Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.885
    Допаѓања:
    11.425
    Тој центар за рамнотежа, дали детално е испитан, исто и ушите испитај, мајка ми пред неколку години поради тој центар за рамнотежа имаше вртоглавици и пиеше некои апчиња за месец време се среди.

2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.013
    Допаѓања:
    16.128
    Дали некој може да ми каже каква е оваа чудна модрица?

Никогаш ми се нема вака појавено.
    IMG_20210818_175312.jpg

3. day.dreamer

day.dreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    900
    Синот не сакајќи го удри маж ми во окото со пластично стапче. Мм се жали на болка, каде може да оди сега да го видат? Има ли некаде дежурен офтаматолог?

4. katica2001

katica2001 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    82
    Тешко, баш денеска баравме термин и единствено што успеавме беше приватно за утре. Евентуално да проба матичниот со приоритетен упат ќе си кажете каква е ситуацијата мислам може така.

5. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    15.097
    Momentalno sum vo Kalitea i dobiv alergija od sonce imam samo edno apce loratadin :( kazuvajte care ne se izdrzuva od peckanje i cesanje...

Последна измена: 18 август 2021
  6. Lady17

Lady17 Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    351
    Испиј го лоратадинот, се пие еднаш на ден. Исто и јас имам алергија на сонце. Ќе ти помине и само од себе за некој саат, ако состојбата се влоши побарај во аптека антихистаминска или кортико крема. Јас пред да отидам на плажа пијам лоратадин, се мачкам спф 50, седам цело време на сенка и пак излегува. Пробај да се заштитиш колку можеш.

На Hortenzija му/ѝ се допаѓа ова.
  7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.536
    Допаѓања:
    114.196
    Испиј го и утре ќе си купиш од таму.

На Hortenzija му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Ок, мене стварно не ми е јасно.

Вчера татко ми го снимаше срцето и му кажаа дека му е ослабено и ќе мора да вгради дефрибилатор или стент или да се лекува со апчиња, за третава опција не сум сигурна дека ќе биде.
    Стварно не ми е јасно.
    Води здрав живот, не пие алкохол, ракија и вино ептен ама ептен многу ретко, стрес не се сеќавам да имал скоро а умор, можеби тоа е главна причина..
    Не се пожалил на аритмија, стегање гради или слично.
    Нормално си терал до сега.

Некој со исто или слично искуство?
    Нз дали да побара второ мислење.

9. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    1.052
    Некој да ми пиши во порака оние кои имаа мака со блиската фамилија.
    Во врска за рак на плуќата

10. AraZaho

AraZaho Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    35
    Dali imal nekoj od vas ima iskustvo so zolta stolica.... ili nekoj da znae mozna pricina za toa ?

11. AraZaho

AraZaho Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    35
    Jas imav strasni kiselini vo bremenosta ama nisto ne piev istiot moment koa se porodiv ko nikogas da ne sum ja imala se vrativ na jadenjeto vo golema para istiod den :D

Deteto protiska na zeludnikot i ostanatite organi ke ponine se koa ke se porodis ... neka ti e so lesno :$

12. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Рано е да притиска 10гн сум, вакви промени имам само кога сум бремена. Иста ситуација во првата бременост, додуше и не толку, али ова сега е претеризам.

На AraZaho му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SaraTrajkova

SaraTrajkova Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    22
    Zdravo bev na odmor vo dojran (1-5), menstruacija imav od 8 do 13/14 mi zavrshi potoa na 15 otidov na 2 dena do dojran i vchera na 18ti pri brshenje zabelezhav krvarenje, denes koga se razbudiv imav isto kako mentruacija protekuvanje, no eve pomina cel den uloshkata mi e chista (no na brshinje ima pak kako kafeavo), dali nekomu mu se ima deseno toa?

14. AraZaho

AraZaho Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    35
    Isto mene so vtoroto katastrofalno me budese kiselina koja mi vleguvase vo pluka se budev u sok deka nemozam da zemam vozduh od kiselina ... ke pomine i mene mi pocna u vtorata bremenost uste u 4 mesec

15. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Се надевам има некој буден да ми одговори. Веќе 3 4 дена имам болка во ребрата не одма под гради туку подоле. Не е постојана туку знае да ме пецне, особено кога лежам. Кога сум била на систематски нели кога ти го гледаат телото секогаш ми викале дека треба да правам вежби, ради тоа што тој дел не ми е развиен, а истото ми го рекоа и кога бев на ехо на гради дека сум имала младалечки гради Имам 17ипол години ако тоа нешто значи.

16. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Се надевам има некој буден да ми одговори. Веќе 3 4 дена имам болка во ребрата не одма под гради туку подоле. Не е постојана туку знае да ме пецне, особено кога лежам. Кога сум била на систематски нели кога ти го гледаат телото секогаш ми викале дека треба да правам вежби, ради тоа што тој дел не ми е развиен, а истото ми го рекоа и кога бев на ехо на гради дека сум имала младалечки гради. Имам 17ипол години ако тоа нешто значи. Заборавив да напоменам дека сум здрвена, исто како што вежбаш а потоа кога ќе станеш се те боли

17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.729
    Допаѓања:
    80.032
    Појди кај матичниот, тој ќе те упати кај што треба за испитувања...

18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.885
    Допаѓања:
    11.425
    Овој стомачниот вирус до колку дена е пренослив? Брат ми се зарази од лице кое сметаше дека е оздравен, ден, два веќе ги немаше симптомите. Брат ми е веќе 3 дена со симптоми, само првиот му беше најлошо со дијареа и повраќање, сега е само малаксан ама се враќа во нормала полека. Симптомите му се јавија после еден ден од контактот со заболениот кој веќе и немаше симптоми :|
    Сега колку време треба да се пазиме од него?
    Ми е страв да не закачиме а е многу лесно пренослив, дури се изненадив колку бргу и лесно му се пренесе.
    @Alishan30 најверојатно и кај вас е полно со стомачен вирус, сите ординации од тоа се жалат периодов, па дали знаеш после колку време не се пренесува, т. е од првиот ден на симптомите ?
    Ти благодарам :f:

19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Овие што ги водам за 2-3 дена се средува се, нивните дома по 1-2 пројавија симптоми.
    За повеќе денови несум имала такво искуство

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.554
    Допаѓања:
    5.904
    Screenshot_20210821-171309_Chrome.jpg Имам тапа болка и одеднаш ко со нож да ме боцне. Стомакот ме боли на десната страна баш правецот како на сликата. Кај коската/колкот , се шири болката 2/3 цм. и тоа е се.
    Некогаш ме боли за време на секс, бев на гинеколог вели се е нормално. Општ лекар вели уште не е напад на слепо црево .

Каде да се обратам?