Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Mr. Nobody

Mr. Nobody Нов член

Се зачлени на:
    27 јули 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Заборавив да напоменам дека системот им е блокиран за упат со приоритет.

2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.697
    Допаѓања:
    116.348
    Може да и од неубаво измиено овошје или зеленчук, неправилно измиена чаша, филџан во кафич.. лесно се пренесува. Земајте цедевита со сол малку внатре делува како електролит, и кока кола на собна темп голтка по голтка. Чај од маточина, медицински јаглен можете до 16 на ден.. И супа од петел.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.964
    Допаѓања:
    4.844
    Ако извештајот последен не е подтар од 1м без проблем ќе можеш. А ако е постар од 1м се е на волја на докторот во амбуланта....

На Mr. Nobody му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.179
    Допаѓања:
    22.036
    Мајка ми денес паднала надвор, акнала главата убаво над окото, имаше голем оток, направена снимка се е ок и препишана терапија.
    Но сега горе отокот намалува ама и помодре капакот од окото. Смее ли нешто да мачка и што?
    Дека е на око и не знам што смее.
    Видот е ок.
    Многу страшно ми делува, се преплашив. Како успеа така да се исчука еве не знам.
    На коленици па на глава. Уфф ќе си пукнам.
    @Alishan30 или некој било кој да знае?

5. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    518
    дајте препорака за хирург да ме види, имам оток и болки на едната страна од царскиот рез, пред месец дена сум породена па не знам кај да идам. Абдоминален хирург ли да барам, општ, појма немам

6. Laurynhill

Laurynhill Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    12
    Menstruacijata mi docni vekje 8 dena a ne sum bremena iznaprajv eden kup testovi i site se negativni. Se iznacitav na internet se i nemam nieden simptom za nisto, ni nekoj hormonalen imbalans, policisticni jajnici, nemam ni vaginalen iscedok, bukvalno nisto. Nikogas ova ne mi se slucilo. Ne znam sto bi bilo. Poznato e deka ako ti docni menstruacijata poveke od 7 dena vekje ne e normalno. Kaj mojot ginekolog imase mesto duri za edna nedela, pa do togas ke se iznacekam. Dali na nekoj od vas mu se slucilo vakvo nesto.

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.647
    Допаѓања:
    202.139
    Може циста имаш, не е ништо невообичаено. Ќе ти каже гинекологот.

8. Sara.Be

Sara.Be Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    143
    Здраво девојки, ми треба ваше мислење. Во неделата почна да ме боли стомакот и главата. Приквечерта добив пролив. Се напив линекс и не ми помина. Цела вечер имав пролив, а добив и температура. До другиот ден температурата ми стигна до 39. Истиот ден имав и повраќање и пролив. Вечерта кога вејќе немав што да повраќам почнав жолтило. Другиот ден немав ништо. Во средата пак ме фати стомакот и во аптека ми дадоа прашок против пролив и витамини, додаток во исхраната за да ми се смири стомакот. Се смирив овие два дена и денес пак почнав. Еве од сабајле ми се лоши, ми се повраќа, пролив имам, малку ќе ме зарежи стомакот и одам во вц, а немам многу измет. Кога одам во вц од анусот ми течи и бел секрет. Кај матичен ќе одам утре, за дотогаш ми треба ваше мислење. Што мислите, вирус е или? Стомачен вирус трај 2 дена, не олку долго. Фала ви.

9. Londrina

Londrina Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    51
    Провери за ковид-19

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Кажете нешто за синуси што да земам од аптека. Левата ноздра на носот ми е воспалена повеќе неголи десната и ми солзи левото око.
    Температура неам, грло не ме боли. Ставав Нозетал капки ама кивам од нив многу.

Плус сум на работа,овде климата на најјако е пуштена. :worried:

11. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.911
    Допаѓања:
    18.122
    Ништо. Мене ми помагаат топли облоги. Како перниче од стара маица или чорап наполнет со крупна морска сол и загран во микро. Ставаш на местото каде што те боли и додека се излади, после повтори постапка пак.

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Не ме боли,ми тече носот и очите ми солзат.

13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.536
    Допаѓања:
    114.204
    Алергија ти е штом очите ти солзат и носот ти тече. Лек за алергија напиј се.

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Да,земав вчера лекови. Фала ти.

15. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    904
    Допаѓања:
    5.277
    Како си сменила исхрана? Не верувам дека јадеш само природна храна, за дебелото црево да работи како што треба треба да јадеш најпросто речено, храна која расте од земја, ако сакаш пиши ми порака ќе ти дадам еден многу добар рецепт за работата на дебелото црево, покрај тоа најдобро е да јадеш сливи, јаболки, да ги исфрлиш кафето, алкохолот, да не јадеш тешка храна, избегнувај да јадеш животни во нив има 0 влакна, по правило дебелото црево треба да се празни онолку пати колку што јадеш во текот на денот, тоа што го внесуваме треба и да излезе од нас, ама тоа денес е случај 1 во 1000, со промена на некои навики можеш многу да направиш, на тебе останува, впрочем дебелото црево за било која друга болест и да имаш, прво тоа се чисти, можеш која сакаш болест да ја лечиш, со нечисто дебело црево можеш да се вртиш само во круг. Поз

На franca му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.737
    Допаѓања:
    9.263
    Од што може мускул да се здрвува и да предизвикува мали, неконстантни, но досадни болки? Дури малце и како отечен, ама не сум сигурна?

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Препорака за пробиотик после антибиотик? Пијам по два антибиока и ми ја исушија флората на интимата,ужасно ме пече. Ставав канестен маст но мислам нема многу да ми помогне.
    Ептен се јаки антибиотициве…скроз изумив дека можат проблем да ми направат.

18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.271
    Допаѓања:
    181.820
    Пробиотик се пие напоредно со антибиотик, на размак од 4 саати (пред-по).
    Ние обично пиеме Биопрон на Валмарк ама ако биднала беља вагиналети не ти бегаат @buba4e89 .
    Најарно да прашаш во аптека.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    a zosto ne pies so niv i b-complex ,mene i na sestra mi maticniot ni pisuva antibiotik sekogas i b-comlex ni prepisuva

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Затоа што во странство немаме матични и во аптека идеме,ни даваат тоа и толку е. За државно лекување се чека месец до термин.
    За б-комплекс конкретно ме тераат на јадење,пијам б6 ама не е тоа тоа.

@Biljarkata Да,ќе одам. Вчера доцна забележав,имам и добиено па најверојатно после него. За сега со канестенот ќе се дружам.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.