Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    2.236
    Хелико испадна негативна, докторката мислеше дека магично ми поминал желудникот. Едвај апчиња ми препиша на приватно..

За Тироидна ме испратија највеќе ради тахикардиите, али читајќи тука коментари си се замислив и од претходните к.слики урина..

2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    36.387
    Не знам што може да ми биде
    Ослабев нагло за многу кратко време
    Цело време ми се пие вода
    Усните ми се суви испукани
    Кожата на рацете и лицето испукана
    Немам сила, немам енергија
    Главата ме боли со денови
    Сабајле кога ќе станам ми се врти, ми се тресе телото, како сенка се движам
    И вака ми е после корона
    Од кај треба да почнам до испитувања и што може да ми е?

3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.434
    Допаѓања:
    113.566
    Висок шеќер.

На Anie93, gjoker4e и Lavender4 им се допаѓа ова.
  4. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.036
    Допаѓања:
    14.510
    Некој што користел fastum gel i sinedol, да ми каже од што сте биле позадоволни? Користев ice power, фастум моментално и ништо...
    Па се мислам дали да земам и sinedol да пробам

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.609
    Допаѓања:
    201.941
    Провери шеќер и тироидни хормони.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Мисија

Мисија Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    31
    Дали се испитува интолеранција на храна државно?

7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.811
    Допаѓања:
    11.281
    Јас редовно користам фастум гел кога имам болка во мускулите, мене многу ми помага, секогаш го имам дома.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Сношти за ручек јадев ориз кој не беше баш добар некако тврд, ваљда не го испеков доволно. Имав похована соја ко додаток и после ова некаде околу сат време почна да ме боли желудникот,не можев да дишам и се посомневав дека не се сварила храната и се напив две јагленчиња. Ми олесна малку но после два часа повторно почна да ме боли по што испив уште едно јагленче да ме држи додека стигнам дома. Едвај се довлечкав дома,во автобус се виткав од болки. Дома земав nolpaza апче,содабикарбона и чај од нане ми олесна,но ноќеска во 4 часот ме фатија јаки болки. Сабајле на гладно пак испив nolpaza и цел ден ме држеше со минимални болки, но работата сега е што не можам да спознаам дали ми се јаде или имам болки. Проблем е што се јаки на интервал од 1 секунда и престануваат. Прашањето ми е што е ова всушност уствари и што да земам да си олеснам трајно?

9. Mkd1

Mkd1 Нов член

Се зачлени на:
    19 декември 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ako ima urolog tuka neka pise da prasam nesto

10. malinnnnnna

malinnnnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    18
    Zdravo,

Mozebi prethodno imalo diskusija na tema.
    Dali na nekoj dosega mu se slucilo edno po drugo bolka vo grloto, pa tecenje nos, pa gnojna angina, pa posle kovid i eve posle kovidot nosot uste mi se zatnuva pusta , a grlovo mi e pao osetlivo i tera na suva kaslica. Od pola dekemvri navamu ne mozam da se opravam. Nema bakterija vo grlo, proveriv.

Fala vi!

11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.811
    Допаѓања:
    11.281
    Со синуси како си? Имаш прегледувано? Доктор за уво, нос и грло да те прегледа. Јас 3 недели мака мачев, матичната со витамини ме лечеше кои и пред тоа си ги пиев, на своја рака отидов да ме прегледа доктор за уво, нос и грло, и бев бааги запушена посебно од десна страна со ужасни болки во грло, глава, уво.

12. vesd

vesd Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Здраво на сите!Имам едно прашање: Мајка ми е на возраст од 64 години, деновиве и дијагностицираа спуштена матка и гинекологот и предлага,не веднаш,меѓутоа до лето да ја опериса,односно извади. Би сакала да слушнам ваши искуства и мислење околу тоа, некаде пишуваше дека кај помлади се средува со лекарства и вежби,но штом и рече докторот за операција,најверојатно е тоа најдобрата опција,да напоменам мајка ми има покачен крвен притисок кој го регулира со апчиња.Исто и предложи да се опериса во државна болница во Скопје, па сакам да прашам што мислите околу тоа каде е најдобро и кај кој доктор од искуство. Ви благодарам однапред за одговорите!

13. malinnnnnna

malinnnnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    18

Ne nemam bolki, znam koga e od sinusi sum.imala, ovoj pat ne ke da e toa. :/

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    182
    Dali nekoj imal Streptokoka B (Streptococcus agalactiae), i kako ja izlecil ?

15. Mama993

Mama993 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2019
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    558
    Здраво на сите :hai:
    Имам проблем незнам каде да се обратам па ве молам за совет дали некој имал слично искуство.
    Многу заборавам,постојано сум расеана и дома и на работа. Дома ставам кафе да се вари,одам до тоалет кафето истекло,на работа веќе незнам ни на кого сум дала профактура,фактура,понуда,обемна е работата и со многу клиенти во текот на денот комуницирам и во меморија помешани ми се сите клиенти кој што барал. Сите заби ме болат,бев на забар и ми вели немам ни еден расипан заб и ме праша дали тоа обично сабајле ме фаќаат болки реков да и забарот вели кога спиеме телото рбетот ни одмараат но мозокот постојано ни работи па кога имаме стресни ситуации се случува во спиење да ги стискаме забите па сабајле да не болат. Под стрес сум веќе извесен период дома со кавги,на раб на развод но тоа не ме загрижува толку, што и да е ќе пројде... Ме загрижува тоа што заборавам,и што немам концентрација,зботувам со некого и на среде муабет се загледувам во личноста што ми збори и се исклучувам,личноста спроти мене слика има тон нема,се замислувам незнам ни на што мислам... Како да си помогнам има ли нешто што би можела да пијам на природна база,или да ми препорачате лице од типот психијатар? Мислам дека не сум во депресија ниту сум анксиозна.

16. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    9.321
    Има прстени кои се ставаат за поткревање, ама зависи од случајот, некаде каде не може да се стави прстен треба да се оперира. Чест проблем кај жените на таа возраст. Во државна гинеколог-уролог има двајца или тројца специјалисти, проф.антовска, Дабески и уште некој кој има. Во приватните нема таков специјалист и обично присуствуваат двајца доктори, гинеколог и уролог.

На vesd му/ѝ се допаѓа ова.
  17. vesd

vesd Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Благодарам на одговорот:)

18. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.773
    Допаѓања:
    16.527
    Добредојде во клубот. Според ова што го кажуваш најверојатно се работи за хроничен гастритис. Ако евентуално си под стрес, во некој стресен период или пак може да е индуциран и од хеликобактер. Штом ти помага нолпаза земај неколку дена континуирано додека не се смири, наутро пола час пред јадење. Чојот од нане, не од филтер кисички туку од билки многу ќе ти помогне и чај од кантарјон. Смирува и чај од камилица, но не е конкретно за желудични тегоби. Треба да обрнеш внимание на исхраната, да исклучиш кофеин, цитрусно овошје, консумирај ја храната обарена, печена, незачинета. Чувството на силен глад, како болка е типично за гастритис.

Последна измена: 9 март 2022
    На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Не сум под стрес, ниту хелокобактер имав. Едноставно се случи. Фала ти,ќе се испитам.

20. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.773
    Допаѓања:
    16.527
    Да не си пиела лекови, како апирин, ибупрофен, нестероидни антиинфламаторни лекови?? Има некој тригер, може и храна да е.