Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    ај да си се пожалам и јас ..
    значи .. ме боли желудникот .. не ми ја вари храната .. црн измет .. болки при извршување на голема нужда ... гасови .. и нон-стоп као истоштена сум .. дајте некој совет .. не се трпи веќе .. само се разболувам .. само ме боли нешто .. а и во последно .. ме боли операцијата (слепо црево пред 5-6 години беше али уште осеќам болки) .. стварно незнам што ми е .. дајте некој совет ..

2. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.204
    Допаѓања:
    8.431
    Девојки .......многу ми мириса лошо здивот......а здрави ми се забчињата..... џвакам мастики ама пак ми мириса. :^)
    Што е проблемот ?

3. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    можно е да е до храната што ја јадеш .. :$

4. carina

carina Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    6

5. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    ја имам слушнато дека магдонос помага мн за лош здив

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  6. rakakva

rakakva Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    Леле луге со да правам више долго време во попладневните часови почнува главоболка и ме држи цел ден,а сето тоа е проследено со печење на очите.по цел ден сум ко утепана.Како за беља си напипав мало топче на грлото :((.не знам што да правам,а многу сум уплашенаЧ((((

7. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    11.808
    А во кој предел ти се јавува? На двете страни на главата, или на една? Пулсира или осеќаш затегнато само?

8. rakakva

rakakva Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    некогаш на едната,некогас надвете.Не ме стега,туку како да ми тежи.На слепоочниците ми се случува,а не на целата глава

9. daddys.princess

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    исти проблем имаше и другарка ми коа беше на лекар и кажаа дека треба да носи наочари,од коа ги стави наочарите немаше више главоболка :)

10. thinkerbell

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    11.808
    Најверојатно ти е од стрес или напнатост. Ако не помагаат стандардните кафетин, аналгин и сл пробај со диазепам од 3мг (секако не често).
    Топчето на вратот може и да не е поврзано со главоболката. Може се работи за жлездичка некоја.
    А и Дедис Принцес има право. Може е до видот, па ти се заморуваат очите побрзо

11. rakakva

rakakva Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    Можи и да е до тоа,оти и мене ми рекоа дека треба да носам очила ама многу мал диоптер некаде околу 0.50 на едното око.А и неа ја печеле очите?Онака како да ме жежат

12. rakakva

rakakva Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    А и ова да кажам,после спиење на ручек обавезно ми се јавува силна главоболка....има некој искуство со овој проблем?

13. daddys.princess

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    да да исто секој ден имаше главоболка некад дури и оите и се насолзуваа ,од коа ги стави очилата више не ја болеше и мозам да кажам дека воопшто не ја ни боли глава,само кога ке се напие мало више :lol:

На rakakva му/ѝ се допаѓа ова.
  14. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Да не ти паѓа притисокот ?

15. rakakva

rakakva Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    па да ти кажам цел живот имам притсок околе 100 со 60 ,а некогаш и понизок,али овој проблем ми се појави пред неолку месеци

16. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    За топчето не се секирај, сериозно. Ако си настината може да излезе жлезда. И кај бебиња се случува после некоја вироза или инфекција. Некогаш е резултат на бактериска инфекција (некој вид стрептокока). Во секој случај, ако не ти се повлече, појди на лекар, ќе ти даде антибиотик (ако се работи за бактерија). И може да си стои со месеци пред да се повлече.

p.s. Може и од заб расипан да се јави, така ми кажа мене лекарката.

17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Утре ќе ми дојде сестричката на гости :D Ама таа е малку болезникава, има проблеми со синусите, пред некој ден имала и напад на синусите па примала инекција. Е сега... восдухот во собата ни е премногу сув од парното, а од греалката уште повеќе. Како некако да го подобрам водзухот во собата, колку-толку да не и пречи на сестра ми, затоа што дури и на мене ми пречи премногу?

18. rakakva

rakakva Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    Завриј вода во поголем сад и остави нека испарува во собата :)

19. thinkerbell

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    11.808
    Ја нападнав темава :) .
    За да биде повлажен воздухот можеш да ставиш вода малку во некое саде и да врие тивко. Од пареата ќе е подобро. Ама ако си на парно само, со радијатори,незнам како би го извела ова.

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  20. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    имат специални овлажнувачи за воздух јас имам на работа 2.750 ден. но можеш и повремено да вриеш вода во помало тенџере и да ставаш некое етерично масло оа апотека пр.ментол исто порано пишев за ИЛ11 или за ИЛ 20 инфра црвена светилка !исто имам на работа за продавање пиши ми во пораки ке ти објаснам како се користат !

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.