Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    397
    Владее некој грип периодов? Грлово партал, носот затнат, цело тело ме боли… се тестирав за ковид негативна сум (и прележав пред 2 месеца). Ама веќе петти ден ме држи:(

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.949
    Допаѓања:
    4.832
    Пред некој ден бев исто. Крш мн лошо . Не знам што е

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.452
    Допаѓања:
    38.502
    Вируси има. И јас сум иста.

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  4. XGjx

XGjx Нов член

Се зачлени на:
    1 април 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Добар ден почитувани членови.
    Имам 25 години, и пред еден период ми е откриен миом на матката (субмукозен). Бев кај проф. Д-р Стојовски. Ме прегледа и ми препорача отстранување на миомот со операциски зафат, потоа бременост псоле 6 месеци. Пред да појдам кај него на контрола бев претходно кај еден друг доктор кој ми препорача првин забременување и после операција. Мојот дечко целосна доверба во Д-р Стојовкси (најдобар, најискусен итн). Сега искрено ве молам да ми кажете мислење, дали некоја жена, мајка, генерациски блиска особа била во оваа состојба. Се извинувам доколку сум ја згрешила групата, постирам прв пат прашање кон сите вас.
    Со почит до сите.

5. темјанушка

темјанушка Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    Хелпп,,
    Што би можело да биде проблемот при ненормални болки и грчеви во делот на папокот проследени со повраќање и надуеност. :(

6. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    740
    Допаѓања:
    322
    Да ве прашам, дали тумор на мочен меур може да се открие само преку ехо на абдомен или мора да покаже и преку урино култура доколку постои, или пак е потребно и дополнително испитување?
    Ве молам некој со искуство да ми каже..

Последна измена: 2 април 2022
  7. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.949
    Допаѓања:
    4.832
    Преку ехо може да се види маса дека има нешто абнормално, а што е точно само со биопсија може да се каже. Преку урина тумори не се испитуваат.

На Mia-K му/ѝ се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Проблем со цревата. Јаглени земи.

На темјанушка му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.358
    Допаѓања:
    171.094
    Колкав е миомот?!
    Миомот може да доведе до спонтан, но не мора да значи. Зависи и како е поставен. Многу жени родиле и со миом. НЕ го отстрануваат сите.
    Но одлуката ќе мора да си ја донесеш само ти, т.е да си најдеш др на кој целосно ќе му веруваш

10. Anettta

Anettta Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2022
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    138
    Дали после менструација чоколадна циста на јајник може да се зголеми или да се намали?

11. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    21.394
    Скоро имав пишано за неменструални грчеви во долен дел на стомак.
    Е веќе неколку дена имам и други симптоми. Цело време имам нагон за мокрење, плус и ме пече при мочање, дури боли, сабајлево приметив и крв и како парченца крупни низ урината. Башка грчевите ги имам уште
    Секако нешто има уринарно, ама што отприлика би било? Понеделник идам кај матичен секако.
    И како дома да си олеснам со печењево додека појдам на лекар?

12. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.909
    Би требало цистит да е. Се решава со антибиотик. Ако веќе има и крв касно ти е до понеделник ако немаш денес матичен или замена оди до брза помош таму ќе ти препишат.

На Munchmallow20 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. majaskkkk1

majaskkkk1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    80
    При односи со партнерот многу често му излегува главичката од пенисот и има болки (кожичката му се крева многу горе)
    Дали е тоа нормално да искача главичката и со извадена главичка да имаме односи или не ? И зошто му се крева некогаш нагоре а некогаш не, не знам
    Ве молам за совет и помош ако некој знае

14. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    740
    Допаѓања:
    322
    После тоа каков преглед/испитување следи дали знаеш? Од кога ќе се утврди дека има нешто со ехото, затоа што врз основа на само ехо р дадена дијагноза..

15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.429
    Допаѓања:
    113.541
    Ти пишала членката - наредно е биопсија.

На Mia-K му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.949
    Допаѓања:
    4.832
    Без биосија не може да се каже сос игурност кква маса е дали бенигна малигна што е како

На Mia-K и fana им се допаѓа ова.
  17. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    671
    Здраво девојки. Пред неколку месеци на десната града односно брадавица ми се појавија како потемни дамки, мевца, не знам како да ги наречам и правев ехо, демек се беше ок и си останав така.. Сега пред три дена почнав да чувствувам болка токму таму. Брадавицата ми е како разранета, ме боли и ме чеша. Сама не сум се повредила сигурно. Се слушнав со гинекологот и во понеделник ќе одам. Она ми рече чим сум правела ехо пред скоро дека не би требало да е нешто страшно, да ставам облога од зелка. Вчера ноќта ставив, но болките денес се поголеми. Дали на некој му се има случено нешто вакво? Ме интересира која може да е причината.. Според google имам рак, не сакам да читам и да кревам паники затоа би сакала совет тука доколку некој имал ваков проблем. Убава вечер :inlove:

18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.807
    Допаѓања:
    11.271
    За алергија ги има ли некој пиено Nexar? Јас конкретно не знам на што сум алергична, пред скоро два месеци почнав со проблеми со синуси, главоболки од нив, се затнувам и внатре отекувам во носот, бев со терапија малку се намали, и доктор ми укина спрејот и апчиња. Некни пак се затнав, докторот кога ме виде беттер од претходниот пат, според она што виде е алергија и ми ги даде овие апчиња 10 дена. Најдолго толку се користат? Од лоратадин немав никаков ефект.
    Каде испитувате на што сте алергични, каде е најдобро да се проверам. Досега никогаш не сум правела алерго тест. Дали во тестот е наведено што се испитува или како оди постапката?

19. Anettta

Anettta Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2022
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    138

Јас имам правено алерго тест. Те боцкат на двете раци и ти стават различни течности. Каде што ќе те чеша и ќе ти биде подуено на тоа си алергична. Јас сум алергична на полен, домашна прашина и користам спреј моммокс и понекогаш апчиња аериус

20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.807
    Допаѓања:
    11.271
    :o Јас мислев крв само ти земаат, ова некако страшно ми изгледа :tmi: :D