.239
    Дали некој има правено гастроскопија поточно снимање на хранопровод во Ремедика, дали сте задоволни од докторите, сакаме да правеме снимање на хранопровод, а се работи за лице кое што претходно имаше рак на хранопровод па затоа ми е битно да биде доктор со искуство и знаење. Доколку сте имале позитивно искуство и со некој друг доктор од други приватни клиники слободно предложете ми.

4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.897
    Допаѓања:
    11.438
    Каде можам да купам квалитетен појас за грб за држење исправена положба, не од овие кинеските, доколку има онлајн уште подобро :)

5. princessp

princessp Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    1.428
    Здраво,на што може да асоцира болки во препони и во долен дел од стомак?на гинеколог бев не забележа ништо!а кога сум на работа на нозе стомак ми се дуе и имам болки исто и кога лежам имам болки како печење!

6. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Значи вака. Сите заби ми се во ред освен 6ките. Сите уредно пломбирани и средени. Немам никаков проблем, но отидов вчера на редовен преглед кај стоматолог и на десна горна 6ка имало проблем. Немам ниту болка ниту нелагодност, но стоматологот вели дека кај и да е пломбата ќе се распадне и забот ќе се искрши бидејќи многу пати е поправан. Реков во ред да ставиме коронка, ми рече не се нафаќал таков заб да го затвори бидејќи странично имало како топче некое кое е или гној или циста. Ми препорачува снимка да направам и да го вадиме забот. Е сега јас се мислам што да правам. Ако го извадам забот кои ми се опциите? Да ставам таму нешто да го пополнат? Не сакам да ми се изместат забите ако го извадам. А исто така да напоменам не ми се излезени 8ци. Па што ми е опција? Ако го извадам и го пополниме тој простор со коронка да не понатаму треба 8ците да ми ги вадат ? Зошто подобро е мислам расипани 6ки да вадам отколку здрави 8ци. Искрено не знам ни дали имам простор за 8ци и дали да чекам или да решавам проблем сега. Забот не ме боли ниту некој проблем ми прави, ама ете стоматологот ми вика немаш ќар од тој заб..

7. AraZaho

AraZaho Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    35
    Jas imam samo eden izvaden zab nikogas ne sum imala do sega zabobolka pa duri ni na toj zab koj go probuvavme da go spasume no nisto. Zabot ne bese veke bel tuku siv no nikako ne me bolese a dodeka go vadea se ronese... na toa mesto mi ostana prazno ne mi se spoi... sestra mi gi ima dvete dolni 6 izvadeno i se spoi se ubavo ko da nema izvaden zab i ne i se sozdade prostor okolu drugite zabi .... isto kako i ti i taa imase problemi so gnojno kese snimaj so go zabot gnojnite kesinja se stetni za zdravjeto... mozes ponataka da si napravis most megu dvata zabi ili samo ke si se spoi zavisi kaj kogo kako...

На buba4e89 и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  8. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.120
    Допаѓања:
    5.636
    Инфекција на уринарни патишта.
    Исто и брисеви можеш да си повториш.

На princessp и Lavender4 им се допаѓа ова.
  9. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.181
    Допаѓања:
    14.175
    Здраво
    Имам подолго време болка од левата страна на стомакот, на линија слепото црево. Гинеколошки е се проверено и е во ред, е сега некои доктори викаат кила можно да е, некои викаат неможе на тоа место да се појават кила. Дали некој се соочил со сличен проблем и дали можеби некој од вас има искуство со Интермед Арт за ехо на абдомен? Гледам на веб страната имаат некоја акција од 800 ден, па дали се исплати или да си барам друга ординација?

10. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    1.052
    20210507_010942.jpg

Дали знае некој што може да биде ова црно на ноктот ,малку ме боли а не сум била боса освен туш. Не можам да видам дали е трнка ама тоа е црното внатре е на ноктот средина..?

11. borisss

borisss Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Dali kaj nas se pravat testovi za SIBO?

Nekade procitav deka dr. Vasko Vasilevski vo Sistina bil dobar, dali nekoj ima iskustvo kaj nego za nervozni creva i slicno?

12. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    1.142
    Насабајле на вакви облачни чудни денови ми се врти, дури надолу кога гледам мислам дека ќе паднам. Не е секојдневно туку вака кога е времето како сабајле во 8 што беше. Дали е од низок притисок ради времево или, што би можело друго?

На Hortenzija му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lawlady

lawlady Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    150
    Колку пари се плаќа упат за хормони од гинеколог кој не ми е матичен?

14. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    15.097
    Ista sum vremevo vakvo me ubiva

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.657
    Допаѓања:
    202.174
    Моето искуство со него е позитивно. Максимално спремен и професионалец. Е сега, не конкретно за нервозни црева, ама пак за гастро проблем.
    Не знам сега како е, одамна требаше да оди во пензија.

16. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.966
    Допаѓања:
    4.846
    Ne mozhe d ati dade upat doktor koj ne ti e maticen na privatno kje treba da isoituvash.

17. Shalitra

Shalitra Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.982
    Дали може да ми препорачате добар доктор дијагностичар, кој прави цистоскопија со анестезија.

18. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.612
    Допаѓања:
    43.198
    Мене ми личи на удрено. Или од тесни обувки.

На Kikiccc му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ambrosia

Ambrosia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    1.799
    Дали може фамосан и бускопан да се земаат заедно? За гастритис матичниот ми препиша фамосан, ама ич не ми делуваат за време на болка, па пијам бускопан на своја рака.

20. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.966
    Допаѓања:
    4.846
    Може разчични лекови се. Ама ако не ти помага фамосан смени, земи нолпаза или еманера. И се знае исхраната да се внимава. Провери х.пилори да не имаш ако веќе не си.

На Ambrosia и fana им се допаѓа ова.