Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Да не со го стиснала прстот и ти се насобрало крв

2. AraZaho

AraZaho Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    35
    Da ne ti izrasnal noktot vo mesoto mene mi se slucuva toa ( najcesto na palecpt na nogata) koa poveeke ke go skratam noktot mi zarasnuva vo mesoto i gnoevi i bolki koi po cel mesec mi traat.... probaj iscisti go sama so allohol probaj da go izvleces toa delce dokolku e toa ...

На Kikiccc му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ambrosia

Ambrosia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    1.799
    Фала ти:)
    Немам хеликобактер. Ланзул ми делуваат добро, ама матичниов ми вика млада си неќам такви да ти давам. Не знам дали да почнам да си ги користам пак..

4. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.966
    Допаѓања:
    4.846
    Овие се понова генерација од ланзул. Пробај ги ако не си . Најнов е еманерата. Треба мн внимание со храната и ќе биде добро

На Ambrosia му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    1.052
    Не знам ,можеби од патиките..валда ќе помине

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    1.052
    Како да спадне температура веќе 4 дена има еден другар а на ренѓен нема ништо на градите ,два пати провери за ковид и немат ковид
    Само кашла многу , 4 дена има температура ...некој знае од што може да е толку и некој лек?

7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.549
    Допаѓања:
    114.273
    Кога веќе не е ковид, следно треба микробиологија да направи - дали се работи за бактерија.
    За температурата - наеднаш парацетамол и аналгин да се напие.

На Kikiccc му/ѝ се допаѓа ова.
  8. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    во две теми напишав ама не добив одговор, да пробам и тука можеби некоj што знае ќе види - како да направам доплер итно утре негде? имам можеби длабока венска тромбоза после патување со авион и итно морам да направам испитувања, а испаѓа нигде не работат :( Дали е можно?

9. Ana.Kir

Ana.Kir Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2019
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    259
    На што доплер?

И во Ремедика и во Систина прават и во недела

На KidA му/ѝ се допаѓа ова.
  10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.549
    Допаѓања:
    114.273
    Систина праша ?

11. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.120
    Допаѓања:
    5.636
    Оди на ургентен кардиологија.

12. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    на долни екстремитети.. денеска бев во ургентен таму ми испитаа само д димери и ми дадоа упат за кардиологија само за понеделник, а во приватните секаде на телефон ми рекоа само од понеделник :(

ногата ми е отечена целата, а крвта испадна добра.. ми препишаа клексани ама на не видено и со уредни д димери (210), и не знам што да правам. а имав автоимуна тромбоцитопенија во бременоста и општо имам низки тромбоцити (иако денес 200 (норма 150-450), ама да не си направам полошо?

13. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    прашав само по телефон, ќе пробам утре директно да отидам

14. Ana.Kir

Ana.Kir Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2019
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    259
    Немаш потреба да брзаш.можеш да почекаш до понеделник и на државно да си направиш доплер.продолжи си со клексанот посекако и денес, после доплерот ќе ти кажат дали и како понатаму.

15. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Девојки, пред околу 2 недели бев на лекар заради бактерии во мокрачата и ми препиша антибиотик. После 10 дена ми стана подобро немам веќе печење и болки во јајниците ама веќе 3 дена имам силна болка на левата страна под градата еве дури сега станав чекам да отворат во 8 во државна да одам на преглед оти е недела. Многу се плашам да не е нешто лошо да напоменам исто се осеќам кало зашеметена на моменти како да не сум тука... Плачам како луда оти што и да напишам на интернет ми излегува најлошо дека е

16. Ana.Kir

Ana.Kir Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2019
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    259
    Не читај интернет и не барај дијагнози.исплашена си сега и уште повеќе те стега под градата.ќе си отидеш на лекар и ќе ти кажат дека немаш ништо лошо.си се преплашила и од тоа те боли.напиј се бедоксин и магнезиум,веднаш ќе осетиш подобрување.

17. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    да, и да сакам и да неќам морам да чекам, во систина пак прашав рекоа немаат дежурен специјалист :(. ај барем ќе заштедам пари . не знам само дали да ги носам чорапите за компресија или подобро не? :/ дали некој имал и знае?

18. katica2001

katica2001 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    82
    Што може да е причина за висок шеќер во крвта освен јадењето благо. Правев тест пред извесно време на гладно и ми беше 7,5 но убедена сум дека е моментална ситуација. Пред 3 дена правев пак но бев јадена(мал тост и банана) и ми покажа 5.7. Дали е во ред со оглед на тоа што бев јадена, и што би можело да биде причина што ми покажа на минатиот 7.5 а до сега не сум имала такви проблеми .Поздрав :l:

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.657
    Допаѓања:
    202.173
    Слатко, леб и пецива, мрсно, млечни производи. Сето тоа може да биде причина за висок шеќер. Испитај гликолизиран хгб, за да видиш како ти се движел шеќерот во последните три месеци, и консултирај ендокринолог.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. katica2001

katica2001 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    82
    А дали е во ред шеќерот од 5,7 после јадење ? До сега сум немала ваков проблем физички сум активна не јадам многу благо и до сега секогаш шеќерот ми бил 4 но ете на тоа испитување покажа 7.5 што после на наредното испитување се воспостави дека не е толку високо. А и не бев спиена пред испитувањето кај што ми покажа 7.5 незнам и тоа дали има улога и јадев вечерта тестенини.. :?: