Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    21.405
    Што може да предизвика болки исти ко менструални грчеви, кога немам менструација?
    Моментално сум пред овулација, а веќе неколку дена иам вакви болки, баш исто ко да сум добила, ама не, ми заврши пред неколку дена и моментално немам никакво крварење. Денеска малце појаки беа, па почнав да се секирам.
    Ехо на гинеколог правев пред месец рутински, беше сѐ во ред.

2. _feminka_

_feminka_ Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2021
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    46
    Да не си имала односи?

3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    21.405
    Последно саботата ама со заштита така што за бременост нема шанси.

4. _feminka_

_feminka_ Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2021
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    46
    Мислам од самиот чин нешто да ти се болките,,,,а вака штом се друго е во ред нема потреба да се грижиш мислам.

5. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    171
    Bolki vo peta na desna noga, bolki vo prsti nozni na leva noga.. apcinja za bolka momentalno pomagaat.. strasni bolki posebmo na sabajle..se raboti za mnogu aktiven covek, do skoro trcase maratoni. Sovet? Iskustva?

6. Suze18992

Suze18992 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.594
    Нека оди на ортопед.

7. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    171
    Bese ama nikakov efekt.. mu dadoa tableti ama nikakov efekt

8. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    4.832
    Рентген слика, крвна слика со седиментација . Основно е тоа па ќе се виде после тоа што натака .

На Suze18992 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Suze18992

Suze18992 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.594
    Нека проба со Налгесин С и Дикло Џет таблети и Counter Pain маст

10. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    12.866
    Што му препорачаа на ортопед? Само лековите за болка? Сигурно ќе треба да мирува некој период или барем полесна физичка активност.

Случајно да не се повредил при трчањето нешто, како настанал проблемот?

11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.809
    Допаѓања:
    11.273
    Капки за нос колку најдолго можат да се користат? Дали ги оштетува носните ноздри? Јас 20 дена како користам, не дека има којзнае колкав ефект ама за малку ми олеснува. Може ли уште 2,3 недели да ги користам?

12. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    4.832
    За
    ЗаВиси кои капки

13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.809
    Допаѓања:
    11.273
    Досега бев со Калменте, сега со Марисол. Ама незнам овие вторите колку време смеам да ги користам.

14. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Дали има некој вирус да не знаете, ме фати треска со темп 39 со 5 одвај се симна , главата страшно ме боли , исто како да е корона вирус но два теста по ред од аптека негативни, кашлање шлаеми болки во крајници болки во плуќа, крвна слика и црп се е мирно , само леукоц ниски, што укажува на вирус?? Искуство ве молам, иначе ковид имав во фебруари сега пред месец ипол

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.605
    Допаѓања:
    201.932
    Марисол мислам дека е солена вода. Тие можеш неограничено да ги користиш, ако се како Синомарин. Ама не им го знам составот.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.809
    Допаѓања:
    11.273
    Да, солена вода се, и покрај терапијата тешко ми оди со синусите, морам нешто и на своја рака да земам :|

17. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.229
    Допаѓања:
    8.764
    Штом е спортист и е многу активен се надевам дека знае дека треба т.е. дека зема многу магнезиум. Возрасен маж што трча треба да пие над 400 мг магнезиум дневно за да нема недостаток на овој минерал, зошто тоа предизвикува грчеви во стапалата и нозете со јака болка.
    Ако се работи за преоптретеност на стапалата заради физичкиот напор, некакво истегнување или воспалување тоа тешко дека на рендген ќе се види. На рендген може да се види фрактура или шилци (кои може да се причина за болката) но меките ткива се гледаат најдобро на магнет. Бидејќи кај нас на државно за тоа се чека доста а на приватно е скапо дур го направи ќе му помине. Ако ортопедот што го прегледал му дал само апчиња за болка и не го препратил, најверојатно не го направил од овие причини што ги спомнав горе.
    Јас би ве советувала да си се консултира со некој подобар физикален терапевт. Ако може да помогне ќе помогне, бар со совет за причината и за терапијата (лек, маст најдобра, вежби и сл.), а ако смета дека треба прво ортопедот да го прати на снимање па да одреди терапија, секако ќе ви каже.
    И многу битен момент против болки во стапала се обувките. Секојдневните обувки во кои е најдолг период во денот, мора да се лесни, меки и удобни (да не се престегнати). За патиките за трчање мислам дека не мора да ви кажувам и дека си знае...

18. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.229
    Допаѓања:
    8.764
    Јас секогаш кога имам дилеми за лекови го пребарувам на интернет- име на лекот и usage и одма го наоѓам упатството.

Ова што го спомна - Kalmente е по состав кортикостероид и неговата употреба мора да ти е контролирана од доктор и да се придржуваш до она што ќе ти го препорачал во однос на дозите и траењето на терапијата.
    Марисол, ако е оној обичниот, е само солена вода и не содржи други состојки. Не би требало да е проблем да се користи подолго, штознам.
    (А гледам имаат и некои верзии со алое вера, ц, е вит., цинк- марисол сензитив, и марисол фреш -со масло од еукалиптус. )

19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.809
    Допаѓања:
    11.273
    Калменте од доктор ми е препорачано, до утре треба да го користам, ама имам уште затнат нос и оток, затоа сакав нешто и друго после ова да земам што на своја рака смеам.

20. tel-ef

tel-ef Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    1.123
    Дали болката во стомакот е нормална над 50годишна возраст?
    Прашувам за татко ми. Пред некоја недела се ослободи од работа дека му беше лошо. Мене ми рече дека му било лошо, близу срцето како да му заиграло нешто. Беше на лекар, лекарот му рекол дека е добро, мускулите знаеле така да треперат.
    Можеби премногу паничам, но навистина цело време таму ми е умот да не му се случи нешто. :(
    Што мислите, од што таа болка во стомак? Исто така кога ми се пожали ми рече дека и некоја паштета јадел.
    Ако не е нешто сериозно, како може да се сопре болката?