Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.656
    Допаѓања:
    202.169
    Јас бев кај др Марица Павковиќ, ок е докторката. Немав нешто сериозен проблем, фала Богу, ама ми помогна.

На pdb123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Maki5123

Maki5123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2019
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    18
    Здраво, ми доцнеше 14 дена, бев на преглед имам циста на јајник 20х22 mm и поради тоа ми доцнела менструацијата, па ми препиша Ограметрил.
    Дали ќе може некој да сподели искуство со Оргаметрил? Дали може да имам некои последици од нив бидејќи се хормонски треба само 5 дена да ги земам по 2 апчиња на ден. Два дена имам болки во главата, вртоглавица искрено незнам дали е од нив или поради променливото време.

3. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.554
    Допаѓања:
    5.904
    Здраво
    зошто од кога почнавме со обиди за бебе мене менструацијата ми се ,,поремети,,
    покасно доаѓа,порано
    а не како што ми беше тпчнп на 28 ден?

фала

4. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.965
    Допаѓања:
    4.846
    Можеби од стрес и исчекување ти касни, опуштете се и правете бебе кога треба тогаш ќе биде.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ivanna23.

Ivanna23. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2019
    Пораки:
    518
    Допаѓања:
    1.020
    Девојки периодот имам многуу зголемен апетит, посебно благо многу ми се јади,а немам никаква физичка активност. Променив малку стил на живот легнувам порано и се будам во 8 наутро ама тоа не би требало да е причина, почнав да работам ама не физичка баш напротив повеќе од 8 саати сум на биро....Не знам од која причина би можело толку да ми се зголеми апетитот мислам дека ќе се направам 100 килограми ако продолжам вака, не сум во ПМС, јадам и по кратко време повторно сум гладна и тоа цревата си ги слушам, вода пијам по 3-4 литри...Не знам што да превземам, за таблети не сакам туку сакам на природен начин да го стабилизирам организмот, дали можеби причина е зголемен стрес што доаѓа со работата? Некој бил во ваква ситуација? Ако да, совет ве молам како да си помогнам:hug:

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.120
    Допаѓања:
    5.636
    Провери шеќер и тироидна. Секако дека стресот влијае на апетитот, кај некој го зголемува, кај други намалува. Пробај вметни некоја фиичка активност макар и пешачење.

На buba4e89 и Ivanna23. им се допаѓа ова.
  7. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    2.927

Јас сум мнооогу често во иста ситуација. Ама доаѓаат периоди кога поминува и тогаш драстично слабеам..

На Ivanna23. му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    514
    Dali nekoj go koristel solubitrat cajot i dali znaetevo koja apteka moze da se najde?

9. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    Обавезно шеќер да си провериш .

На Ivanna23. му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.386
    Допаѓања:
    20.711
    Веќе три дена што и да мирисам постојано осеќам еден гаден мирис. И додека јадам нешто, вкусот ми е чуден. Вчера земав да јадам нутела крем, вкусот ми беше многу чуден, значи не е како обичниот. Исто синоќа пиев и пиво и воопшто вкусот не ми беше добар. Што и да ставам во уста го осеќам тој мирис. Деновиве сум и болна, пијам апчиња да не е можеби од тоа? Значи ништо не можам да ставам во уста, гадно ми е се.

11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.688
    Допаѓања:
    39.784
    Можеби имаш корона, особено што спомна дека плус си болна.

На Alisa22 и Mrs.Precious им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Не е мит точно е. Сирење и риба не одат, ми се има случено. Мачно ми беше баш како што кажува членката.
    Не мора да значи дека е гастритис, може е само лошо варење мешање од храна во случајов риба и сирење.

13. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    На мало девојче после трансплантација на срце му требаат антибиотици и друг потрошен материјал. Исто така девојчето има само татко, ако може некој кој имал искуство со ова дури и кај постар пациент, да ми кажи што се им треба во болницата барем за 20тина дена да пратам и да помогнам....а за таткото ќе најдам нешто макар и постаро колку да преброди овие денови

14. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.386
    Допаѓања:
    20.711
    Помислив и на тоа ама не знам. :(

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.656
    Допаѓања:
    202.169
    Мит е. Најдобрите сосови за риба се на база на млеко.
    Во светот се верува дека ако јадеш риба и млечно ќе ти се појави витилиго, и тоа е демантирано.
    Митот дека не се комбинираат поради стомачни проблеми настанал во првата половина на 20 век, кога сеуште немало фрижидери, а рибата и млекото, (особено рибата) брзо се расипуваат и настанува труење со храна.
    Второ, треба да се избегнува таа комбинација во случај на јако изразени алергиски реакции.

Јас јадам риба доста често со млечен сос, од мала, сум јадела и таратур како предјадење, риба како главно јадење, никогаш сум немала проблем. И кај моите и сега не сум сретнала луѓе што имаат проблеми со мешање на овие намирници, што секако не значи дека ги нема. Не може да се генерализира дека риба и млечно не одат заедно врз основа на тоа што 2-3 луѓе имаат преосетлив желудник или алергија на некој протеин.

На anaja1, Estranged и Sesil им се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Не можеш да генерилизираш врз база на твоето искуство. Ниту пак на преосетлив желудник.
    Ако тебе ти е ок јади, ама да зборуваш дека е ок да се јади немој.

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.656
    Допаѓања:
    202.169
    Ама во ред е да се јаде. Тоа што некој има алергија или не може да толерира мешање на повеќе протеини не значи дека никој не треба да јаде таква комбинација.
    Оди кажи им на сите ресторани и хотели нека ја тргнат од менито рибата што ја служат со млечен сос.

Ти ја разбра поентата на напишаното, или само онака го прочита?

На anaja1, Celltica, Lavender4 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.688
    Допаѓања:
    39.784
    Па има веројатност, ама нема врска не е страшно, можеш да се тестираш има сега сигурно доволно термини.

На Mrs.Precious му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    135.720
    Мислењата каде што се расправате и тоа надвор од тема ви се избришани.
    @buba4e89 следен пат припази на речник. Ако некој има спротивно мислење од твоето, не значи дека не е во право. Патем мислење се брани со факти и аргументи, не со навреди и провоцирања.

На anaja1, Mrs.Precious, Tea678 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.327
    Допаѓања:
    18.505
    Пецкање под лева мишка со што да го поврзам,со крвни садови или лимфни жлезди? За каде да барам упат?
    Со години знаело да ме пецне еднаш два пати годишно,ама сега после прележан ковид е многу зачестено и ме загрижува...