Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.969
    Некој предлог за добар општ доктор во центар/кисела вода?

2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.326
    Допаѓања:
    18.504
    На каков проблем може да укажува пецкање под пазува, од долната страна на раката каде што е обележано на сликата а истовремено пецкање и во делот што е заокружен кај вратот?
    Бев два пати на ехо на дојка во периодов,од тој аспект се е уредно,имаше малку зголемени жлезди (веројатно поради прележан ковид).
    Но состојбава ми трае,5-6м а се јавува повремено. Не знам на каков лекар треба да се обратам? Можеби на кардиолог,ако имаат некаква врска крвните садови?:wasntme:
    Screenshot_20211120-141403_Chrome.jpg

3. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.724
    ,,Мочниот меур е дивертикулозно формиран према десна страна. ,,

Имам остра болка на тоа место на десната страна. А кога ја лоцирам болката гледам дека допирам на крајот од лузната од царски рез стар 11год,ако има некаква врска тоа.
    Совет добив еднаш годишно ехо да правам и толку .

Просто кажано деформисан ми е мочниот меур.И тоа бааги. Ниту знам зошто ниту од кога ... А болки имам на десната страна на неколку места,наводно од тоа ми биле болките,и нема што да се прави.

Некој со слично искуство :(

4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Фатив некој вирус од малиот и цела недела сум затната. Кашлав малку, понекогаш со шлајм ама со инхалација се среди. Носот никако не поминува. Не можам да дишам без оперил ама знам дека долго не можам да го употребувам. Еднаш дневно обавезно имам жолт секрет кога го чистам. Што можам да направам да ми помине, мака ми е веќе. Се тестирав два пати со брзите тестови, негативна сум.
    Докторке плс ако имаш време за одговор @Alishan30

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Брисеви да направиш, да не треба да се третира и со нешто друго.
    За затнат нос Септаназал подобро земи, и тој е до 7 дена.
    Диво оригано може и подолго, но најдобро причината да се открие, за да се третира.
    Крвна слика и црп, да знаеме дали е вирус, алергија или бактерја

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Ти благодарам :l:

7. Vanja84M

Vanja84M Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    8
    Не знам каде па ќе прашам овде. Далеку некој од вас има Рејнов синдром ? Кога температурите ке се спуштат под 10 степени студот ми ги "гори рацете". Ми помодруваат прстите отекуваат стануваат црвени осетливи болни кожата пука и се отвораат рани. Како се справувате, како си помагате.? Од година во година ми станува се потешко па споделете искуства. Ракавици не помагаат на минусни температури ништо не помага

8. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.960
    Допаѓања:
    4.841
    Си била ли на реуматолог?

9. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.889
    Допаѓања:
    19.631
    Потечени очи подолг период?? Очите ми се потечени скоро година и пол, и капаци и местото над капаците и ми се спуштени, некои велат заради сол што сум јадела ама не конзумирам многу, чаре за ова?

10. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.062
    Допаѓања:
    1.455
    Имам веќе 2 неделе неподносливо чешање, кај вратот на грбот и накај рацете. Нема ништо ,ниту осип,ниту мозолчиња,ниту неко други промени на кожата, а ме чеша ужасноо.
    Ноќеска у 2ипол се разбудив и ми идеше да си го откорнам вратот од што ме чешаше,дури се помодрев од чешање.
    Со што може да е поврзано? Исклучувам алергија и дерматолошки промени,зошто ќе се приметеа на кожата.

11. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.051
    Десната дојка ме боли внатрешно одвреме навреме како струја да мава па ќе прекини па некој пат пак ,не знам како да ви опишам а немам трвдо или топчесто... утре ќе видам на лекар
    Некој од вас девојки имате ли таква ситуација?

12. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.749
    Допаѓања:
    21.434
    Еве кај мене истото се случува, само во левата дојка. И тоа повремено.
    На самопрегледи не осеќам буквално ништо како што не треба, и онака имам мали гради па мислам да имаше нешто ќе почувствував.
    Превртив илјдата теми и исчитав милион коментари, и дојдов до заклучок дека нејверојатно е некое мускулче кое пецка, или жлезда. Ракот и тумурот не болат, од она што го прочитав дојдов до овој заклучок.
    Меѓутоа, голем хипохондрик сум и нема да сум мирна ако не ми го кажи ова лекар специјализиран за оваа област и затоа закажав преглед на ехо. Ако е се супер и испадни дека џабе сум се нервирала, мислам дека огромна тежина ќе ми падни.

На Kikiccc му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    И јас сум во иста ситуација како тебе. Последниве два месеци почесто за време на циклусот чувствувам исто кај левата дојка, ама сега овој период продолжи и после циклусот и некако повеќе ми се интензивира болката. Јас сакам прво да ја проверам работата со срцето сепак дека на лева страна е. Утре ќе правам екг на срцето, па ако не испадни ништо со тоа, тогаш и јас следно ќе одам на ехо. Цело време одложував и се тешев дека немам ништо, ама не можам вака да продолжам без да направам контроли.

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Ај уште малку да ти досаѓам :)
    Направив кс со црп, па ако можеш од ова да ми кажеш дали да одам на доктор или поминува веќе. Гледам нема големи отстапувања.

Screenshot_20211122_161559.jpg

Фала ти однапред.

15. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.749
    Допаѓања:
    21.434
    Видиш јас не сум размислила на таа варијанта дека можно е да има проблеми со срцето пошто нели, на лева страна е пецкањето.
    Ќе почекам да видам на ехо шо ќе ми кажат.

На Reina.Gitana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Не е лоша оваа крвна слика, мирни леукоцити и лесно зголемено црп, доколку дете е весело, јас не би дала овде терапија освен природни препарати

17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Ова е за мене :D Весела сум :P
    Не, шала на страна денеска сум доста подобра, вчера не можев да дишам кога ти пишав, ме фати паника без оперил. Значи да си земам витаминчиња. Фала премногу

18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    :D пад на концентрација, дете у памет и така сум ти пишала:Dсори, битно поентата ми беше таа

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    227
    Итно прашање, ќе бидам вечно благодарна ако некој ми помогне. :)

Настинав вчера. Немам никакви други симптоми освен што носот ми е растечен (некогаш знае малце да се подзатне али главно тече како водичка). Не сум во МК периодов, а имам важни средби неделава и ако не се средам, ќе треба да ги откажам. (не дека не можам да функционирам, али не е фер кон останатите, а и плус како што е сега ситуацијава со корона, сите дополнително се плашат така да не би било во ред).

Знам дека само од себе ќе си помине али прашањето ми е, дали има нешто што може да ме оправи за ден, два? :D
    Постојано пијам чаеви, се туширам со вруќа вода, пијам витамин Ц, што друго би можела да земам/направам? Без разлика дали е природен лек или неприроден. (Ако е од неприродните, не сакам да ми ја спушта температурата само..)

Последна измена: 22 ноември 2021
  20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    11.413
    Кај мене за растечен нос и настинка Далерон Колд ми се покажале како најефикасни.