Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.431
    Допаѓања:
    12.932
    Во твојов случај, не знам кој е индикацијата за колоноскопија, но што и да е - нема срам за вакви работи! Се работи за здравје. Колку нешто побрзо се дијагностицира, толку е подобра прогнозата во однос на излекување.

Доколку сметаш дека моментално не е време да им соопштиш на фамилијата за интервенцијата, не им кажувај, измисли нешто…. или пак можеби подобро е ти убаво да има објасниш за што се работи, зошто ти е тоа потребно и сл пред да разберат од други. Како фамилија треба да ти пружат безусловна поддршка во вакви моменти на несигурност.

На WildMk и Lavender4 им се допаѓа ова.
  2. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    1.052
    20210901_172310.jpg
    Не знам што е ова и како може да го средам?

3. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.838
    Допаѓања:
    39.581
    Не, не мора во фамилија се да сезнае. Ќути си и бркај работа. Ако те прапаат директно, ти прашај ги за здравјена простата, потенција или колку секс редовен имаат.

На Angie1432 и WildMk им се допаѓа ова.
  4. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.962
    Допаѓања:
    4.844
    Molluscum contagiosum, вирусна инфекција. За третман со дерматолог консултаицја.

На Kikiccc му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mmacichka

mmacichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2015
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    355
    Здраво, дали ќе може да ми препорачате добар интернист за гастроскопија? Може и од приватните клиники бидејќи е итно :) Ви благодарам.

6. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    289
    Од што може да настане леукемија? Дали е наследно? Кои се ризик факторите за тоа?

7. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    904
    Допаѓања:
    5.277
    Од нездрав начин на живот, не природен начин на живот, закиселување на организмот, фактор ризици може да биде што јадеш, пиеш, како што кажав од неприроден начин на живот, на пример, јадење лешеви попознато како месо, рафинирана храна, па уште кога ќе додадеш вакцини и други отрови може да се едни од ризик факторите, седечки начин на живот, лежечки начин на живот, на кратко тело кое лежи и седи пропаѓа, наследно е само ако живееш на ист начин како некој близок, не здраво.

На Tih-ana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.410
    Допаѓања:
    171.780
    (facepalm)(facepalm)
    Јадење лешеви
    Седечки или лежечки начин на живот.

Добро е:sweat::sweat: што јас стоечки живеам:sweat::sweat:

На butterfly6223, edna_malecka, Waverly Raven и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    904
    Допаѓања:
    5.277
    Тешка е вистината ама тоа е, може,до утре да ме цитирате, факти нема да промените позз

10. Attomic15

Attomic15 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    245
    Веќе трет месец како ме боли стомакот доле десно кај јајникот и на средина. Болката се јавува веднаш по менструација и трае 7-10дена потоа како ништо да не било. Неможам да кажам и дека е болка туку како печење кое се зголемува при покрети и движења. Како кожата да ме жеже а не длабоко туку одма површински. Има 12 месеци како сум породена со царски рез и одам редовно на контроли и се е во ред од гинеколошки аспект. Некој помош?

11. Tory

Tory Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2019
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    54
    Mala pomos, dali znaete Kako moze da ispratam rezultati vo turcija ne e problem plakanje kako da kontaktiram so nekoja bolnica??? Itno e

12. Angel05

Angel05 Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    40
    Zdravo, veke nekolku Dena imam Bolki vo kicmata I dolniot del od stomakot, vo sreda imam termin za doktor no, sepak sakam da vidam iskustvo od nekoj dokolku go imal ovoj problem.

13. Marija24@

Marija24@ Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2021
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    9
    Здраво, крварење по менопауза ?
    Знам дека не е нормално крварење по менопаузата, но дали навистина е ризик/симптом за рак ? И тоа Обилни крварења, дали некој имал искуство ?

14. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.962
    Допаѓања:
    4.844
    Во најскоро време на гинеколог и да се прегледа вкаа на форум ние што можеме да кажеме? Рак е ? На обилно крварење по менопауза вие дома седите и чекате одговор од форум.

На Mantub му/ѝ се допаѓа ова.
  15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.884
    Допаѓања:
    11.423
    Под итно на доктор.

16. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    4.431
    Здраво, нова сум овдека па ми треба ваше мислење.
    Досега не сум имала генеколошки проблеми освен што пред месец ми открија дека имам циста на јајник.
    Правев ПАП, вчера добив резултат: - ПАП уреден, со дискретни витусни промени. Контрола ПАП по 6 месеци. Совет да се направи ХПВ типизација и микробиолошки брисеви. - тоа беше одговорот од генекологот.
    Притоа кога правев ПАП ми правеа и калпоскопија се беше во ред.
    Прашањето ми е дали некоја од вас имала вакво искуство?

17. Na.talia 24

Na.talia 24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    227
    Најдобро е гинеколошки детален преглед, сличен проблем имав во блиска фамилија и на крај испадна полип на матка. Ама дури ја убедиме да оди на гинеколог и да изврши детален преглед со пап и вагинално ехо поминаа 6 месеци. Затоа побрзо одете на постарата генерација уште им е табу тема одењето на гинеколог.

18. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Здраво.
    Вака сега, после 1ва доза на Фајзер, добив стомачен вирус кој траеше 5 дена. Испитувањата после тоа беа уредни. Мене почна да ме боли цел абдомен и грб од тогаш, скоро пред 2 месеци, па се до денес. Бев на гастроентеролог, ме гледаше на ехо, ништо ми даде смазматик и толку. После 2ра доза останав трудна, болките ги снемување периодично. Веќе сум 7ма недела, од претходната недела се појавија чудни болки во абдоменот, значи не долу ниско, проследени со гасови,грчеви, стегање и болки во бубрезите. Бев на доктор се воспостави дека имам инфекција на уринарни патишта и шансите да се од тоа болките биле 90%. Ве молам некоја да сподели сличен случај или да ми кажете кај да терам ќе излудам.
    Се извинувам на долгиот пост

19. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    4.431
    Инфекција на уринарни патишта најчесто се лечи со антибиотик, но пошто си бремена мораш да се консултираш со лекар .
    Сум имала неколку пати инфекција на уринарни патишта поради камен у бубрег. Секогаш сум барала прво да ме боцнат па потоа сум продолжувала со антибиотик, пошто јас сум имала грозница поради инфекција.
    вчера завршив со антибиотик поради инфекција :)
    Најдобро е да се консултираш со лекар.

20. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Да мила, знам, зимам веќе антибиотик. Јас сум со хроничен цистит многу добро знам колку се досадни сите бактерии и инфекции.
    Туку муабетот ми беше повеќе за болките, дека 300та филма си направив