Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.657
    Допаѓања:
    202.173
    Би требало да е ок 5.7 после јадење, а 7.5 после 12 часа не е ок. Има улога што си јадела тестенини, секако. Ама 7.5 не е просечна вредност на гладно. Затоа испитај гликолизиран хгб, ќе ти ја прикаже вредноста на гликозата од последните три месеци. И ќе видиш дали има отстапување од нормалното или пак ова е некој исклучок.

На fana и katica2001 им се допаѓа ова.
  2. AraZaho

AraZaho Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    35
    Bese li na lekar Sto ispadna ? Mene mi se javuva ponekogas isto bolka tamu so lrvta se mi e vo najobar red pa me interesira so ti rekle ?

3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.329
    Допаѓања:
    18.505
    Веќе 3 недели на брадата ми игра некој нерв. Од тие што се активираат при плачење.
    Денес се разбудив со уште еден треперлив нерв кој ужасно ме нервира.
    Ме плаши да не е пост ковид ситуација, прележан пред 3м...дали да се обратам на некаков доктор,може ли да се смири?

4. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.966
    Допаѓања:
    4.846
    Пробај до б комплекс и магнезиум

5. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.096
    Има ли некој добар спреј за нос? Нешто пиприродно? Маж жи има проблем пред спиење му се затнува носот. До сега користеше капки ама нз колку е ок нон стоп да тера со капки.
    Докротите се као, онака прај што ќе праиш

6. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Осеќам мачнини во сомаков, мислам желуднк е.
    Шо да праам? Слабо вода пијам до тоа ли е?

7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.122
    Допаѓања:
    36.629
    Стрес да не е? Чај од нане можеш да се напиеш. И пиј вода 1,5-2 литра, тешко е да почнеш, после ќе ти стане навика, самото тело ќе ти бара вода.

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.122
    Допаѓања:
    36.629
    Денес ми се случи нешто многу чудно од нигде и никаде. Стоиме со маж ми в кујна и јас гледам како делови од стакло ситни во форма на баклава светеа сребрено и како се вртеа и жолто и мафтам со раката да не ми влезат во очи, му викам на маж ми ти не ги гледаш? И ме седна на стол, вода ми даде, а јас се убив од плачење од што не знам како испадна ова? Не ми беше лошо во моментот, ништо не ми беше, а светкиве беа ептен реални, многу беа и се вртеа хоризонтално додека се движеа нагоре.
    Ептен е глупост ама ете се случи и навистина би сакала да прашам за мислење, можеби се случило некому...

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.657
    Допаѓања:
    202.173
    Слаба циркулација имаш, може нагло си се исправила ако си земала нешто од земја. Ништо не ти е.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Мене ми се има случено ама со матни точки, не е страшно мислам.

11. AraZaho

AraZaho Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    35
    Neznam dali zboruvame za istoto mi se slucilo 3 pati kako blesok ... na vidnoto pole se pojavuva ko svetkanje na eden del od vidnoto pole vo razlicni boi na toa mesto ne gledas nisto osven toa ? Mi traese po pola saat i potoa doaga strasna migrena od koja stanuvam nesposobna ni tableti ne pomagaat samo odmor od 2 do 3 casa ....:(

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Ми се има случено од преголем стрес и притисок. И после тоа да се соочам со јака главоболка. Не е страшно,одмарај почесто.

На gjoker4e и AraZaho им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.657
    Допаѓања:
    202.173
    Тоа е т.н аура, се јавува пред мигрена. Ова што збори @gjoker4e е друго, на повеќето им се случило барем еднаш.

На Angie1432, gjoker4e и AraZaho им се допаѓа ова.
  14. luciamk

luciamk Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    38
    Zdravo
    Problemot sto go imam ne e opsti zdrastveni problemi no ne najdov slicna tema.Dali nekoj ima dijagnoza Acetabulumfraktura( skrsenica na karlica i kolk) da spodeli iskustva,kolku vreme posle operacija trae zazdravuvanjeto,znam deka e dolg period i potrebno e dosta fizioterapija,no ke mi bide od nadez dokolku slusnam i vasi mislenja iskustva.Da napomenam deka sum mlada i deka e sum uspesno operirana pred 3 nedeli
    Vi blagodaram

15. WannaBDreamer

WannaBDreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    176
    Здраво, можеби некој знае или има искуство со скршеница на петта метатарзална коска на стапало. Треба да ја вадам лонгетата деновиве, не ми кажаа ништо за физикална терапија, а искрено и заборавив да прашам.
    Дали има некои вежби што ќе ми помогнат, а можам да ги правам во домашни услови?

16. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    514
    Zdravo preporaka za dobar lekar ili urolog koj raboti so problematika urinarni infekcii?

17. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Имавме во комшии човек што си ја скрши петата и после можеби шест месеци сеуште накривнува да напоменам има 55 год и од некни го прашувам што е работата после толку време сеуште да накривнува и вика бетер бев... ако не ми дадеше докторот од радовиш домашни вежби да правам... со петата да претиска на креветот на страницата или на ѕид ептен додека да се измори исто така и прстите да ги мрда додека да се измори... на физикална не го пратиле немало потреба

На WannaBDreamer му/ѝ се допаѓа ова.
  18. WannaBDreamer

WannaBDreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    176
    Благодарам, баш ќе пробам со тие вежби иако не ми е петата скршена. Сега кога ја извадив лонгетата многу ми е страв да газам....ама мора по малку. Инаку да, процесот на заздравување зависи од возраста. Јас сум 35 па се надевам за некоја недела да застанам на нозе:)

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  19. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    9.158
    Дали Донат Мг водата ја има во Мк и каде?
    Имам проблеми со варење на храната, па ми ја препорачаа.

20. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.521
    Допаѓања:
    35.444
    Се соочила ли некоја со тапи болки во долен дел од стомак, предел материца и накај лев јајник, со тоа што при допир се осеќа тврдо топче?