Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Perverzna€

Perverzna€ Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2018
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    75
    Каква жлезда? Што треба да правам да се повлече?

2. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Хелп
    На левата страна на препонот пред еден месец дури се бричев напипав топче внатрешно големко беше и на надворешниот дел малку потемна боја од мојата боја на кожа како кафеавка и имаше на еден дел како гној ама не се приметуваше многу, значи мало беше. Сега еве топчето е помало, но бојата е малку потемна кафеавка и како модро имам, а на местото нс гнојот имам црвенко. Што може да е ова? А за болки на допир боли малку, и кога ја тегнам кожата на тој дел.

3. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    514
    Jas go imav istiot problem. Napraviv bezbroj ispituvanja. Na kraj so test mislam deka se vikase kalorijski test se pokaza narusuvanje na sistemot za ramnoteza. Bev na terapija poveke od edna godina. Uste si imam posledici ama e se vo granica na podnoslivo.

4. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Здраво. Најсоодветно ми е тука да напишам.
    Пред 5 месеци имав стомачен вирус со хронична дијареа 6 дена. После тоа започна тортурата. Болки во желудник,гасови,грчеви,болки во цел абдомен како со нож, болки во грб и половини...постојани,секојдневни. Притоа останав бремена веќе 4ти месец, па сеуште се борам со оваа. Лек немало. Интернисти,гастролози, гинеколози,матични, све поминав. Не смејам гастроскопија ниту колоноскопија да праам сега, како ќе издржам до 9ти ќе полудам психички.. Ме советуваа да пробам да тргнам глутен и лактоза да видиме. Цел нет го пребарав стварно не знам што чудо ќе да е.
    Ве молам со некое искуство. Очајно барам.

5. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.960
    Допаѓања:
    4.841
    Хеликобалтер пилори испита ли? Пробиотик дали конзумираш ? Каква ти е исхраната, освен што ти рекле глутен и лактоза да исфрлиш тоа го проба ли?

6. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    9.282
    Поткожно влакно

7. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Да, негативно ми е. Пијам пробиотик 4 месеци, ама веќе ќе го тргнам. Од денес почнав, утре ќе правам интолеранција на храна за сигурно. Инаку во бременоста можам само млечни, тесто,благо и овошје и зеленчук.
    Што мислиш ти?

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.826
    Допаѓања:
    3.167
    Дали секој прибиотик се пие два часа пред или после земање антибиотик?

9. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    2 часа после земање антибиотик

10. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.826
    Допаѓања:
    3.167
    Во аптека ми напишаа 1 во денот, исто пишува и на кутивката. За мултилак се работи, не знам како да ги пијам

11. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.960
    Допаѓања:
    4.841
    Истиот пробиотик ли го пиеш цело време? Како мислиш само тоа можеш? Месо не јадеш? Јајца?

12. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Го менував пробиотикот. Не јадам ни месо ни јајца од бременоста, имам заострен мирис и вкус кон одредена храна не можам да ги поднесам.

13. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    514
    Dali proveri urinokultura?

14. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Да.чиста е.

15. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    825
    Допаѓања:
    12.653
    Sto treba da pijam za da si go zajaknam imunitetot? Od vitamini C i D i sekako ovosje, cedeni sokovi... Drugo nesto?

16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.512
    Допаѓања:
    114.026
    Доволно е. Можеш евентуално и цинк.

На krofnicka27 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. benitabenita

benitabenita Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    21
    Veke 2 nedeli sum pospana celo vreme nekoj trnenja na racite imam tresenje isto i celo telo mi treperi i mnogu zaboravam i panika me facat ne izleguvam skoro ic od doma od koga se zaraziv od korona letoto avgustot i sve so strav sum sega

18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    11.413
    Анксиозност..
    Од претрпен страв, почни да излегуваш, бркај лоши мисли, ангажирај и раце и ум со нешто, макар алишта пери на рака, било што, што мислиш дека ќе ти одвлече внимание. Земај б6 и магнезиум, вежбај, доколку не можеш сама да се справиш посети психолог.
    Короната сите не измести со психа, ама мора како знаеме да се држиме макар и за сламка. Ќе бидеш добро :hug:
    Читај нешто позитивно, избриши се она што ти создава паника.
    Јас избришав се од портали и што пренесуваа за корона, болести и смрт, сега некој нешто кога збори се чувствувам како падната од марс, ама искрено не ме ни интересира.
    Ќе внимаваме што е до нас, растојание, без гужви, дезинфекција и витамини и тоа е. Некои работи не зависат само од нас.

На poppie, krofnicka27 и Matea94 им се допаѓа ова.
  19. Iguanaboy

Iguanaboy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2017
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    59
    Здраво, може здосадив но стварно ми е итно и цело време сум под стрес па пак морам да прашам во случај некој некогаш да имал вакво искуство или што познава некој што поминал низ ова да ми каже. Дедо ми во петокот вечерта го однесовме во државна болница (ама они сабота прв ден рачунаат). Двата бубрега му скоро целосно му се откажани и е на дијализа и со катета и со што уште не. Секој ден прашуваме како е што е, докториве викаат дека нема што да кажат за сигурно уште, изгледа рано било, ама нас на сите ни се чини векови дека поминале. Кажаа дека добро било што мокрел ама не ги исфрлал многу од отровите ама полн бил, па сеа со дијализа пробуваат неколку дена да го исчистат. Он бил како во полусвесна состојба и реагирал нешто кога ке го прашаат. Што мислите во кој правец би одела ситуацијава и колку според вас е можно да остани на интензивна нега?

20. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.011
    Допаѓања:
    14.468
    сама ќе се повлече.