Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.607
    Допаѓања:
    201.939
    Imam ispitano mi vikat od nervoza od stres i sto sum cuvstvitelna mnogu, ti kako otkri od sto ti se kacuvalo ?[/QUOTE]

Ако ти рекле дека е на нервна база, ако немаш физичка причина за покачен крвен притисок, тогаш, би требало да ти дадат нешто за смирување.

2. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.229
    Допаѓања:
    8.770
    Декса многу се чека, може и со месеци, пола година. Упатот не може матичната да ти го даде, мора специјалист. Мене ме прати со упат во центарот за рехабилитација во Козле и чекав некои 4-5 месеци за термин. Ама не ми беше итно. Знам дека и во Мајчин дом прават испитувања за остеопороза преку фонд, ама се државно многу се чека каде и да одиш.

3. wildqueen

wildqueen Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    417
    Некој да препорача добар офталмолог.

На resenska му/ѝ се допаѓа ова.
  4. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    14.497
    Vojna bolnica 8 septemvri doktor Galina Dimitrova i doktor Dragan Andonovski ubedlivo najdobri, so upat od maticen pozz

На wildqueen му/ѝ се допаѓа ова.
  5. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    14.497
    Da ne znate slucajno za kolku vreme se gotovi rezultati od urino kultura?

6. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    812
    Допаѓања:
    2.316
    За 2 дена ако имаш бактерија, ако не порасне ништо мислам и порано ги праќаат

На resenska му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    Здраво :hai:
    Имам болка во рамото назад и напред на градата (десна страна) цело време имам како жештина во градата од страна и многу ми е по осетлива таа града другава ми е нормална.. Исто ми беше и пред неколку месеци бев на доктор правев ехо на дојки беше во ред се...страв ме фаќа и како под мишка да ме пржи.. Воедно како кожата да ме боли да ме пржи и градата е многу осетлива и ми жежи тој дел.. 26г имам :?:

8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.434
    Допаѓања:
    113.565
    Да не имаш бебче?

9. _feminka_

_feminka_ Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2021
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    46
    @mother_nature болките и жежењето во градите може да биде хормонски.

Последна измена: 14 март 2022
    На mother_nature му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mother_nature

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    Година и 8 месеци имам, ама не го доев воопшто имам вовлечени брадавици и воопшто не цицаше па пиев тогаш терапија за млекото да го прекинам.

Да напоменам имав и спонтан абортус ноември.. Ама знам и лани ваков проблем ми се јави еден период на истата града..

Последна измена: 14 март 2022
    На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.434
    Допаѓања:
    113.565
    Да провериш да не си бремена пак :$
    Иако првото бебе не цицало, млеко во градите имало како да ќе цица.
    Моето беше на комбинирана исхрана до пет месеци и сега пак бремена сум и жештина имам во градите.

На mother_nature и mira.mira им се допаѓа ова.
  12. mother_nature

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    Не сум, 100% сигурно :D

13. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.547
    Допаѓања:
    9.282
    Наеднаш ми се појави болка под градите од десна страна но повеќе накај средина. Немам никаква повреда претходно.
    Прво беше поголема болката не можев да спијам на грб и стомак, сега не е толку, ама чуствувам како пецкање и болка на допир.

Дали е дијафрагмата или нешто друго?

14. Alfina

Alfina Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2022
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Мајка ми има еден голем проблем со здравјето. Не може воопшто да спие, да заспие има несоница веќе бројни години по ред, мозокот и е нон-стоп буден, пие разни лекови за спиење не се знае што ли не пробала, секоја вечер е приморана да пие по 4-5 вида на апчиња луната, дијазепам. мелатонини секакви, б-комплекси, за да малку ја опуштат да има мирна ноќ, но ниту една таблета не и делува, нема ефект, и велам да престане да ги пие бидејќи знам дека таблетите за спиење се штетни по здравјето кога се земаат долго време, но не ме слуша и не престанува бидејќи е зависна од нив. Беше и на неколку психијатри, невролози на државно, но само и препишуваат лекови од кои нема никакво подобрување, и само ја влошуваат состојбата. Со тоа што не може да спие, мајка ми нема енергија да работи, да прави било што, многу е исцрпена, ја боли главата, во последно време многу ја стегаат градите и осеќа болки на срцето, меморијата и е ослабната, заборава често некои работи. По карактер е стресна и нервозна личност, што се нервира за многу ситници и за други луѓе кои прават грешки и имаат згрешено во животот, и многу често се навраќа во минатото и ги спомнува лошите моменти на нашата фамилија. Во минатото многу се има секирано и си ставаше се на душа. И се тоа со години доведе до ова. Има 49 години.

Луѓе помогнете ми, кое е решението за мајка ми, кажете совет, некој да сподели искуство слично или исто, кај кој доктори да се оди, клиники. болници без разлика дали државно или приватно или во странство. Дали има ефект ако прави духовно исцелување. Некој што има познавање околу проблемот(болеста) или го изучува ова го молам нека сподели, или знаете некој луѓе што го препробиле ова, некои ваши блиски, роднини, пријатели.

15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.363
    Нека дува.Не се зезам.Трава пред спиење.Малку, нека разговара со доктор за ова.Знам како е кога ти е нонстоп буден мозокот, мојов не знаеш како врти, ко расипана плоча е.
    И пиши на југуб Relaxing music има едни со водопади е.Нека затемни сѐ и нек го слуша може ќе заспие.
    Нека си смислува приказни.Ја така правам, затворам очите и почнувам да си креирам приказна и си заспивам.
    Медитација нека проба

На wildqueen и Alfina им се допаѓа ова.
  16. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    365
    Ве молам пишете ако некој имал слично искуство , ова е втор пат во рок од 5 год како чуствувам забрзано чукање на срцето, патам од низок притисок еднаш осетив такво нешто кога пиев кафе, овој пат утрово кога нагло станав, можно ли е да е од тоа? Не сум имала проблеми со срце до сега....

17. Anastasia9228

Anastasia9228 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    543
    Денес требаше да добијам, но немам никаков знак дека ќе добијам не ме болат градите ништо. Од што би можело вака? Односи само со кондом ништо не се има случено...

18. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.773
    Допаѓања:
    16.527
    Може да е од кафето.

19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.363
    И мене некогаш не ме болат градите.Не се секирај.Обично ме болат 7 дена пред добивање, и ми тежат.Некогаш ништо.Дури и се допирам за да осетам дека ме болат и ништо, и после оп добиено.Ќе добиеш не се стресирај, да не не добиеш ради стресот

На Anastasia9228 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    365
    Не сум пиела кафе, туку што станав, почувствував забрзано дека ми чука срцето