Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.801
    Допаѓања:
    4.935
    @macencef отиди кај матичен доктор или на итна помош...не верувам дека ќе те одбијат.
    Можно е да ти се инфицирала раната. Обично ако има инфекција местото е црвено и има гној баш како што викаш ти. Ќе се среди, немој да се плашиш само отиди уште утре или итна или оддел кај што те оперирале, барај да те погледнат убаво.
    А колкава големина ти е резот? Јас имам околу 3-4 центиметри ама за 3 недели ми се зацели кожата, немаше ништо такво.

2. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Otidov kaj doktorot, edvaj ja pogledna i mi rece nema nisto. Znaci secena sum mn, edno 10tina santimi, stvarno ne svakam zosto tolkav rez. Za carski rez mislam ne secat tolku. Da, realno sum podebel coek i potesko zarastuva, jas ke baram privatno kozen ako za nedela ili dve ne se zatvori.

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.646
    Допаѓања:
    202.132
    Конец да не има? Не би требало да има проблеми, обично брзо зараснуваат тие рани. И 10 см да е, пак ќе зарасне, за царски се поголеми, па зараснуваат брзо.
    Ако имаш свивка на кожата на тоа место, може влажни цело време оти нема допир со воздух па не зараснува.
    Виоплекс спреј пробај, за рани е супер.

4. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.801
    Допаѓања:
    4.935
    @macencef за рана од операција треба да проверат да не имаш инфекција, стварно неубаво од негова страна што направил така.
    Annath убаво го спомна спрејот. Околу 400 денари е во аптека, и јас си ставав. Антибиотски спреј е и би требало да помогне. Ако ти е страв го даваат и на жени после царски рез, татко ми после операција за кила го користеше, и на мене исто многу ми помогна после операции.
    Ако уште ставаш гази извади ги за да дишат раните.

5. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Se znae kako e vo drzavno, ic ne im cue, za vakvi raboti na privaten site odat. Ova teci taka da moram so gaza da go pokrivam. I definitivno za nedela dve na kozen ke odam, ama privaten. Tolku od besplatnoto zdravstvo. Ke odat sigurno 3000 denari.

6. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    6.383
    Дали за снимање на клиника во Скопје, во државна на Радиологија, за мамографија и ехо на дојки, може со обичен упат од матичен или мора од специјалист?

7. Anastasia9228

Anastasia9228 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    544
    Napraviv pcr test i sum negativna. Ama sum nastinata me boli grloto i nosot mi e zatnat de ednata de drugata suplina. I nemam miris pa ni vkus dali e deka sum zatnata vo nosot ili sto e rabotava? Vkus vo smisla soleno kiselo imam se samo go nemam mirisot na jadenjeto.

8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    11.417
    Мирис се губи и од затнат нос.

На Anastasia9228 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.179
    Допаѓања:
    1.051
    Најверојатно обична настинка, земи септолете оние што се за шмукање и спреј за нос и пијај повеќе течности чај. Бар мене така ми помина.

На Anastasia9228 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Специјалист мора.Обично хирургија.

11. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Кога крварењето за време на менструацијата е опасно, абнормално??
    Добив вчера, прв ден скоро ништо како и секогаш. Втор и трет ден имам пообилно. Но вечерва имав обилно како никогаш досега. И извинете, истече, излезе како топка од крвавица парче поголемо од топче за пинг понг. Се случувало и друг пат да има парченца но ништо посебно. Се исплашив многу. Значи прочитав, информирана сум, ама кога човек на своја кожа не почуствувал не може точно да знае. Два пати потече пообилно така лесна светло црвена ретка крв и тоа темно парче. Лежам на трње, немам никакви болки, преддве недели правени брисеви и пап кои се чисти нема ништо паралелно со редовен преглед на ехо на гинеколог. Досега не сум имала ништо слично па не знам колку е нормално. Ве молам некој да ми каже колку често и колку обилно се смета за крварење? Во кој случај да реагирам?
    Фала

Едит: можно ли е од стрес ? Нервоза, стрес и преголем притисок претходните денови?

Последна измена: 16 октомври 2021
  12. Pepi17

Pepi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2017
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    138
    Што значат параметриве освен тоа дека има бактерија?

Прикачени фајлови:

13. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Update, imase konec vo ranata. Neizvaden. Zatoa i gnoj imase i se. Wtf! Denes duri mi izleze. Pochetokot na shienjeto ostanal vnatre. Dobro e sto barem organizmot go isfrli. E duri Sega ke mozi da zazdravi.

На WarriorAngel и Annath им се допаѓа ова.
  14. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Здраво веќе втор ден имам болки во десната страна од стомакот понекогаш дури и неподносливи. Болката се спушта дури и во матката како настинати јајници. Но во стомакот останува иста. Дали некој се нашол во слична ситуација ?

15. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    16.554
    Болката во стомакот не е за занемарување особено ако е интензивна и неподнослива. Може тука да погодувааме само од што е. Во најскоро време оди на доктор да се прегледаш.

16. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    8.721
    Девојки ве молам за помош.
    Денес испитував тироиден статус.
    Антитела за хашимото ми се 144. Иапитував во Биотек.
    Матичната која и сама има хашимоти ми рече дека нема потреба од терапија бидејки се сеуштр ниаки вреднстите.
    Само да пијам селен и да испитувам еднаш годишно.
    Што мислите?
    Да одам на второ мислење или не?
    Да испитам на друго место? Биотек добри се?
    Многу сум испаничена

17. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Не знам дали прашањето е за тука, ама дали знаете во која аптека ги има Оргаметрил апчињата? Препишани од лекар со препорака дека мора да се пијат, а во Зегин и другите аптеки во градот ги нема.

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.646
    Допаѓања:
    202.132
    Во Виола ги нема? Обично таму имаат лекови кои ги нема во други аптеки. И Ани Фарм во Капитол да видиш, и тие прилично снабдени ми личат.

19. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Znaci pak problemi, pak izleze konec od vnatre. Posle operacijata ova e vtor konec sto izleze od vnatre. Se raboti za slepo crevo, se somnevam na lekarska greska odnosno deka koncite del Ostanaa vnatre i organizmot gi vadi. Strav mi e potkozno da ne ima puknato, pa da odam na hirurgija pak. Eksik. Znaci na 2 septemvri me praeja operacija, eve 20ti oktomvri sme ne zatvora.da odam na kozno, ke me vratat kaj hirurgot. Ojdov kaj hirurgot na brzina me pogledna i rece nisto ne e. Otvorija ranata. Kako ne e nisto, me bolese. I posle izleze eden konec, Sega uste eden. I toa izlegva posle pesacenje, ne znam pojke sho da pram. Konec e, ist kako koga mi gi vadese koncite hirurgot. Nekoja ako imala iskustvo so zaostanati konci neka mi pisi lp

20. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Si bara da go tuzam, samo sto vo ovaa mocana drzava, ako go tuzis mozis samo da ne dobies i da se ispotrosis. Infekcija od koncite dobiv. Ete taka. Jas ovde ne sedam, na severniot pol ke ziveam ama ovde ne.