Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.591
    Допаѓања:
    6.153
    Тахикардија.
    Паника те фана? Се исплаши нешто? Се вознемири? Цигари пушиш ..или што и да е ? Одмор доволно имаш ?

2. Melodi-Mel

Melodi-Mel Нов член

Се зачлени на:
    16 мај 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    Здраво,дедо ми има 2мозочни удари од пред 3години,од вчера повраќа и нема рамнотежа,говорот некогаш му е добар некогаш лош.Повикавме брза помош на 2пати рекоја дека нема знаци на мозочен удар и ништо повеќе,2та пати му ставија инекција од дијазепам и нешто плус.Дали некој знае некој со слични симптоми и што може да биде,матичната не работи денес?Фала ви однапред

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.100
    Ти паднал притисокот.

4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.728
    Допаѓања:
    80.024
    А да побараш број да и се јавиш на матичната? Да се консултираш барем, не сум доктор ама знам дека такви симптоми сериозно треба да се сфатат и третираат. Екг му направија?

5. Melodi-Mel

Melodi-Mel Нов член

Се зачлени на:
    16 мај 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    Се чувме со матичната сега рече за повраќањето лесна храна,а за останатото утре на нерволог.Не е шеќераш но е мерен шеќерот и е нормален,притисокот исто така.

6. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.038
    Допаѓања:
    14.526
    Недела ипол ми е лицето од десна страна, образ, нос, околу усна здрвено. Беше на периоди од денот, сегаа почна речиси цел ден да ми е така. И на мн кратки периоди почнува да трепери, осеќам и минимален оток. Матичната рече да испијам една доза неуровит и магнезиум бар 2 недели и да кажам резултати. Меѓутоа тоа ми е малце долго.
    Имам и мигрена па ме интересира дали некој со мигрена се соочил со истото? Знам дека следно ќе појдам на невролог секако, планирам неделава. Ме интересира тоа со мигрена :)
    *бев и на забар(има промена над 5ката канал или нез што беше точно) од истото место каде што почна болката....

7. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Луѓе, ако има некој вклучен да ми кажи што да правам, увото ме боли, цело ми е вцрвенето и жешко, солзи ми идат дури, од увото малку подоле имам и топче, ваљда жлездичка, утре ќе одам сабајле на лекар, да не знае некој што е работата и што да ставам на увото, капки немам.

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.100
    Чувар куќа

9. Skylar

Skylar Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2019
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    481
    Знаете ли некој ефикасен сируп за зголемување на апетит за возрасни?

10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.728
    Допаѓања:
    80.024
    Сируп не знам, но капки од прополис помагаат за тоа. Здрави се и добри за целиот организам, покрај подобрување на апетитот.

На Skylar му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.646
    Допаѓања:
    202.133
    Таблети со пивски квасец. Б комплекс витамините зголемуваат апетит.

12. Skylar

Skylar Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2019
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    481
    Пробав со пивски квасец нема некое подобрение.

13. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.038
    Допаѓања:
    14.526
    Има ли некој пиено неуробион и неуро форте заедно? Си го слушам неврологот, зимам но ме интересира зошто прв пат слушам вака :)

14. Attomic15

Attomic15 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    245
    Некое време имам болка под папокот малку на десно.. Болка имам на допир како печење, жарење и осетливо ми е местото, кога ќе облечам фармери, на кијање и кога кревам детето. Некогаш болката ја чувствувам како бодежи во препонот, позади на грбот над бутната десна коска и во карлизата. Крвна слика одлична без CRP и леукоцити покачени. Ултразвук уреден. Повремено имам гасови и мека столица но тоа го препишувам на стресот бидејќи секојдневно гуглам за симптоми и болести..

15. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    16.554
    Детален преглед на гастроентеролог и ќе се види што е причината.

16. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Епа вака дечкии, пред неколку дена десното уво ме болеше, после еден ден од тоги почнаа крајниците на допир да ме болат, а кога голтам не ме боли, немам ни температура. Доле десно како да ги наречам, џепчиња, каде се збира остаток од храна, е таму имам бело, пробав да го извадам со чепкалка за уши, но не успеав, таму многу ме боли и увото дури ме удира од тоа. Исто и под уво жлездичка ми отече, од десната страна исто. Како да ми стои нешто во грло дури не можам воздух да си земам како што треба. Од мала мака мачам со крајниците, гнојна ангина секоја 2ра недела имав. И со имунитетот сум лоша, нежна сум ептен... Од доктор ми е кажано дека крајниците не ми се за вадење, ама вака прв пат ми е, нит болка кога голтам, нит температура, а крајниците на допир, увото и таму каде се збираат остатоци ме боли, а пред тоа одма ангина фаќав.. Совет?

17. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    16.554
    A на доктор беше? Нека те прати матичниот на ОРЛ штом имаш и воспаление на увото за да ти препишат соодветна терапија. Антибиотик орално, капки за уво, испирање на грлото со бетадне е дел од терапијата, ама треба да те види доктор не може така.

18. Attomic15

Attomic15 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    245
    Се надевам немам нешто сериозно...

19. poppie

poppie Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    6.496
    Витамини од A-Z.

20. Perverzna€

Perverzna€ Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2018
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    75
    Луѓе помош, во пределот на интимата скоро до десната усна ми излезе бело топче тврдо на допир но безболно со тек на време приметив дека се зголемува почнав да се загрижувам. Некој со слично искуство?