Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.744
    Допаѓања:
    11.151
    имам 24 год ме интересира кога сум нервозна колку најмногу б комлекс можам да се напијам ги пијам 3 пати на ден ама некогаш не ми помогнат а несакам да пијам диазепами и нешто слично дали може да ми наштетат ако испијам едно две повеке фала ви :*

2. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    ви благодарам на сите .. бев на лекар .. и ми кажаа дека имам хеликобактер покачен . . а за тоа со столицата .. и со болките и крвта .. било од тврда столица .. мала раничка .. која ќе помине доколку јадам по кашеста храна :)

3. taci1

taci1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    65
    здраво. јас писувам за прв пат овде. имам еден проблем па ако некој мозе да ми одговори . некаде околу недала дена ме болат градите кога земам воздух(од над дојките нагоре до рамениците се сири болката)...млада особа сум имам 30 год.Многу се пласам да не имам некој недај бозе рак пу пу :worried:
    правено ми е екг не е срцето ...ако некој имал вакоф проблем нека ми одговори ..Поздрав и се цитаме :)

4. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Земај Бедоксин 3 пати дневно, тие се повеќе за смирување нервоза. Или пак земај Персен, на природна база, а многу добро делуваат.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Ми растат умнициве грозни цела вилица ме боли заедно со ушите. Има ли некое шаре за да ја ублажам болката и да не ме чешкаат толку ? :( Сите четири се одеднаш излезени.

6. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    знам за кантарионово масло ја,ако те боле мн земи некоја таблета за болка,
    мене коа ми растеа ја не сетив дека растат никаква болка немав

На Wild.Child му/ѝ се допаѓа ова.
  7. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Да не си преладена? Или имаш реума...не знам...ама најчесто се случува кога се преладен. ;)

Добро, јас не сфатив дека крвта доаѓа од урината, затоа така одговорив. :^)
    Иначе, секако дека уринирање крв воопшто не е наивна работа, иако знае и од преладен мочен меур да настане.

На feferona му/ѝ се допаѓа ова.
  8. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Ма провери бели дробови, отиди на едно диши-диши кај матичен :) . Пушач си? Ако си, ако менуваш цигари тоа се случува. Може да е и некој бронхитис, пнеумонија...
    Па успат направи и едно ехо на гради, не е рак не се плаши

9. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Ozzy ова е или воспаление на уринарните патишта или мене повеќе ми личи на камче во бубрегот,штом има и крв во урината и такви нагони без олеснување.А дали имаш болка кај половината нешто? ДА не се смирува? Да ти се лоши,да повраќаш? Подобро да одиш на лекар мој совет и едно ехо ако можат да ти направат или барем ипитување на мокрача.Земи еден спазмекс ако не можиш да издржиш и аналгин.

10. Marchesa

Marchesa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    965
    Девојки ве молам ако можете некако да ми помогнете.
    Татко ми минатата недела имаше операција на килата. Се беше добро додека пред некој ден не почна да му крвари раната. Му се јави на докторот што го оперираше го распраша зошто му е така и што би требало да направи и одговорот беше "Ништо не ти е, ќе помине само" :devil:
    А, сите знаеме дека кога некоја рана крвари долго нешто не е во ред...
    Има ли некоја од вас некое слично искуство? Што сте превземале? Фала ви многу :)

11. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Неколку саати ме боли пупакот.Згрбавена сум, ме боли кога се смеам или исправам.Не можам да се исправам убаво.Што може да е?

12. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Прв пат слушам да боли папокот :?: , ама знам на едно другарче му се одврзал папокот (не знам како осети) и беше кај некоја баба да го прави со `чаши` (со вакум) и му го заврзала демек... :)

На ceca-1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.382
    Допаѓања:
    17.582
    Мене ме боли десното око, црвено ми е у пм, изгледа од настинката и болките во грлото, што значи некој конјуктивитис вирусен и планирав да ставам прокулин капки ама тука ме снабдија со едни други до сега не сум ги користела а ги имаат навидум истите ефекти, станува збор за PRED FORTE (состав prednisolone acetate ophthalmic suspension,USP) 1% sterile, дали некој ги употребувал до сега?

ceca-1 кога те боли папокот наполни шише топла вода и стави го на стомак да ти се стопли, си настинала.

На ceca-1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.744
    Допаѓања:
    11.151
    нешто ме боде од левата страна долу кај јајникот а кога се притиснам на тоа место имам гасови што може да биде :( , а треба да добијам за десетина дена :worried: ,дали некој знае ???

15. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.761
    Не знам дали е баш за тука прашањево ама паника ме фаќа. Синоќа добив ужасна главоболка, ги извадив очилата и легнав да спијам, за кога отворив очи да видам дека видот ми е влошен. Со левото око не гледав апсолутно ич околу половина час. Ме фати паника, си лапнав диазепамче и легнав да спијам. Од кога станав ме боли ужасно левата страна од главава и окото го чувствувам тешко, ми тежи ужасно. Ми се вратил видот, но боли. На лекар ќе одам утре, но дај смирете ме што може да биде.

16. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Марамке, мигрена е, знам дека на член од мојата фамилија ова му се има случено,така да,мислам не е многу сериозно.

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Оваа глупава настинка :devil: ми тече носот (мислам мрсулки од носот :lol: ) и кивам. Ми е страв да не се разболам повеќе... кажете како побрзо ова да се спречи отколку да се лечи :lol: пијам чајче мед, лимон ама мислам дека не помага баш... :worried:

18. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Фервекс, кафетин колд. И мноооооооогу лимон.

19. feferona

feferona Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    94
    Пробај инхалација, зоври 300 мл. вода со пола кафено лажиче сол, вдишувај 10 минути, истиот процес, повтори го на 4 часа ( по инхалацијата не излегувај на ладно барем пола час).
    Наутро пред доручек една кафена лажичка мед и пола лимонче ( го зајакнува имунитетот- стар рецепт :D ) , пиј многу течности, топли супи и по некој фервекс.

1. Прехлада ( чајчиња од брусница и уве микс, топли облоги, посе туширање не излегувај одма, исушисе убаво, па излези);
    2. Овулација;
    3. Полни црева;
    4. Ако продолжи болката повеќе од 3-4 дена, кај чичко доктор, позз.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  20. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    За што служат таблетите Риталин ? и цена ако може :)