Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.372
    Update> веќе 4 саати имам 37 константно, и се препотувам.И ме нервира носов ме чеша, и очи ми солзат.Се` ми се дешавало ама волку да се потам не.Жива вода сум
    шо да праам?
    Се туширав два пати и џабе.

2. Iguanaboy

Iguanaboy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2017
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    59
    Здраво, ми треба инто совет. Дедо ми има 80 години, и еве едно 3 до 4 недели скоро и да не јаде ич, сосем малку. Последниве 2 дена неможе ни да стане од кревет, по двајца луѓе го влечеме и пак ништо, неможеме ни до тоалет да го однесеме. Во шише мокри во кујна. Несакам ни да помислам но вака како што е уште неколку дена дали ќе издрижи. Пред 6 години беше во болница, едниот бубрег скроз му откажа, другиот малце работеше, па со привремена дијализа и 300 апчиња и операција го опоравија некако. Ама сега не ни збори, само ќе шепне еден збор. Не ни кажува што му е. Сакаме брза помош да му викнеме, ама он нејќе ни да чуе, одма мавта со раката во знак на не. Со денови го молиме. Вака ништо неможеме да му направиме, ама па он воопшто нејќе да слуше на за во болница, и викаме ако викнеме брза помош и недај боже таму му се случи нешто и он несакаше да оди, па ќе не јаде од внатре што како да сме го присилувале. Порано знам имаше и опција дома да дојдат лекари за инфузија или инекција нешто незнам, ама сега викаат само транспорт вршеле до болница. Ситуацијава не е ниту вака ниту така да правиме. Вие што викате, некој ако може да даде некоја корисна информација.

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.100
    Спреми се,биди силна.
    Таков беше и мојот дедо пред смртта.
    Човекот сака дома да си почине,да си премине не сака во сурови услови по болници.
    Многу ми е жал.

На Kikiccc и Feminka22 им се допаѓа ова.
  4. Iguanaboy

Iguanaboy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2017
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    59
    И мене ми е жал што си била во таква ситуација, прими сочуство.
    Те разбирам, но кога е во рацете на доктори повеќе надеж се има некако. Незнам

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.326
    Ако сакаш да си помирна и да знаеш дека не ти е корона тестирај се. :) Можеш и со брз тест од аптека.

6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.724
    Допаѓања:
    80.019
    Јас на твое место би повикала брза помош. Барем да го видат, може има нешто што може да се направи наместо да се остави така.

7. ivanaaa23

ivanaaa23 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    41
    Здраво, пијав терапија со нолпаза бидејќи имав проблем со алергија и ај да не е на некоја храна што ми создава киселини и на строга диета, но одкако ги прекинав после еден месец јас имам проблем со желудникот ме жежи ме боцка сите тестови се добри и немам бактерија.
    Незнам веќе што да правам едно лечиш друго се расипува

8. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.889
    Допаѓања:
    19.631
    вака уште летото забележав на вратот одпозади од десна страна топка, еднаш исчезна па се појави и е поголема, не е чир или акна, што може да биде?

9. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.051
    Баба ми не можеше да оди, ја носевме в болница и таму падна в кома на неколку сати и ја донесо ја дома и рекле бубрезите и се откажани и слабо со срцето и кога ја врати ја таа не можеше да збори нити да јаде ,едвај да пие а јазикот и е како да и се лупи кожата...и за некој сат почина..жал ми е биди спремна ,биди храбра.

Да го однесиш в болница не вреди ,ќе го извае ковид...

Твој избор. Со помин.

10. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    Може да биде запушена лојна жлезда-атером.

11. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.889
    Допаѓања:
    19.631
    не е со таков изглед, ова е внатрешно не ме боли

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.646
    Допаѓања:
    202.129
    Исто. Пиев нолпаза еден месец, си го уништив желудникот :( чаре не најдов, не ми помина, иако веќе три недели не пијам.

Лимфна жлезда. Кај увото ако е, на пример, може да се јави ако носиш обетки од материјал на кој си алергична. Реакција на некој инфект е, некогаш и болат.

13. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Имаш приватен интерниста од неуромедика што доаѓа до дома и прегледува, авицена доааѓат дома и прават лабараторија и домашна посета ( да спроведат што ќе препише интернистот и ја следат состојбата на пациентот). Вака направивме за дедо ми, татко ми имаше проблем, викнавме после домашна посета спроведе се, позитивно искуство имам некои 150 денари од ден земаат( мислам 150 ден беше) , со тоа што ти си купуваш што ќе препише интернистот.
    * бр од домашна посета 3064465 / 3061258
    Бр од неуромедика 02/313-33-13

патем домашна посета не доаѓа без извештај од специјалист, покажуваш листот и доаѓат и по два пато у ден ако треба венски нешто да се аплицира

14. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.889
    Допаѓања:
    19.631
    не е зад увото кај вратот е назад

15. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.081
    Дали постои доктор за јазик ? Или во тоа спаѓаат заболекари и отоларинголози ? Ќе го ставам и тука постот и во друга група за уво нос и грло. Имам проблем со јазикот веќе година и пол. Лани бев изложена на антибиотици на база на пеницилин бидеќи доев еднаш дневно, плус имав постопородилна депресија еден период и згора над се имав огромен стрес. Неможев ни да спијам ни да јадам. Антибиотиците ги земав затоа што имав проблем со грлово и имав зацртано дека имам рак дека 6 месеци ме болеше. На брисови излезе стрептокока. После негативни ми беа ама сеуште ме болеше. Во истиот тој период почнав проблем со јазикот да имам. Како наслага и како кругови ми се прават кои од време на време ме пржат. Од малечко кругче стануваат големи. Пробав со нистатин и дактарин,жалфија,сода бикарбона подолго време ама резултат нема. Брисеви направив можеби 5 пати во различни лабаратории за кандида ама е негативна. Во систина бев докторот ми рече дека вакви лезии давала и хеликобактери која јас ја имам позитовна ама нрможам да земам терапија. Докторите исто така ми велат дека тешко излегува брис на кандида од јазик. Исто така 1 месец направив диета не јадев ниакви млечни производи, никакви јаглехидрати, никакви шеќери ни од овошје и освем што ослабев 10 кила ништо друго не се деси. Терапија за кандида не земав во тоа време преку апчиња поради тоа што се обидувавме за второ бебе. Еве сега имам 5 месечно бебенце и дојам повторно. Да напоменам дека крвна слика правев секој месец ,буквално сите испитувања ми беа топ. Какво е вашето мислење и што би ме советувале ? И дали некаде мк има добар доктор што би ми помогнал ? Заболекарката ми рече дека и личи на географски јазик,едни доктори врлат кандида други велат не е тоа. Ќе ставам и слика . Ми е страв да не е нешто страшно како рак на јазик.

Прикачени фајлови:

16. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.960
    Допаѓања:
    4.841
    И мене ми личи на гоегравски јазик ми се има појавувано неколку оати и се повлекува само од себе

17. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.081
    Ама мене не ми се повлече веќе година и пол. Не знам веќе што да направам. Некогаш не ме боли, некогаш мн ме пржи. Некој ден ги нема некој ден премн на цел јазик...

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.646
    Допаѓања:
    202.129
    И таму може лимфна жлезда да биде, ама од која причина би се активирала, не би знаела да кажам. Прашај матичен лекар, види што ќе ти каже.

19. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.960
    Допаѓања:
    4.841
    Те разбирам не се повлекуваат промените скроз никогаш кај мене ама тегобите се повлекуваат еве моментално како изгледа немам тегоби. А понекогаш исто осеќам пржење IMG_20211112_150844.jpg

20. Iguanaboy

Iguanaboy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2017
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    59
    Дедо ми имал мозочен удар. Не ни помисливме на тоа и денес ни кажаа од брза помош кога го земаа. Свесен беше, ама воопшто не збори. Не знаеме колку дена поминале од мозочниот удар и уште пред 2 саати баба ми кажа дека го земале на снимање. Уште ми се нема јавено. Човекот има 80 години. Што мислите кои му се шансите?