Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.646
    Допаѓања:
    202.137
    Да, пред нецел месец правев вонредно ехо. А во мај регуларниот годишен преглед, со задолжителна мамографија со полни 40 години, вкупна цена беше 4200.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Zdravo. Skoro veke 2 meseci se macam so cudni bolki vo stomakot, zeludnikot, slabinite. Imam normalna stolica, nemam krv, nemam temperatura, osven jaki bolki vo abdomenot, pritoa locirani nasekade, ne mozam jasno i tocno da kazam kade boli. Napraven internisticki pregled, uredni rezultati so naod nervozno debelo crevo, isto i na gastroenterolog taa dijagnoza. Terapija prepisana linex forte 1 mesec i meteospasmyl nekolku denovi. Da napomenam deka sum bremena uste sum 1vo tromesecie. Ve molam za pomos, doktori, iskustva.

3. Iguanaboy

Iguanaboy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2017
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    59
    Здраво да прашам некој ако знае што би можело да биде ова што го чуствувам па скоро еден месец. Имам тапава болка претежно во горниот дел од десната нога, скоро и накај тестисот, но не на него. Тешко е да се лоцира. Болката се јавува скоро секој ден и де ја има де ја нема. Болка како да си се утепал од вежбање во теретана иако не сум вежбал долго време. Исто така ослабнав 5 кила, од 70 на 65 од мај навака, без да се трудам освен благо што престанав да јадам, а јадев многу. Ама друго се си јадам повеќе и од порано и никако да се поправам. Немам други симптоми и ми е страв да одам на доктор.

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.646
    Допаѓања:
    202.137
    Страв не страв, само на доктор може да ти кажат што може да биде. Оди кај матичниот лекар, види каде ќе те упати. Може кила да биде, може истегнат мускул, може излив во колкот од настинка, ангина и слично...

5. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.309
    Допаѓања:
    7.933
    Некој што ги разбира резултатите од крвна слика и урина да ми пише лп.

6. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.090
    Пред малку додека си ја масирав главата, забележав оток на главата, поточно долу каде што започнува увото, од десна страна имам оток со големина на орев, не осетив претходно никаква болка, сега кога го пипкам отокот ме пржи, а не се удрив на пример за оток да имам... Ќе одам утре кај матичната, ама сега ми е мисла, дали е нешто страшно?

7. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    8.708
    Ако е доле позади увото најверојатно е жлезда. Обично не боли, мене ме советуваа да не го пипкам. Ми се јавувало често на било каква инфекција ( по настинка, кога сум имала јачменче на окото и жлездата отеклувала). Ми имаат давано антибиотик кога била отечена, ми имаат речено и да ја игнорирам во зависност од причинителот.
    Мене последниот пат не ми се ни повлече скрос така си стои малце испакнато, важно е да не се зголемува.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.018
    Од кога се породив, цело тело од глава до пети ме чеша, лом се направив од чешање. Најлошо ми е на стапачата, буквално е јадеж, збудалувам. Дали е последица од пораѓајот, односно бременоста? Или е нешто кожно, можда во болница да имам фатено нешто? Вака на изглед нема црвенило или нафрланост, само мои рани од чешање.

9. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.962
    Допаѓања:
    4.844
    Да си провериш тиреоидна жлезда. И користи хидратантно млеко за тело да не ти е сува кожата па те чеша?

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.018
    Деновиве се мачкам со бебешконо масло со лаванда на Бекутан. Ај ќе се исконсултирам со матичната околу тироидната. Неиздржлив јадеж, уф.

11. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.962
    Допаѓања:
    4.844
    Не мрсно, хидратантно. Плус течности повеќе.

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    15.097
    Kazuvajte sovet me boli leva strana mislam deka e jajnik, bev na ginekolog dok vika se si e vo red jajnikot se izmestuva bidejki imam praveno dve operacii od toa bilo(ona vika taka) eho na abdomen dobro e se a mene koga ke me zaboli nemozam ni da dopraam ni da sedam.Ginekologov veli zimaj snimaj kicma da vidis od toa da ne e a maticna vika ne ti treba zracenje nemoze da e od kicma znaci nedava upat :worried:

13. benitabenita

benitabenita Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    21
    Zdravo imam problem so oteceno lice i oci istovremeno ocite me pecet i bolet pred mesec dena bev so kovid i uste nemozam da se oporavam imam ispieno 5 antibiotici 3 pancef sumamed i ko almacin plus 12 apcina ivermectin ve molam spodelete mislenje

14. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.299
    Допаѓања:
    33.607
    Кој ти препиша 5 дози антибиотик?! И зошто?

15. benitabenita

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    21
    Konsultacija so lekar maticen radi koronata imav pokacena sedimentacija bronhit

16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.299
    Допаѓања:
    33.607
    И матичен доктор ти препиша 5 дози антибиотик? Што ти вели истиот доктор за отоците?
    Што испитувања имаш направено?

17. benitabenita

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    21
    Da krvna slika crp dimeri i rengen na pluka posledna krvna slika mi bese na 23 avgust a ova so otokot na lice mie pred 1 nedela ama denes najpoce potecena kaj jabolknicite

18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.525
    Допаѓања:
    114.134
    Заблагодари се на господ што си жива.
    Напиј се лоратадин сега.

На Biljarkata, IRBBB и benitabenita им се допаѓа ова.
  19. benitabenita

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    21
    Fala ti mnogu da se napiv samo se plasam dane imam nekoja komplilacija

20. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Дечки, при џогирање го свиткав зглобот на ногата. Нешто да ми препорачате да земам за болкава?