Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.646
    Допаѓања:
    202.132
    Јас од Зегин ја земам. Ми се допаѓа, бидејќи има ефект како кортико, а не е кортико (иначе само кортико креми ми го смируваа чешањето). Може долгорочно да се користи. Е сега, мирисот е малку неубав, ама проаѓа, оти ефектот е одличен. Не е баш ефтина, ама малку треба.

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.870
    Допаѓања:
    171.128
    Не знам кај да прашам од шо е глупо. Цел ден ми зуе уво. Од такт ме вади. Има начин да преќини? Толку ме нервира шо на штрек почнав да сум.

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.100
    Провери си притисок, ако имаш чувар куќа малку капни си.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    1.065
    Пред околу 2 месеци прележав мононуклеоза, е сега на моменти сеуште приметувам на десниот крајник како бели ресички, 2 пати досега ми се имаат појавено и се губат. Исто така крајниците често знаат малце да ми отечат, не премногу, и осеќам блага болка. Дали е можно да е последица од мононуклеозата, или си имам некој друг проблем со крајниците?
    Да напоменам дека и пред мононуклеозата си имав проблем со крајниците, малце ветре да дувне одма ми отекуваа, ама никогаш немам приметено гној или како овие гнојни ресички.

5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.518
    Допаѓања:
    114.059
    Оди на лекар. Можно е да не ти престане само.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.870
    Допаѓања:
    171.128
    Фала ви на двете. Ко шо сфатив можи ова и да е на стресна база. Ко видов то си испив терапијата и како се смирвам помалку зуе. Ако зуе пак ќе одам кај матичниот пошто само поиритирана ме прај и запаѓам во круг. :) :?:

7. Mxrx

Mxrx Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    147
    Dali mozhe cesanje na gradi, potocno na levata bradavica da se javi od pienje na kontracepcija

8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.007
    Допаѓања:
    16.111
    Уринокултира.
    Кој млаз се зема во чашката?

9. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    9.283
    Средниот е најдобро.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    2.383
    Фатив некој опасен вирус, не е корона, се тестирав, а башка и два пати ја прележав и се имам вакцинирано. Се цедам буквално цел ден од сите страни, дијареа, повраќање, нос тече по малку и плус добиено, да не заборавам кревам и тт, синоќа највисока 38. Толку лошо се осеќам што незнам кој пат да го фатам. Дали некој има закачено ваков вирус и колку дена ќе трае лудилово (facepalm)

11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    11.414
    Стомачен..
    Јас во февруари имав, и ме држеше 2,3 дена, првиот ден ми беше хорор :worried:
    Брат ми во август имаше, го држеше повеќе околу 4,5 дена, ама скоро недела дена беше малаксан.
    И стомачните веќе не се тоа што беа.
    Пред години фатиш стомачен, за еден ден те помине веќе вториот ден функционираш.
    Јас пиев алвоген многу ми помогна, јади некои грицки, секако не можеш друго, јас и кисело млеко јадев, ме освежи малце, супа од петел купечката што е, кока кола пиј голтка по голтка.

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    2.383
    Точно така, вирусиве се измутирани, и јас минатите години сум прележувала ама не вака, башка откако ја прележав короната првиот пат имам проблем со нервите, ми ги нападна вирусот нервите на рацете и нозете и ден денес имам проблеми. Секој вирус или настинка осеќам како струење некое… се надевам дека ќе помине што поскоро :whew:

13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    11.414
    Ќе помине секако, само многу е никакво, братучеди летото закачија вирус а претходно имаа корона, велат со короната полесно поминале отколку со стомачниот.
    Претходно ги имаше најмногу на лето, сега постојано си виреат и не можеш да се заштитиш.
    Јас од дома работам, ретко тогаш излегував и пак го закачив.

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    2.383
    Ова е ненормално време, 23 степени во месец ноември, не вируси, незнам што не ќе закачеме. Инаку исто и јас, дома сум постојано, само надвор на прошетки со децата, дружење со никој, близок контакт со некој во затворена просторија не сум имала, маска носам секаде и ете се разболив. Докторката ми рече дека на толку топло време може и во воздухот да го има вирусот, топло време идеално да ширење на вирусишта (facepalm)

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mia 21

Mia 21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    122
    Здраво. Имам премногу тежок период најтежок во животов. Пред некој ден пиев дизаепами два дена, па два дена со бедоксин бев и денес пак дизаепам. Главата ми пука, постојано сум изложена на стресни ситуации периодов и едвај издржувам. Инаку сум стабилна личност и позитивна. Што пиете вие и како се справувате? Дали смеам и магнезиум да се напијам затоа што стварно сум ептен вознемирена. Поздрав

16. Ineedyou1996

Ineedyou1996 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    62
    Probaj da najdesh nekoe drugo reshenie primer sport, pseacenje, tocak, film ili neshto shto bi mozhelo da te smiri.. jas go imav istiot problem nekogash znaev da izlezam so kola i da se vozam da slusham muzika mi dojde kako najubava terapija i posle nekoe vreme vekje mi e se polesno... ne e sekogash lekot vo apcinjata!

17. Mia 21

Mia 21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    122
    Не можам да излегувам чувам болен близок и не смее да се зарази од ковид. Освен во болница не одам нигде, па може затоа ми е вака. Ти благодарам за одговорот.

На Ineedyou1996 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.100
    Побарај во аптека магнезиум со витамин Б6 од 400мг. Се пијат еднаш дневно по оброк и многу е добро за нервите,смирува и релаксира.

На Mia 21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mia 21

Mia 21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    122
    Само што се напив, ти благодарам :*

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.781
    Допаѓања:
    16.554
    Слободно можеш да си земаш магнезиум и б6.

На Mia 21 му/ѝ се допаѓа ова.